Napisano 02 marzec 2016 - 13:58
Witam. Jaki rozmiar będzie odpowiedni dla osoby o wzroście ok 188cm i dł. nogi ok 89cm? Przymierzam się do zakupu tego roweru https://www.canyon.c...-sl-9-0-sl.htmli zastanawiam się własnie nad tą kwestią.
Napisano 03 marzec 2016 - 06:14
Witam. Jaki rozmiar będzie odpowiedni dla osoby o wzroście ok 188cm i dł. nogi ok 89cm? Przymierzam się do zakupu tego roweru https://www.canyon.c...-sl-9-0-sl.htmli zastanawiam się własnie nad tą kwestią.
do ścigania L do jazdy rekreacyjnej w stronę XL się kieruj
Napisano 03 marzec 2016 - 15:18
Napisano 03 marzec 2016 - 15:52
dlatego napisałem że zakup zdalny wybrałem L bo się bałem a teraz trochę żałuję że nie pojechałem gdzieś mierzyć M
były testy w PL a ja je odpuściłem
Napisano 04 marzec 2016 - 20:00
Ten Canyon mnie interesuje :
https://www.canyon.c...cf-slx-9-0.html
Napisano 03 maj 2016 - 21:07
Kilka dni temu odebrałem swojego canyona endurance AL w rozmiarze L, mój wzrost to 186 długośc nogi 89, zasugerowano mi rozmiar L. Dość duże wysuniecie sztycy powoduje, ze różnica między poziomem kierownicy a siodełkiem wynosi 9 cm, jest to dość dużo, powoduje to lekki dyskomfort w części szyjnej kregosłupa. Jeszcze nie wiem czy coś pokombinuję z mostkiem czy po prostu rower zwrócę, ewentualnie podrzucę sylwetkę do oceny kolegom z forum.
Napisano 04 maj 2016 - 07:32
W Endu AL jest mega wysoka ta główka. Serio jest Ci niewygodnie nawet ze wszystkimi podkładkami pod mostkiem?
Na canyonie odbyłem zaledwie dwie wycieczki, jedna 4 godziny druga 2. Na rower wsiadłem zupełnie na surowo wcześniej nie mając styczności z szosówką, wiec kark ma prawo trochę boleć, ale fizycznie jestem dobrze przygotowany. Co do mostka to planuję dać krótszy o centymetr i z katem 10 stopni. Korba jest 175 więc krótszej nie założę.
Napisano 04 maj 2016 - 18:53
Co do kalkulatora, tak naprawdę bierze on pod uwagę tylko dł nogi. Granica rozmiarów jest pomiędzy 89 a 90. Mam pewne watpliwości co do poprawności doboru rozmiaru na tej podstawie. No bo jesli przy tym samym wzroście i dłuższej nodze wychodzi większy rozmiar to jak krótszy tułów ma siegnąć kierownicy..?? I odwrotnie przy rozmiarze L, dłuższy tułów zmieścić w krótszą ramę? Wyglada że chyba nie ma uniwersalnego rozwiązania. Dobór ramy to bardzo indywidualna sprawa.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: rozmiar ramy, canyon
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Canyon Grail Cfr Mars AttackNapisany przez sargento , 29 paź 2024 canyon, grail, shimano grx |
|
||
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Czapka Arkea Samsic / Canyon / EkoiNapisany przez tomicher , 28 lis 2022 czapka, arkea samsic, trucker cap i 2 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Nasze rowery →
Canyon Ultimate Cf SlxNapisany przez Gosc_adazz_* , 28 lis 2020 canyon, canyonultimate, di2 i 1 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Szosa Endurance/gravel Do 6000Zł?Napisany przez Sevbike , 08 paź 2020 canyon, endurace, endurance i 2 więcej |
|
||
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Pytanie Odnosnie Rozmiaru Ramy / Maly ProblemNapisany przez noobz , 08 wrz 2020 rozmiar ramy |
|