Malowanie ramy
Started By
ERDE
, 15 lip 2007 16:27
312 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 sierpień 2011 - 19:15
malowanie ramy cd ....
Zabralem sie dzisiaj za to malowanie ramy w koncu , ale nie skonczylem bo nie mam wiecej czasu :mrgreen: ... zostalo jeszcze wykonac 4 napisy w miejscach ( xxxxx) i wylakierowac calosc ...napisy mozna malowac wedle wlasnego "widzimisie " .. moze to byc napis na przyklad GIAntech czy inny dziadex :mrgreen: , a moze tez nie byc w ogole napisow jesli komus nie odpowiadaja .
Wrzucam foty z dzisiejszego malowania , moze calosc skoncze do konca tygodnia :-P , wtedy pokaze dokladniejsze foty .
18.
19.
20.
Zabralem sie dzisiaj za to malowanie ramy w koncu , ale nie skonczylem bo nie mam wiecej czasu :mrgreen: ... zostalo jeszcze wykonac 4 napisy w miejscach ( xxxxx) i wylakierowac calosc ...napisy mozna malowac wedle wlasnego "widzimisie " .. moze to byc napis na przyklad GIAntech czy inny dziadex :mrgreen: , a moze tez nie byc w ogole napisow jesli komus nie odpowiadaja .
Wrzucam foty z dzisiejszego malowania , moze calosc skoncze do konca tygodnia :-P , wtedy pokaze dokladniejsze foty .
18.

Napisano 19 listopad 2011 - 15:08
Napisano 20 listopad 2011 - 09:38
w miarę przyzwoity, ogólnodostępny, ładnie kryją ale bez lakieru na nim super połysku nie uzyskasz a z położeniem lakieru przy pomocy spray`u na dużej powierzchni jest bardzo trudne, a kształt ramy tego nie ułatwia, bardzo często niezbędne będzie przeszlifowanie i polerowanie. No i powierzchnia musi być bardzo dobrze przygotowana pod metalik.
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 20 listopad 2011 - 14:20
dwie warstwy podkładu
matowienie
dwie koloru (połysk)
bez bezbarwnego
Wszystko przygotowane odpylane i odtłuszczane rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym
Trzecia warstwa dała by lepszy efekt, ale dam sobie już spokój. Jestem zadowolony.
Przy suporcie spawane pęknięcie i wypełnione "metalem w płynie"
Rama pod 26 cali ale będzie jeździć z 28.
Wyglądała tak za młodu
1
2
3
4
u mnie już jako singiel klik
i koniec klik 2
już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
matowienie
dwie koloru (połysk)
bez bezbarwnego
Wszystko przygotowane odpylane i odtłuszczane rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym
Trzecia warstwa dała by lepszy efekt, ale dam sobie już spokój. Jestem zadowolony.
Przy suporcie spawane pęknięcie i wypełnione "metalem w płynie"
Rama pod 26 cali ale będzie jeździć z 28.
Wyglądała tak za młodu
1
2
3
4
u mnie już jako singiel klik
i koniec klik 2
już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
Napisano 20 listopad 2011 - 15:14
Cytat
to wiesz że metalik powinien mieć lakier żeby miał odpowiedni połysk i trwałość, ale Twój rower jest biały wiec lakier nie był konieczny, widać lekkie zapylenie powierzchni które mógł byś zlikwidować przez przeszlifowanie na mokro polakierowanie i wypolerowanie, ale nie wiem czy to gra warta świeczki.już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
Cytat
jest trwały ale od metalu bardzo łatwo odpryskuje prze lekkim uderzeniu twardym przedmiotem. Dobrze zaopatrzyć sie w specjalny podkład również dostępny w sklepach ze spray`ami , on również dobrze wypełni drobne nierówności powierzchni. Zwróć uwagę że każdy samochód jest wczesniej malowany podkładem, chodzi o zwiększenie przyczepności lakieru do powierzchni.a jak z wytrzymałością? Chyba akryl jest trwalszy niż emalia uniwersalna?
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 17 grudzień 2011 - 12:30
Czy wie ktoś może jak to jest z malowaniem aluminiowych ram, które mają karbonowe tylne widły? Czy można taką ramę oddać na chemiczne usuwanie lakieru i malowanie proszkowe? Domyślam się, że proszek nie przykleiłby się do karbonu, ale aluminiowa część powinna się polakierować. Pytanie tylko, czy te środki usuwające lakier nie zaszkodzą jakoś karbonowi?
Pozdro
Pozdro
Dodaj odpowiedź