Napisano 27 wrzesień 2016 - 20:17
Napisano 27 wrzesień 2016 - 21:55
Żeby nie być posadzonym o stronniczość : Edge ma wirtualnego zawodnika czego w sigmie brak .
W zasadzie to jedyny minus rox 10 . Ogólnie kupiłem 2 liczniki , najpierw długo jeździłem na 520 , głownie przez opinie w internecie , sigma rox 10 założyłem jako drugi i wielki zachwyt .
Bez przesady , Sigma Rox 10 nie jest zła jest całkiem OK - przede wszystkim ,,PEWNA'' -żadnych zawiech itp ale .....te nachylenie co pokazuje to jest .....katastrofa= zdecydowanie zbyt duże opóźnienie.
Nie ma co porównywać np. do Edge 520 .
Już pisałem gdzieś tam - Przełęcz Karkonoska , dwa odcinki ca 1,5 kilometrowe o ,,ŚREDNIM NACHYLENIU '' 15% a miejscami ponad 20 a Sigma jak gdzieś dobije do 12% to świeto lasu.
W góralu mam na kierownicy zamontowaną zabawkę ,, poziomice'' coś jak tu http://www.cantitoer...barclose-up.jpg , obserwuję na bieżąco i wskazania nachylenia drogi jakie Sigma Rox 10 pokazuje są raczej bezużyteczne.
Tak na szybko co jeszcze mi brakuje- to nie ma takiego fajnego wskaźnika jak % FTP w odniesieniu do mocy .
Mogłaby jeszcze pokazywać ,, recovery time ''.
Napisano 27 wrzesień 2016 - 21:57
Mozliwe, ale moja stara Sigma padla od frontowego guzika, przestaly dzialac po dlugiej jezdzie we mgle. Reszta dziala, ale rozebrac i naprawic od srodka te dwa guziki oznacza defacto... zniszczenie licznika.
Moze te boczne, wygladajace na lepiej uszczelnione wlasnie sa przewaga. Choc wiem ze jedna reka bedzie teraz licznik gorzej obsluzyc.
www.youtube.com/user/AstronomzBurzyna
"Myślę też, że podatek paliwowy powinien być też od rowerów pobierany. Bo jak jedziesz rowerem, to nie jedziesz autem. A jakbyś jechał autem, to byś go zapłacił, czyli oszukujesz państwo nie jadąc autem. Czyli ergo powinieneś płacić na rowerze ekwiwalent mediany spalanego paliwa na 100km po cenach PKN Orlen..."
Napisano 29 październik 2016 - 20:59
Bez przesady , Sigma Rox 10 nie jest zła jest całkiem OK - przede wszystkim ,,PEWNA'' -żadnych zawiech itp ale .....te nachylenie co pokazuje to jest .....katastrofa= zdecydowanie zbyt duże opóźnienie.
Nie ma co porównywać np. do Edge 520 .
Oczywiście Sigma ma opóznienie ale po np trasie DH i zjezdzie mam prównanie i statystyke sredniego zjazdu , lub dystansu ile ten zjazd wyniósł itp .
Garmin w ogóle tego nie zlicza więc zero porównania miedzy zjazdami a jak już pisałem 520 to nachylenie oblicza i wówczas opóźnienie jest ogromne .
Na podjeździe a nie jestem sprinterem przejechałem około 100 m Sigma podawała juz około 10 % a garmin jeszcze twierdził ze zjeżdzam
Do Enduro i DH tylko ROX na szosie nie jeżdze
Napisano 29 październik 2016 - 21:11
Jeśli masz czas patrzeć na licznik i sprawdzać pochylenie, to to nie był szybki zjazd....
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
No wiesz jak zjechałem i zaczałem podjazd w terenie po błocie jade do góry 10km/h wówczas Sigma pokazała juz sporą górkę a 520 ze zjezdzam
Myśle że większość zdrowych (normalnych ) osób nie ma problemu spojrzec przy 10 kmh na dwa liczniki
Napisano 29 październik 2016 - 21:58
A to oczami tej górki nie widzisz, tylko potrzebujesz do tego komputerka? No ja jestem cyferkowo skrzywiony, ale jakoś mi się nigdy nie zdarzyło, żeby podjazdu nie zauważyć
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Dodaj odpowiedź
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: sigma, garmin, edge500, rox 10.0
Giełda →
Sprzedam - linki do allegro, olx, itp. →
Garmin Edge 1030Napisany przez JHartman , 15 lip 2022 Garmin, Edge, 1030, Sprzedam, OLX |
|
||
Ogólne wiadomości ze świata kolarskiego i nie tylko →
Offtopic →
Nawigacja Samochodowa Dla Starszej OsobyNapisany przez artho , 10 maj 2021 garmin, nawigacja i 1 więcej |
|
||
Odzież i akcesoria →
Liczniki - pulsometry - gps - oświetlenie →
Pomiar Tętna Z Zegarka Gear S3 Do Licznika Wahoo/garminNapisany przez Onix , 03 cze 2020 Gear S3, Wahoo, HRM, Garmin |
|
||
Odzież i akcesoria →
Garmin Z Kokpitem CaynonNapisany przez BartekTS , 01 wrz 2018 garmin, canyon |
|
||
|
Odzież i akcesoria →
Garmin Edge 25 I Czujnik Giant Ridesense, Ant+Napisany przez Viciak , 11 kwi 2018 Garmin, Czujnik, Giant |
|