Vegeta, dnia 06 Wrze 2013 - 12:28, napisał:
Planuje jutro lajtowo pojechać Kraków - Ogrodzieniec. Planowane średnia 30 km/h. Ktoś chętny?
o której godzinie i gdzie ? bo byłbym chętny
Napisano 01 czerwiec 2014 - 17:54
Witam, koło 8 do 15 lipca będę dysponował szosówką w krakowie. Jako, że studiuję tu od roku, to wstyd się przyznać, ale bardzo słabo znam okolice. Byłby ktoś chętny na jazdę w tym terminie? 80-120km trasy. AVG 30km/h. Głównie interesują mnie górki, pagórki, więc prawdopodobnie tereny południowe. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe podjazdy na myśli i mógłby wypisać tutaj ich nazwy byłbym bardzo wdzięczny
Napisano 01 czerwiec 2014 - 20:47
haligówka, dnia 01 Cze 2014 - 16:54, napisał:
Witam, koło 8 do 15 lipca będę dysponował szosówką w krakowie. Jako, że studiuję tu od roku, to wstyd się przyznać, ale bardzo słabo znam okolice. Byłby ktoś chętny na jazdę w tym terminie? 80-120km trasy. AVG 30km/h. Głównie interesują mnie górki, pagórki, więc prawdopodobnie tereny południowe. Jeśli ktoś ma jakieś ciekawe podjazdy na myśli i mógłby wypisać tutaj ich nazwy byłbym bardzo wdzięczny
A te podjazdy to takie bardziejsze, czy takie sobie mogą być?
Na południe to Pogórze Wielickie. Gdziekolwiek przez np. Swoszowice wyjedziesz w kierunku Świątnik, Dobczyc wyjedziesz to coś znajdziesz.
Na zachód przez Kryspinów, Cholerzyn: Sanka z Mnikowa, Alwernia od strony Regulic, Kochanów z drogi na Krzeszowice, Grojec.
Na północy też się coś znajdzie (kier. na Skałę) ale nie znam tych terenów bo mi nie po drodze przez całe miasto.
Poszukaj na altimetr - jest zestawienie po regionach.
Ja to wybieram takie co mnie nie zabiją chyba że trasę pomylę.
Napisano 02 czerwiec 2014 - 08:36
Eee takie hopeczki podajesz
Haligówka, z trudniejszych polecam takie podjazdy: Sołtysi Dział, Góra Chełm, Kudłacze, Kobielnik, przeł. Jaworzyce, Kamiennik, Makowska Góra, Podksięże. Wszystkie są na altimetrze, więc możesz sobie wyguglować.
Jeszcze z takich mniejszych, ale bardziej ścianek to polecam Wytrzyszczek, Ujazd, Kleszczów czy podjazd pod Dębnik.
W ogóle jak będziesz to możesz dać znać to coś sobie objedziemy, bo powinienem być wtedy w Krk