Malowanie ramy
Started By
ERDE
, 15 lip 2007 16:27
312 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 sierpień 2011 - 19:15
malowanie ramy cd ....
Zabralem sie dzisiaj za to malowanie ramy w koncu , ale nie skonczylem bo nie mam wiecej czasu :mrgreen: ... zostalo jeszcze wykonac 4 napisy w miejscach ( xxxxx) i wylakierowac calosc ...napisy mozna malowac wedle wlasnego "widzimisie " .. moze to byc napis na przyklad GIAntech czy inny dziadex :mrgreen: , a moze tez nie byc w ogole napisow jesli komus nie odpowiadaja .
Wrzucam foty z dzisiejszego malowania , moze calosc skoncze do konca tygodnia :-P , wtedy pokaze dokladniejsze foty .
18.
19.
20.
Zabralem sie dzisiaj za to malowanie ramy w koncu , ale nie skonczylem bo nie mam wiecej czasu :mrgreen: ... zostalo jeszcze wykonac 4 napisy w miejscach ( xxxxx) i wylakierowac calosc ...napisy mozna malowac wedle wlasnego "widzimisie " .. moze to byc napis na przyklad GIAntech czy inny dziadex :mrgreen: , a moze tez nie byc w ogole napisow jesli komus nie odpowiadaja .
Wrzucam foty z dzisiejszego malowania , moze calosc skoncze do konca tygodnia :-P , wtedy pokaze dokladniejsze foty .
18.
19.
20.
Napisano 19 listopad 2011 - 15:08
Napisano 20 listopad 2011 - 09:38
w miarę przyzwoity, ogólnodostępny, ładnie kryją ale bez lakieru na nim super połysku nie uzyskasz a z położeniem lakieru przy pomocy spray`u na dużej powierzchni jest bardzo trudne, a kształt ramy tego nie ułatwia, bardzo często niezbędne będzie przeszlifowanie i polerowanie. No i powierzchnia musi być bardzo dobrze przygotowana pod metalik.
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 20 listopad 2011 - 14:20
dwie warstwy podkładu
matowienie
dwie koloru (połysk)
bez bezbarwnego
Wszystko przygotowane odpylane i odtłuszczane rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym
Trzecia warstwa dała by lepszy efekt, ale dam sobie już spokój. Jestem zadowolony.
Przy suporcie spawane pęknięcie i wypełnione "metalem w płynie"
Rama pod 26 cali ale będzie jeździć z 28.
Wyglądała tak za młodu
1
2
3
4
u mnie już jako singiel klik
i koniec klik 2
już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
matowienie
dwie koloru (połysk)
bez bezbarwnego
Wszystko przygotowane odpylane i odtłuszczane rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym
Trzecia warstwa dała by lepszy efekt, ale dam sobie już spokój. Jestem zadowolony.
Przy suporcie spawane pęknięcie i wypełnione "metalem w płynie"
Rama pod 26 cali ale będzie jeździć z 28.
Wyglądała tak za młodu
1
2
3
4
u mnie już jako singiel klik
i koniec klik 2
już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
Napisano 20 listopad 2011 - 15:14
to wiesz że metalik powinien mieć lakier żeby miał odpowiedni połysk i trwałość, ale Twój rower jest biały wiec lakier nie był konieczny, widać lekkie zapylenie powierzchni które mógł byś zlikwidować przez przeszlifowanie na mokro polakierowanie i wypolerowanie, ale nie wiem czy to gra warta świeczki.już mam trochę doświadczenia jako malarz-lakiernik 8-)
jest trwały ale od metalu bardzo łatwo odpryskuje prze lekkim uderzeniu twardym przedmiotem. Dobrze zaopatrzyć sie w specjalny podkład również dostępny w sklepach ze spray`ami , on również dobrze wypełni drobne nierówności powierzchni. Zwróć uwagę że każdy samochód jest wczesniej malowany podkładem, chodzi o zwiększenie przyczepności lakieru do powierzchni.a jak z wytrzymałością? Chyba akryl jest trwalszy niż emalia uniwersalna?
www.facebook.com/strato.bike
Napisano 17 grudzień 2011 - 12:30
Czy wie ktoś może jak to jest z malowaniem aluminiowych ram, które mają karbonowe tylne widły? Czy można taką ramę oddać na chemiczne usuwanie lakieru i malowanie proszkowe? Domyślam się, że proszek nie przykleiłby się do karbonu, ale aluminiowa część powinna się polakierować. Pytanie tylko, czy te środki usuwające lakier nie zaszkodzą jakoś karbonowi?
Pozdro
Pozdro