Jump to content

Photo

MARATONY SZOSOWE PP

808 replies to this topic

#701 Gosc_łukasz_*

Gosc_łukasz_*
  • Gość

Posted 18 August 2009 - 20:38

nie nie zająłem drugiego miejsca lecz wygrałem 100 km

a to przepraszam zmyliło mnie ża na naszym forum podpisales się jako zibi wiec myslalem że prescot to twoj kolega z Torunia ;-)

Chyba kojarzysz mnie z wyścigu , to ja nie dawałem ci uciec z peletonu :-)
Na finiszu juz nie miałem szans , mocnych kolegow przywiozłeś z Torunia.
Zapraszam w przyszłym roku no i mam nadzieje ze się zobaczymy w Sobote w Kołobrzegu , fajnie bylo by jechac z toba w peletonie bo fajnie się z Tobą jechało po zmiankach tylko że ja jade na 260km a ty na 150 wiec szkoda,
Pozdrawiam Łukasz PLAST - MIX Włocławek :-)

#702 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • SkądToruń

Posted 18 August 2009 - 20:49

tutaj zibi było zajęte więc jestem prescot

no pracowałeś pracowałeś aby popsuć moje plany hehehehe, no i podczas podjazdu na czele prowadzisz grupę

mocny zawodnik z Ciebie

pozdrawiam i do zobaczenia w Kołobrzegu

#703 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 19 August 2009 - 14:43

Ja star5tuje o 9:10 http://supermaraton....dex.php?s=grupy

#704 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 20 August 2009 - 15:40

To będziesz mnie gonił i chyba prędko dogonisz ,bo coś ze mną lichutko . Niby nie chory ,ale słabym jakoś jak niemowlę. Jadę bo Kołobrzegu jeszcze nigdy nie odpuściłem .

#705 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 20 August 2009 - 21:08

A ja już nie pojadę ;/
W sobotę biegłem w Maratonie Solidarności. Dobiegłem do mety i z tego powodu się cieszę, ale okupiłem to kontuzją, która w obecnej chwili na tyle daje mi się we znaki, że kręcenie korbą na jakiś czas będę musiał wykluczyć ;/ W czasie biegu nie czułem bólu, z resztą po 30 kilometrze biegnie się siłą woli i mało co się czuje ;) Jutro idę do ortopedy, ale podejrzewam najgorsze (naderwane więzadło boczne w kolanie) i obawiam się gipsu ;/
Tak więc powodzenia wszystkim życzę w Kołobrzegu i udanej imprezy 'po' ;-)

#706 xanavi

xanavi
  • Użytkownik
  • 136 posts
  • SkądStarachowice

Posted 21 August 2009 - 14:30

Mam nadzieję że więcej osób potwierdzi - tegoroczny Klasyk to przede wszystkim skandaliczne drogi. Jeżeli w poprzednich latach dziur było 20% to w tym roku było 80%. Dziury, wyrwy, żwir na całej szerokości, odcinki drogi bez asfaltu zasypane 5-centymetrowymi kamieniami itd.

Czytałem przed KK że niby trasa nudna itd ale może asfalt będzie lepszy. To że mi się rower nie rozsypał, albo że bidonu nie zgubiłem to cud. Zjeżdżam 60km/h a tu 5m szosy bez asfaltu na całej szerokości. Następnym razem 3 takie miejsca w odległości 10m od siebie. Zjazd z łaszczowej, a tu około 3m szosy na całej szerokości zasypane piachem o głębokości około 5cm. Od 28km zaczęły się dziury i z przerwami skończyły się po zjeździe z Młotów. Po około 2km nogi bolały mnie jakbym już cały dystans przejechał. Człowiek zmęczony podjeżdża kilka km pod górę na rzęsach, a rower co chwile podskakuje kilka centymetrów w górę.

Moim zdaniem zaproszenie ludzi z całej Polski i wyznaczenie dla nich takiej trasy to skandal i nieodpowiedzialność. Obiecałem sobie i słyszałem od masy osób że na Klasyk Kłodzki już nie przyjadę.

Porównanie do podobnej imprezy czyli do Istebnej. Otóż nie ma porównania. W Istebnej rewelacyjne oznaczenie trasy, ludzie na skrzyżowaniach, ostrzeżenia bezpośrednio przed każdym niebezpiecznym zakrętem, jakość asfaltów, nawet obsada ciekawsza...

Tak jak napisałem - na klasyku już się nie zobaczymy.

:-/ :-| :-( :!: :-?

Ludziska kochane, cały urok klasyku w tym że jest dziki!!! To takie Roubaix Pucharu Polski:D jadąc tam niczego wiecej nie można sie spodziewać, dziury to cała jego atrakcja... swoiste wyzwanie. Mnie sie podobało i już doczekać sie nie moge jak za rok na zjazdach bede ledwo koło trzymał rowerom MTB:D

#707 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 23 August 2009 - 11:22

Nie wiem Rebe czy cię dogoniłem...nasza grupe dopadł pech ..ale odbiłem sobie to ....po maratonie pojechałem rowerem do Poznania i pobiłem swój rekord dobowego przelotu - teraz to 515km i średnia 27,5km/h.

#708 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 23 August 2009 - 22:32

Nie dogoniłeś , w czym troche zasługi twoich kumpli z Leszna - sporo ich było w mojej grupie i niezle krecili , dopiero po stówce nie wszyscy wytrzymywali .Mój wynik był dla mnie niespodzianką - 8;22,15 to całkiem nieżle jak na formę którą prezentowalem i brak inhalatora .Dusiło mnie jak diabli.
Może złapiemy się w Iławie ?

#709 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 23 August 2009 - 22:35

Ale ja stratowałem o 9:06 , a nie 9:10. Wskoczyłem w miejsce Kubacika.Więc jechaliśmy razem ...? Byłem w niebieskim stroju.

#710 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 23 August 2009 - 22:50

To rzeczywiście jechaliśmy razem , Ksywki na koszulce nie widac jak człowiek skulony nad baranem , ale napis WTR na koszulce i spodenkach jest jak byk , a było nas dwóch w ciuszkach i trzeci co tak mocno szarpał .
W niebieskich ciuchach było dwóch - szosówka i inny.
Szkoda , że nie pogadaliśmy, ale to do odrobienia.

#711 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 23 August 2009 - 22:58

Ja byłem na czarnej małej szosówce z lemondką.

#712 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 01 September 2009 - 20:37

Już za chwilę Iława ,najbliższy dla mnie odległościowo, oczywiście jasdę . grzesio , może ty też ? Stary rebe czeka na forowiczów.
Spotkania w realu mają swój niepowtarzalny urok.

#713 tomacias

tomacias
  • Użytkownik
  • 208 posts
  • Skądopolskie

Posted 01 September 2009 - 22:39

Masz jak w banku :-D

Do zobaczenia...

#714 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1,761 posts
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Posted 01 September 2009 - 22:46

Stary rebe czeka na forowiczów

A więc do zbaczyska na trasie. Albo i po maratonie ;-)

#715 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1,130 posts
  • SkądLeszno

Posted 02 September 2009 - 03:31

Ja też będe.

#716 Jarek-LT

Jarek-LT
  • Użytkownik
  • 413 posts
  • SkądKolberg

Posted 02 September 2009 - 06:29

A i JA się wybieram .......
Jarek-LT
:lol: :lol: :lol: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

#717 rowerzysta

rowerzysta
  • Użytkownik
  • 100 posts
  • Skądfrombork

Posted 02 September 2009 - 17:37

Czy chcesz Rebe znowu się ze mną męczyć przez kilka godzin, jeżeli tak to zapraszam do wspólnego orania
Andrzej

#718 Rebe

Rebe
  • Użytkownik
  • 661 posts
  • SkądWłocławek

Posted 02 September 2009 - 19:39

Andrzejku , z Tobą zawsze i wszędzie , a w Kołobrzegu wykonaliśmy kawał dobrej roboty. Tylko czasu na gadanie jakoś nie było . Choc nie , czas był , tylko przy próbie gadulca można było sobie odgryżć język . Nie ma sensu pisac , że słabym jak dziecko , bo kto w to uwierzy . Nie wszyscy się znamy , a my (WTR) jesteśmy dość charakterystyczni. Zachęcam do poznawania się i przedstawiania kto jest kto.

#719 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 posts
  • SkądGalicja

Posted 02 September 2009 - 19:43

no chyba emera poznałes ... ;-)
A i z rowerzystą też dobrze sie znamy ... :-)
Z Jarek - LT tez w końcu osobiście poznaliśmy się ...
Czasem i w czasie jazdy ktos zagada "emer" , ale ja kurcze nie zawsze rozpoznaje ... :-?

#720 prescot

prescot
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • SkądToruń

Posted 02 September 2009 - 20:13

no chyba emera poznałes ... ;-)
A i z rowerzystą też dobrze sie znamy ... :-)
Z Jarek - LT tez w końcu osobiście poznaliśmy się ...
Czasem i w czasie jazdy ktos zagada "emer" , ale ja kurcze nie zawsze rozpoznaje ... :-?

a jak rozpoznać emer'a ?

Reply to this topic