Nie generalizowalbym. Sporo osob tutaj wypowiadalo sie pozytywnie np. o 105. Ja mam 505 HC i poki co tez nie narzekam.
Mio Cyclo
Napisano 29 listopad 2016 - 19:47
Witam serdecznie!
Posiadam MIo 305
Panowie czy jest jakakolwiek opcja wgrania mapy Polski? Czy podmienienie plików mogło by coś dać? Mogłyby ktoś podesłać pliki map polski żeby spróbować?
To jest chore żeby nie dało się mapy zmienić
Mio ma chyba opcję dożywotniego aktualizowania map.
#945 Gosc_pepelito_*
Napisano 29 listopad 2016 - 19:55
Zaktualizowałem soft do najnowszego ale to nic nie zmieniło. Aktualizacja miała ponad 3gb, w tym wszystkie nowe mapy, ale Polski brak.
Chyba się nie da. Jak kupisz Mio za granicą to nie skorzystasz z niego w Polsce.
Trochę lipa. Gdyby ktoś jednak mógł wrzucić wszystkie 6 plików które maja w nazwie Poland. Byłbym wdzięczny, zawsze warto spróbować.
#946 Gosc_DivisionBell_*
Napisano 30 listopad 2016 - 12:15
Chyba się nie da. Jak kupisz Mio za granicą to nie skorzystasz z niego w Polsce.
O ile mi wiadomo to nie skorzystasz jedynie z opcji nawigacji, wszystkie inne typowo rowerowe/treningowe funkcje beda dostepne. Ja np. na rowerze w ogole z map nie korzystam i nie sa mi do niczego potrzebne.
#947 Gosc_pepelito_*
Napisano 30 listopad 2016 - 14:03
To prawda. Można korzystać, niestety map Polski nie da się w żaden sposób wgrać. Pisałem nawet do Mio. odpowiedź jednoznaczna.
Można używać jako gps z ant+, ale bez map jak np. Garmin 500 czy Mio 105.
Cóż szkoda miałem dużą nadzieję że mapy się da wgrać.
Napisano 01 grudzień 2016 - 10:17
Cyclo Ziutek na screenie Twój Mioshare jest z języku polskim, nie wiem gdzie to ustawić? Nie widzę opcji zmiany języka.
Posiadam od września tego roku Mio Cyclo 505 HC i w ogólnym zarysie nie mam uwag choć parę razy urządzenie zawiesiło się, kiedy trenuję w domu i pot kapnie mi na ekran to ekran nie reaguje na dotyk, być może to wina folii zabezpieczającej ekran. Brakuje mi jakiegoś "oczka", przez które przewlec można by "smycz" zabezpieczającą, aby podczas wywrotki przy przypadkowym wypięciu urządzenia nie zgubić do w przydrożnym rowie czy też innej trawie.
Mam pytanie dla posiadaczy Mio Cyclo 505 i systemu elektronicznych przerzutek Ultegra Di2. Jak urządzenie wyświetla na jakim biegu aktualnie jedziemy? Czy jest możliwość zrobienia zdjęć?
Dzięki
Pozdr.
Voytheck
Napisano 01 grudzień 2016 - 10:49
Cyclo Ziutek na screenie Twój Mioshare jest z języku polskim, nie wiem gdzie to ustawić? Nie widzę opcji zmiany języka..
Musisz wgrać sobie aplikację dostarczaną z Mio Cyclo (CycloAgent), albo ze strony WWW: http://service.mio.c.../MainFrame.aspx wybierasz Twój model Cyclo 505.
Po odpaleniu CycloAgenta w drugiej zakładce (Ustawienia) masz możliwość wybrania języka.
CycloAgent -> Settings -> Basic settings -> Language -> Polski -> Save:
#954 Gosc_marcino_*
Napisano 06 grudzień 2016 - 10:06
Wystarczy zadzwonić do centrum serwisowego albo poczytać wcześniejsze posty. A tak 2 osoby które nie mają pojęcia o nawigacjach sieją zamieszanie. Cyklo Ziutku jeżeli nie wiesz to nie pisz bo tworzy to zbędną dyskusję. Kopiowanie lub samodzielne wgrywanie map nie ma sensu bo to temat nie do ruszenia
Napisano 06 grudzień 2016 - 10:17
Wystarczy zadzwonić do centrum serwisowego albo poczytać wcześniejsze posty. A tak 2 osoby które nie mają pojęcia o nawigacjach sieją zamieszanie. Cyklo Ziutku jeżeli nie wiesz to nie pisz bo tworzy to zbędną dyskusję. Kopiowanie lub samodzielne wgrywanie map nie ma sensu bo to temat nie do ruszenia
Czytaj ze zrozumieniem i nie pisz bez sensu. Człowiek pisze o zmianie języka, a ty coś brzęczysz o wgrywaniu map. "Cyclo Ziutek na screenie Twój Mioshare jest z języku polskim, nie wiem gdzie to ustawić? Nie widzę opcji zmiany języka."
Do Mio Cyclo 200 można sobie spokojnie wgrywać trasy (nie mapy Mio) w formacie .gpx ze Stravy bezpośrednio do odpowiedniego katalogu urządzenia.
Napisano 02 styczeń 2017 - 22:42
...Mam pytanie dla posiadaczy Mio Cyclo 505 i systemu elektronicznych przerzutek Ultegra Di2. Jak urządzenie wyświetla na jakim biegu aktualnie jedziemy? Czy jest możliwość zrobienia zdjęć?
Dzięki
Pozdr.
Voytheck
Znalazłem kilka zdjęć, które przedstawiają na jakim biegu jedziemy:
Załączone pliki
Napisano 03 styczeń 2017 - 07:33
a mozesz mi wytlumaczyc jak to robic
Wchodzisz na http://service.mio.c.../MainFrame.aspx
Pliki do pobrania - > Cyclo -> Cyclo 315 i pobierasz CycloAgent;
http://szosa.org/gallery/image/771-ft/
Instalujesz i powinno działać. Ustawienia przesyłania i synchronizacji do sprawdzenia. Zachowywanie treningów, automatyczne wrzucanie do Stravy itd.