A jaka jest kamerka w biedrze?
Napisano 25 listopad 2015 - 10:35
Wiadomości parafialne:
W Biedronce od 7 grudnia Gopro Hero za 499 zł
http://www.biedronka...-hero-chdha-301
- Szymon89 lubi to
"MAMIL"
Napisano 25 listopad 2015 - 21:43
499 to nie taka wielka promocja.
crankalicious.pl - profesjonalne kosmetyki do pielęgnacji roweru
Napisano 17 grudzień 2015 - 16:40
Wiadomości parafialne:
W Biedronce od 7 grudnia Gopro Hero za 499 zł
http://www.biedronka...-hero-chdha-301
od 18,12 wyprzedaż - 399. Zakładając, że będzie dostępna, to czy warto dopłacać w porównaniu do takiego np. xiaomi yi, czy innej chińszczyzny w cenie ok. 60$?
Napisano 17 grudzień 2015 - 17:13
Posiadam Drifta Ghost-S a ojciec mojej dziewczyny ostatnio kupił sobie jakiś model Xiaomi za 400 zł(chyba ta http://vat19.pl/pl/k...-xiaomi-yi.html).
Powiem szczerze że jestem pod wrażeniem bo z tego co nakręcił wychodzi na to że Xiaomi nagrywa w lepszej jakości niż mój drift za którego dałem 1600zł. Muszę na dniach jakieś porównanie w takich samych warunkach zrobić.
Napisano 17 grudzień 2015 - 22:15
Kupując na DX zapłacisz o stówę taniej, nawet w DX EU (czyli wysyłka z Holandii): http://eud.dx.com/pr...green-844378701 (z Chin dosłownie parę zł taniej, więc nie ma sensu), jedyne do czego się można doczepić, to to, że sprzedawana jest sama kamera z akumulatorem i kabelkiem usb. Obudowę, mocowania itd. trzeba dokupić.
A jakość jest faktycznie zaskakująco dobra jak za tą cenę.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 sierpień 2016 - 15:39
Możecie powiedzieć jak montujecie swoje kamerki do kierownicy lub mostka? Dziś zamontowałem swoją do kierownicy (w obudowie wodoszczelnej, ponieważ nie mam aluminiowej ramki) i wybrałem się na jazdę, żeby przetestować. Dokręciłem ją dość solidnie do uchwytu. Mimo to, musiałem ją poprawiać co chwila, ponieważ się przekręcała. Macie jakieś patenty na to?
Napisano 13 sierpień 2016 - 21:59
Cześć
Jaką kamerkę HD polecilibyście na szosę ? Ważne, żeby obraz nie latał, był stabilny (stabilizator obrazu lub działająca automatyczna obróbka filmu nagranego). Dodatkowo chciałbym aby pokazywała aktualną prędkość, tętno, miło by było jakby trasę też pokazywała i miejsce w którym jestem. Mam też Garmina 910XT, także do wykorzystania byłyby czujniki ANT+ prędkości, tętna, kadencji.
Napisano 20 sierpień 2016 - 16:07
Cześć
Jaką kamerkę HD polecilibyście na szosę ? Ważne, żeby obraz nie latał, był stabilny (stabilizator obrazu lub działająca automatyczna obróbka filmu nagranego). Dodatkowo chciałbym aby pokazywała aktualną prędkość, tętno, miło by było jakby trasę też pokazywała i miejsce w którym jestem. Mam też Garmina 910XT, także do wykorzystania byłyby czujniki ANT+ prędkości, tętna, kadencji.
Ja mam Panasonic HX-A1. Nagrywa całkiem nieźle, ale jeśli chodzi o stabilizację to mogłoby być lepiej. Montuję ją na mostku. Za to w kwestii pokazywania danych z jazdy i położenia to nie trzeba się bawić w szukanie kamery z takimi funkcjonalnościami, gdyż mając plik z licznika czy też np Stravy na telefonie można wszystkie dane ładnie nałożyć na film za pomocą programu Garmin Virb Edit (zadziała z filmami nie tylko z Garmina)
Napisano 20 sierpień 2016 - 20:48
Cześć
Z tymi wymaganiami to chyba tylko najnowszy VIRB. Ale cena miażdżąca.
Od siebie polecę Xiaomi Yi. Jak większość przystępnych cenowo kamer nie ma stabilizacji, ale na szosie jeżdżąc po prostych drogach nie ma tragedii z filmami. Za to można zastosować powiększone baterie, które pozwolą na zarejestrowanie około 3,5h materiału 1080p60fps.
Napisano 20 sierpień 2016 - 23:29
Nakładkę z prędkością, tętnem, mocą i czymtam jeszcze chcesz zrobisz używając VIRB Edit - jest zupełnie darmowy. Dajesz mu materiał video z kamery, plik .gpx z Garmina (ew. export ze Stravy) i gotowe. Jedyne co będziesz musiał zrobić (w stosunku do kamery Virb z obsługą czujników), to synchronizacja materiału video ze śladem.
Napisano 29 wrzesień 2016 - 10:32
Z tymi wymaganiami to chyba tylko najnowszy VIRB. Ale cena miażdżąca.
Od siebie polecę Xiaomi Yi. Jak większość przystępnych cenowo kamer nie ma stabilizacji, ale na szosie jeżdżąc po prostych drogach nie ma tragedii z filmami. Za to można zastosować powiększone baterie, które pozwolą na zarejestrowanie około 3,5h materiału 1080p60fps.
Najnowszy VIRB tzn. który? Elite?
Napisano 29 wrzesień 2016 - 18:57
Najnowszy VIRB tzn. który? Elite?
hierarchia wygląda tak:
virb (elite) - virb x (xe) - virb ultra 360.
Napisano 02 październik 2016 - 10:00
Powrócę trochę do kamer.
Użytkowałem SJ4000, teraz intensywnie przez rok użytkowałem Xiaomi YI. Niestety nie jestem zadowolony.
W pierwszej kamerze rozpadło się gniazdo microUSB, bo była podpięta pod powerbank, często się zawieszała.
Druga kamera pracuje z powiększonymi bateriami zapewniającymi ponad 3h nagrań. W upalne dni kamera się przegrzewała, bo dostaje tyko 30 sekund pauzy podczas wymiany baterii. A lato wcale upalne nie było. Najprawdopodobniej ciągłe nagrzanie urządzenia przyśpieszyło zużycie podzespołów. W chwili obecnej Xiaomi Yi często po 20-30 minutach się wyłącza.
Z początkiem przyszłego roku kupię GoPo lub VIRBa w zależności co będzie miało lepszą pojemność baterii, prostszą wymianę, generalnie będzie lepszym wyborem.
Niestety proces odprowadzania ciepła i pojemność akumulatorów to zmora wszystkich producentów i wielu urządzeń elektronicznych.
Dodam też ciekawostkę, że kiedyś wystarczyło podesłać Policji film na YouTubie z opisem miejsca i czasu zdarzenia, aby złożyć doniesienie. W chwili obecnej Policja nie może ściągać filmów z internetu, więc oczekują filmu dostarczonego na nośniku pamięci, najlepiej płycie CD/DVD. W ogóle mile widziane przyniesienie osobiście takiego nośnika niż wysłanie pocztą. Ewentualnie można im wysłać w załączniku, ale plik nie może przekraczać 20-25Mb. Jest to oczywiście absurd, bo filmy z kamery 1080p ważą znacznie więcej. Ot cyfryzacja.
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: GoPro, kamera, nagrywanie
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Szelki Do Gopro - Chesty NieużywaneNapisany przez piotrkol , 28 wrz 2022 gopro, chesty, szelki, uchwyt |
|
||
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Kamery Gopro + AkcesoriaNapisany przez artho , 09 mar 2022 gopro |
|