ponownie rozmiar ramy
Started By
Gosc_pawel_*
, 18 lip 2007 18:19
1267 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 luty 2009 - 13:04
niech ktoś jeszcze napisze 60 to zabije
wezmę chyba 58, z resztą sprawsze jeszcze starą ramę i porównam.
Powiedzcie mi tylko która rure mam zmierzyć (odkąd - dokąd) i jak jej przypisac dany rozmiar, Przy starej czesto bolał mnie kark, wiec przyda sie chyba wieksza rama.
wezmę chyba 58, z resztą sprawsze jeszcze starą ramę i porównam.
Powiedzcie mi tylko która rure mam zmierzyć (odkąd - dokąd) i jak jej przypisac dany rozmiar, Przy starej czesto bolał mnie kark, wiec przyda sie chyba wieksza rama.
Napisano 04 luty 2009 - 20:35
Cały misterny plan w pizdu.
Zamówiłem ramę w Kalicie, po godzinie telefon: r001 już dawno nie ma w sprzedaży. Zaproponowali mi Via Montane za 400 zł i przesyłka za free - wziąłem bez zawahania.
Ale mam kurna problem z widelcem. Rozgladałem sie za 1 1/8 cala i nigdzie nie ma stalowych szosowych. Istnieją takie ? Jesli nie to musze wywalic 180-200 zł na alu
Zamówiłem ramę w Kalicie, po godzinie telefon: r001 już dawno nie ma w sprzedaży. Zaproponowali mi Via Montane za 400 zł i przesyłka za free - wziąłem bez zawahania.
Ale mam kurna problem z widelcem. Rozgladałem sie za 1 1/8 cala i nigdzie nie ma stalowych szosowych. Istnieją takie ? Jesli nie to musze wywalic 180-200 zł na alu
Napisano 04 luty 2009 - 20:50
Ale teraz przynajmniej masz "rozwojową' ramę i będziesz mógł powoli ulepszać rower
Napisano 04 luty 2009 - 21:13
Napisano 05 luty 2009 - 10:37
Deadhorse, nie wiem jak to jest mozliwe, ale od dluzszego czasu na PX jest "jakis" aluminiowy widelec za 10 fuli. Na stronie nie podali zdjecia, w zwiazku z czym napisalem do nich i zobaczymy co odpisza . http://www.planet-x-...66.html#aFOPXFA
#114 Gosc_krzychó_*
Napisano 24 luty 2009 - 15:24
Seat tube range c-c:
Seat tube range c-t:
Top tube length:
Stem Length:
BB-Saddle Position:
Saddle-Handlebar:
Saddle Setback:
Seatpost Type:
czymógłbym was poprosić o rozszerzenie tych terminów bo u mnie tolka ruskij jazyk.
Z góry dziękuję.
Seat tube range c-t:
Top tube length:
Stem Length:
BB-Saddle Position:
Saddle-Handlebar:
Saddle Setback:
Seatpost Type:
czymógłbym was poprosić o rozszerzenie tych terminów bo u mnie tolka ruskij jazyk.
Z góry dziękuję.
Napisano 24 luty 2009 - 22:33
Seat tube range c-c: Długość rury podsiodłowej środek-środek
Seat tube range c-t: Długość rury podsiodłowej środek-zakończenie
Top tube length: długośc górnej rury(poziomej)
Stem Length: długość mostka
BB-Saddle Position: środek suportu- siodełko (obstawiam, że chodzi o górną powierzchnię)
Saddle-Handlebar: odległość czubek siedzenia- kierownica
Saddle Setback: przesunięcie sztycy w poziomie
Seatpost Type: typ sztycy
Seat tube range c-t: Długość rury podsiodłowej środek-zakończenie
Top tube length: długośc górnej rury(poziomej)
Stem Length: długość mostka
BB-Saddle Position: środek suportu- siodełko (obstawiam, że chodzi o górną powierzchnię)
Saddle-Handlebar: odległość czubek siedzenia- kierownica
Saddle Setback: przesunięcie sztycy w poziomie
Seatpost Type: typ sztycy
Napisano 27 luty 2009 - 10:56
Czy ktoś mógłby mnie oświecić dlaczego rowery Meridy mają tak małe rozmiary ram?
http://www.rowerymer...=7&gr=58&id=391 ma CT 52.5 i C 47 dla L (a właśnie L mam możliwość kupić po dobrej cenie)
Jestem kompletnym laikiem i nic nie wiem o geometrii ram, więc zdziwiło mnie to, że w ramie M mojego znajomego w Giant SCR CT to 54, a w Meridach rama M to 50 cm. Czy te różnice są jakoś kompensowane czy też taka Merida bezwzględnie się dla mnie nie nadaje?
Pytam bo te rozmiary ram Meridy wydają mi się podejrzanie małe.
(Aha, WrenchScience poleca mi dla wzrostu 180 cm ramę CT:54/CC:53)
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
http://www.rowerymer...=7&gr=58&id=391 ma CT 52.5 i C 47 dla L (a właśnie L mam możliwość kupić po dobrej cenie)
Jestem kompletnym laikiem i nic nie wiem o geometrii ram, więc zdziwiło mnie to, że w ramie M mojego znajomego w Giant SCR CT to 54, a w Meridach rama M to 50 cm. Czy te różnice są jakoś kompensowane czy też taka Merida bezwzględnie się dla mnie nie nadaje?
Pytam bo te rozmiary ram Meridy wydają mi się podejrzanie małe.
(Aha, WrenchScience poleca mi dla wzrostu 180 cm ramę CT:54/CC:53)
Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.