ponownie rozmiar ramy
Started By
Gosc_pawel_*
, 18 lip 2007 18:19
1267 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 luty 2009 - 10:36
Deadhorse a widzisz miałem racje :-P sam zastanawwiałem się nad tą ramą, żęby sobie na niej ostre złożyć, ale niestety jest za duża na mnie...
Napisano 03 luty 2009 - 11:53
a czy jeśli jestem amatorem, smigam tygodniowo około 250-300 km to czy ta rama mi styknie czy lepiej bedzie jak kupie aluminiowego accenta roo1 i dopłace 200zł
Mówic prosciej: opłaca mi sie dopłacac 200zł czy ta stalowa mi styknie ? (do normalnej jazdy)
BTW. Jak poznac czy mam aluminium czy stal przy starej ramie? wydaje mi sie ze jest stalowa, choc subiektywnie wydaje mi sie byc lekką, ale tak czy ssiak bardzo fajnie sie smigało.
Mówic prosciej: opłaca mi sie dopłacac 200zł czy ta stalowa mi styknie ? (do normalnej jazdy)
BTW. Jak poznac czy mam aluminium czy stal przy starej ramie? wydaje mi sie ze jest stalowa, choc subiektywnie wydaje mi sie byc lekką, ale tak czy ssiak bardzo fajnie sie smigało.
Napisano 03 luty 2009 - 16:07
W ogole słyszałem że ramy r001 lubią pękąc. Ponoc dziejeje sie to w przypadku ram "starszych modelowo" a zatem jak odroznic nowy model od starego w przypadku r001. Ciekawostką jes to że obecnie wystepuja w 3 kolorach: czarnozólty, czerwonogranatowy (czerwony przeód) i srebno prawie srebny. a ja znalazłem na allegro rower złozony na r001 i ten jest granatowoczerwony ale czerwony jest z tyłu.
Co o tym sadzicie ?
Co o tym sadzicie ?
Napisano 03 luty 2009 - 20:37
http://www.allegro.p...50_l_szosa.html
a co myślicie o tym ?
BTW> są jakieś obejmy na ramę, za pomoća których mozna założyc manetki na ramę ?
a co myślicie o tym ?
BTW> są jakieś obejmy na ramę, za pomoća których mozna założyc manetki na ramę ?
#93 Gosc_Anonymous_*
Napisano 03 luty 2009 - 20:45
nie ma to współczesna konstrukcja ramy i pozostaje kombinatoryka, tak nawiasem mówiąc to by wyglądało jak zakładanie futrzanej czapki latemhttp://www.allegro.pl/item535879908_bikesyl_okazja_rama_merida_road_850_l_szosa.html
a co myślicie o tym ?
Napisano 03 luty 2009 - 22:06
Że też ja tej ramy nie zauważyłem :-D
Co do manetek na ramę to wydaje mi się, że już ktoś o coś takiego pytał i że są po prostu w formie obejmy na ramę, ale głowy za to nie dam.
Co do manetek na ramę to wydaje mi się, że już ktoś o coś takiego pytał i że są po prostu w formie obejmy na ramę, ale głowy za to nie dam.