Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mio Cyclo

1162 odpowiedzi w tym temacie

#961 maniek1974

maniek1974
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03 styczeń 2017 - 10:07

Wchodzisz na http://service.mio.c.../MainFrame.aspx

Pliki do pobrania - > Cyclo -> Cyclo 315 i pobierasz CycloAgent;

http://szosa.org/gallery/image/771-ft/

Instalujesz i powinno działać. Ustawienia przesyłania i synchronizacji do sprawdzenia. Zachowywanie treningów, automatyczne wrzucanie do Stravy itd.

mam zainstalowanego cyclo agenta mio laczy sie z komputerem ale pozniej nic

#962 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 03 styczeń 2017 - 19:42

mam zainstalowanego cyclo agenta mio laczy sie z komputerem ale pozniej nic

A jak masz ustawione we właściwościach? Automatyczna synchronizacja i zachowanie treningu w urządzeniu?

dxricj.jpg

#963 maniek1974

maniek1974
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 03 styczeń 2017 - 21:49

A jak masz ustawione we właściwościach? Automatyczna synchronizacja i zachowanie treningu w urządzeniu?

dxricj.jpg

tak mam

#964 Cyklo Ziutek

Cyklo Ziutek
  • Użytkownik
  • 1050 postów
  • SkądPuławy

Napisano 04 styczeń 2017 - 06:46

Może to kwestia systemu operacyjnego w PC. To, że 315 łączy się z komputerem, to pół sukcesu. System musi jeszcze rozpoznać urządzenie. U mnie na Windows 10 nie ma z tym problemu. Gorzej może być w starych systemach, np Windows XP (może potrzebować sterownika). Widać to na pierwszej zakładce CycloAgenta. Z tego co pamiętam, to pokazuje, że urządzenie nie jest podpięte do komputera.

#965 maniek1974

maniek1974
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 05 styczeń 2017 - 15:09

Może to kwestia systemu operacyjnego w PC. To, że 315 łączy się z komputerem, to pół sukcesu. System musi jeszcze rozpoznać urządzenie. U mnie na Windows 10 nie ma z tym problemu. Gorzej może być w starych systemach, np Windows XP (może potrzebować sterownika). Widać to na pierwszej zakładce CycloAgenta. Z tego co pamiętam, to pokazuje, że urządzenie nie jest podpięte do komputera.

dzieki bardzo za informacje odałem mio bo okazało sie ze nie ma mapy polskiej

#966 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 09 styczeń 2017 - 12:26

Tak jak kiedyś pisałem wystarczy zadzwonić do centrum serwisowego a nie siać różne "teorie"

MANIEK1974 kupił urządzenie "niewiadomego" pochodzenia które było ZAREJESTROWANE na innego UZYTKOWNIKA.

Poprzedni sprzedawca powinien wyrejestrować urządzenie lub nowy użytkownik powinien zadzwonić do serwisu celem WYREJESTROWANIA.

#967 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 01 luty 2017 - 13:49

Witam, jest jakiś tańszy zamiennik uchwytu przed kierownicę do 505? Bo stówę dawać za taki kawałek plastiku to jakaś granda.

#968 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 01 luty 2017 - 13:57

Może ten ?  za 9$ są też po 28$ z aluminium

https://pl.aliexpres...7f-36456ec5f7db

#969 Gosc_DivisionBell_*

Gosc_DivisionBell_*
  • Gość

Napisano 01 luty 2017 - 14:02

Wygląda niezbyt pewnie, będę się musiał zastanowić co wybrać :)

#970 laminat

laminat
  • Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 01 luty 2017 - 14:14

To wygląda sensownie, ale cena będzie około 100zł więc nie wiem czy ma sens.

https://pl.aliexpres...01e90b248&tpp=1

#971 whitearrow

whitearrow
  • Użytkownik
  • 56 postów
  • SkądŁowicz

Napisano 19 luty 2017 - 22:50

Czy ładownia Mio 505 hc na wysięgniku przed kierownicą jest możliwe? Chodzi mi o to czy mieści się tam kątowy wtyk usb.

#972 Gosc_marcino_*

Gosc_marcino_*
  • Gość

Napisano 20 luty 2017 - 15:46

Czy ładownia Mio 505 hc na wysięgniku przed kierownicą jest możliwe? Chodzi mi o to czy mieści się tam kątowy wtyk usb.

Spokojnie da radę. Polecam Ci uchwyt Bar Fly 4 max który sprawdza się super i można podłączyć dodatkowe akcesoria, latarkę czy kamerę.

#973 galipette

galipette
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądPłock

Napisano 25 luty 2017 - 19:19

Cześć.

Czy można dograć mapy polski do Mio cyclo 500?

#974 mesteken

mesteken
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 28 luty 2017 - 22:38

Też macie problem z synchronizacją treningu? Podczas próby synchronizacji, gdy urządzenie już połączy się z siecią, pojawia się komunikat: "Synchr. nie powiodła się z powodu problemów z siecią. Spróbuj ponownie później." Problem obecny jest już kilka godzin. Połączenie się z inną siecią nie pomaga.

#975 Drake29a

Drake29a
  • Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 01 marzec 2017 - 07:30

Wczoraj wieczorem padł Amazon Web Services, korzysta z niego wiele portali, np Strava, być może Mio też, więc spróbuj dzisiaj.

• m4ta lubi to

#976 amanti

amanti
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 marzec 2017 - 12:46

Witam, przeczytałem wiele postów ale chciałem żeby ktoś mądrzejszy potwierdził moje podejrzenia.

Urządzenie Mio Cyclo 305 od znajomego kupiony w Skandynawii. Ściągnięty program Mio Cyclo Agent, urządzenie zarejestrowane. Program zaktualizował:

mapy Tele ATLAS  2015-06-12 / Q4-2011

mapy OSM 2015-06-12 / 06-2016

oraz wersja oprogramowania Cyclo 4.2.6.12778

Mapy dostępne w urządzeniu to niestety tylko Dania, Finlandia, Norwegia, Szwecja. Zależy mi na europie centralnej w tym PL. Czy jest możliwość dogrania takich map, bądź zakupy ich od producenta ? Na ich stronie niestety nie udało mi się tego znaleźć ani  przez program Cyclo Agent. Z tego co czytałem posty to się nie da, ale może coś się zmieniło od tego czasu. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. 

#977 yarex

yarex
  • Użytkownik
  • 112 postów

Napisano 01 marzec 2017 - 13:28

Niestety się nie da i chyba się już nic w tym temacie nie zmieni pomimo zapowiedzi producenta z kilku lat do tyłu.

Region przypisany jest do numeru seryjnego urządzenia, dodatkowo przy pierwszym uruchomieniu podaje się cyferki z pudełka, które definiują jakie kraje dla danego regionu mają być dostępne.

Przynajmniej darmowe mapy OSM powinno dać się zmienić, albo mieć możliwość wgrania jakiegoś wybranego fragmentu (tych komercyjnych teleatlasa nigdy nie używałem). 

Pozostaje zakup innego urządzenia.

#978 amanti

amanti
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 01 marzec 2017 - 14:58

Niestety się nie da i chyba się już nic w tym temacie nie zmieni pomimo zapowiedzi producenta z kilku lat do tyłu.

Region przypisany jest do numeru seryjnego urządzenia, dodatkowo przy pierwszym uruchomieniu podaje się cyferki z pudełka, które definiują jakie kraje dla danego regionu mają być dostępne.

Przynajmniej darmowe mapy OSM powinno dać się zmienić, albo mieć możliwość wgrania jakiegoś wybranego fragmentu (tych komercyjnych teleatlasa nigdy nie używałem). 

Pozostaje zakup innego urządzenia.

Dzięki za szybką odpowiedź :) notabene trochę to chore, że w urządzeniu za nie małe pieniądze nie można zakupić dodatkowych map ale skoro producent wprowadził blokadę regionalną to chyba miał w tym jakiś interes $$$ ;) . Pozdrawiam.

#979 elcidx

elcidx
  • Użytkownik
  • 662 postów
  • Skądłódzkie, Rawski-Tomaszowski

Napisano 01 marzec 2017 - 18:34

Co do uchwytu szosowego, to ja swoje mio 305 przerobiłem na mocowanie garmina bo akurat oryginalne było odpiłowane i śmiga pięknie :)

A ze zmianą map nic się nie zmieniło, mio leci w ciula od 3 lat.
Ktoś kiedyś oferował płatne zmiany map tutaj na forum za 150 zł ale nie wiem na ile skuteczne to było.

Mój rower własnej roboty Stealth Cx Homemade :)

#980 amanti

amanti
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 02 marzec 2017 - 09:51

Co do uchwytu szosowego, to ja swoje mio 305 przerobiłem na mocowanie garmina bo akurat oryginalne było odpiłowane i śmiga pięknie :)

A ze zmianą map nic się nie zmieniło, mio leci w ciula od 3 lat.
Ktoś kiedyś oferował płatne zmiany map tutaj na forum za 150 zł ale nie wiem na ile skuteczne to było.

Akurat ze zmianą mapy raczej większego problemu nie ma, urządzenie jest dosyć proste w odblokowaniu, tylko co z tego jak nie postawie na tym typowo mapy rowerowej :( Szkoda że producent nie przewidział że ktoś może nawet kupił urządzenie w EU ,a będzie chciał wybrać się z rowerem np. do Ameryki i nie ma możliwości dogrania map OSM które są darmowe ;) 

Dodaj odpowiedź