[2015] Wspólne Zamówienie Santini I Vitesse
Napisano 07 grudzień 2014 - 14:13
HDJ ROCKER PLATE - Platforma pod trenażer
https://rockerplate.pl - Shimano i Continental + Kolarskie motywy dla etui na telefon
Napisano 07 grudzień 2014 - 19:31
Myślę,że teraz jako komplet jest lepiej. Ewentualnie dodałbym jeszcze jakiś delikatny element białego na spodenkach. Tak w ogóle to podoba mi się ten komplet:
Spodenki
http://www.bikeateli...ibshort-classic
Koszulka
http://www.bikeateli...tto-aero-jersey
Napisano 07 grudzień 2014 - 19:52
Mi tez się podoba propozycja piotrkol91 (z kropkami na panelach w spodenkach).
Może w spodenkach wzór ściągacza podobny, jak w koszulce? Biały z czarnym napisem.
Może by tak rozjaśnić strój i szary zastąpić jaśniejszym szarym? Podobnie jak w sportfulu nadesłanym przez beskidbike?
Napisano 07 grudzień 2014 - 19:56
@Beskidbike - Problem z podaną przez Ciebie koszulką jest taki, że jak wyrzucimy napisy to zostaje szeroki biały pas w poprzek. Aż się prosi o jakiś napis/logo tyle, że z założenia napisów przez środek nie dajemy
Za chwilę zrobię wersję z białymi ściągaczami na spodenkach
Napisano 07 grudzień 2014 - 20:24
Jasne,bardziej chodziło mi o wzór spodenek, mi się bardzo podoba i myślę że do "naszej" koszulki by bardzo pasowały. Tylko jaśniejszy ten szary tak jak w tych Sportful.
W koszulce ten wzór z kropkami zrobiłbym jaśniejszy i pociągnął łukiem zawężającym się i "zanikającym" wzdłuż zamka do dołu. Tył zrobiłbym taki sam. Myślę że ładnie to wyjdzie,doda dynamiki.
Mam nadzieję że dość jasno to opisałem. ;-)
Dasz radę zrobić taką "wizualizacje", może się spodoba?
Napisano 07 grudzień 2014 - 20:48
Co do kropek na koszulce to wiem o czym mówisz @beskidbike. Gorzej z realizacją graficzną bo te kropeczki dość ciężko wyrysować od zera.
Wcześniej ktoś proponował białe końcówki nogawek:
sdasd.jpg 65,32 KB
16 Ilość pobrań
Napisano 07 grudzień 2014 - 21:02
... Czy jest możliwość kurtki przeciwdeszczowej?
Na obecnym etapie można wyrazić chęć zamówienia dowolnej rzeczy z katalogu santini. Minimalna ilość jaką można zamówić to 15 szt. Ponoć przy tak dużym zamówieniu jak nasze będzie można zejść do 10 szt. Jeśli będzie 10-ciu chętnych na kurtki przeciwdeszczowe to je zamówię. Tak czy inaczej ok. 10 grudnia poproszę o wycenę wszystkich elementów, które znajdują się w 1 poście, niezależnie od ilości.
Panowie . Wg. mnie jakis dyskretny napis szosa.org lub forum szosowe powinien sie znalesc na stojach. / chyba ze to forum posiada jakis znaczek graficzny ??/ Co wy na to?
Temat był już poruszany. To zamówienie nie jest inicjatywą forum tylko moją prywatną więc żadnych logotypów nie przewiduję.
To co zaproponował Piotkol91 jest naprawdę spoko. A jak się prezentuje tył koszulki?? Taki sam temat jak z przodu??
Dobre pytanie. Projekty muszą być kompleksowe, czyli przed przesłaniem tego do santini trzeba uzgodnić wygląd nie tylko frontu ale też boków i tyłu. Jeszcze jest kilka dni na debatę także jakoś sobie poradzimy.
...
W koszulce ten wzór z kropkami zrobiłbym jaśniejszy i pociągnął łukiem zawężającym się i "zanikającym" wzdłuż zamka do dołu. Tył zrobiłbym taki sam. Myślę że ładnie to wyjdzie,doda dynamiki.
...
To może wyglądać całkiem nieźle. Warto przetestować taką koncepcję.
3 słowa od ojca prowadzącego:
- flaga jest mało uniwersalnym symbolem więc proponuję z niej zrezygnować.
- ściągacze w koszulce i spodenkach powinny być takie same i powinniśmy zrezygnować z logotypu santini bo to wymusza zakup droższych, drukowanych ściągaczy, a nie ma pewności czy takie będą.
- jeśli koniecznie chcecie branding to mogę się zgodzić na powtarzany napis santini na taśmie ściągającej z tyłu koszulki (tak jak na spodenkach od piotrkol91
@piotrkol91 Te "kropeczki" robi się bardzo łatwo. Jeśli używasz photoshopa to zobacz sobie jakiś tutorial na temat "Halftone Pattern Effect". Jeśli chodzi o flagę w poprzek koszulki to nie mogę się oprzeć wrażeniu że jest tam wciśnięta trochę na siłę. Ja bym z niej zrezygnował na rzecz spójnego wyglądu całości.
Cycling Order ★ Black is the new fluo ★ Don't feed the troll
Napisano 07 grudzień 2014 - 21:06
Motyw flagi był według mnie fajny dlatego, że
- nie można powiedzieć, że czerwony mi nie pasuje do czegoś tam, bo to po prostu flaga.
- nic nie trzeba na niej umieszczać. Przy poziomych pasach aż się prosi o napis, chyba, że jest to flaga. No chyba, że pasek jest wąski:

no i szkoda tych napisów na ściągaczach bo wyglądają kozacko...