Skocz do zawartości

Zdjęcie

TDP 2010 - etap dla amatorów

385 odpowiedzi w tym temacie

#361 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 14 sierpień 2010 - 12:50

Cytat

Mdły to się znów Ty robisz Deadhorsie...

już nic nie mówię...

#362 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 13:57

witam wszystkich kolarzy którzy wzięli udział w TDP amatorów. sam startowałem zająłem 29 miejsce w ogólnej a 4 w swojej kat. :) hehe samochwała :P
ogólnie dostałem koszulkę rozmiar L nie ma ktoś M żeby zamienić?

#363 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 14:04

Cytat

witam wszystkich kolarzy którzy wzięli udział w TDP amatorów. sam startowałem zająłem 29 miejsce w ogólnej a 4 w swojej kat. :) hehe samochwała :P
ogólnie dostałem koszulkę rozmiar L nie ma ktoś M żeby zamienić?

witamy Patryku...to prawie mnie miałeś, bo ja byłem 28 i 3 w swojej kategorii (M3)

#364 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 14:11

hehe no ja M2 a na jakim dystansie ja fitnes:P bo mój rower by chyba nie przejechał dystansu sport (połatana dętka coś z strzela w pedałach i problemy z kierownicą :D :D :D

#365 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 14:16

Cytat

hehe no ja M2 a na jakim dystansie ja fitnes:P bo mój rower by chyba nie przejechał dystansu sport

też fitness więc przyjechałeś tuż za mną ;-)

#366 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 14:19

no kurde straciłem na starcie :cry: bo ustawiłem się gdzieś na końcu bo mówie eee start lotny to wszyscy lajtowo pojadą na początku grupka się przerwała i trzeba było gonić :-|

#367 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 sierpień 2010 - 19:44

Ej, ej :mrgreen:

Jakie gonić na trasie fitnes? przecież pierwszy miał średnią oscylującą na 25km/h co na tym dystansie i płaskim profilu i jednym krótkim podjeździe jest średnią śmieszną :mrgreen: dlatego prosiłbym byście potwierdzili czy w wynikach nie ma błędu, bo do teraz nie chce mi się w nią wierzyć.

#368 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:04

Cytat

Jakie gonić na trasie fitnes? przecież pierwszy miał średnią oscylującą na 25km/h co na tym dystansie i płaskim profilu i jednym krótkim podjeździe jest średnią śmieszną :mrgreen: dlatego prosiłbym byście potwierdzili czy w wynikach nie ma błędu, bo do teraz nie chce mi się w nią wierzyć.

ładny z ciebie kozak widzę czemu nie startowałeś?

#369 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:20

Cytat

Ej, ej :mrgreen:

1. średnie które są zawarte w tabelce wyników są błędne....

2. od ronda w NT do Gronia szło ponad 40 km/h, momentami 50 km/h, w Groniu krótki, sztywnawy podjazd więc temp spadło, później przez Białkę do pierwszego ronda w Bukowinie (minimalnie ale cały czas pod górkę) ponad 30 km/h i końcówka to już wiadomo, do kościoła trzyma jak cholera ten podjazd.

3. cała kupa wytrenowanych juniorów młodszych startowała (młodzików też) i to oni takie tępo dali od startu.7

4. Deadhorse mam nadzieję, że cię nie urażę, ten chłopak co wygrał fitness wciągnął by cię nosem :-o

#370 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:23

Startowałem, ale na trasie sport :-P i trasa fitnes w porównaniu do sport to wielki pikuś

no to skąd średnia pierwszego 24km/h?

może napiszcie jaką wy mieliście jako czołowka

#371 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:33

Cytat

Startowałem, ale na trasie sport :-P i trasa fitnes w porównaniu do sport to wielki pikuś

każdy startował tam gdzie uważał za stosowne, ja się nie czułem na siłach na SPORT bo miałem przerwę 13 lat prawie...moja decyzja, nie czuję się gorszy od ciebie, a to że (prawdopodobnie) ty się czujesz lepszy od nas (startujących w FITNESS) to już tylko świadczy o tobie.

p.s. faktycznie mdłe te twoje posty :-P

edit:
a średnie i czasy to wyniki błędnych pomiarów (felerne te chipy :-P ), ale jak to cię tak bardzo interesuje to wyślij e-maila do Pana Langa :-P

edit 2:
ja miałem 25 km/h...byłoby lepiej (do Gronia jechałem w pierwszej grupce kilkunastoosobowej), niestety pod Bukowinę padłem jak kawka (wyszły braki) i średnia drastycznie spadła...ledwo jechałem, z ręką na sercu przyznaję, 1 km do mety 6 mnie drapnęło jeszcze....ale nie o to chodzi. Przyjechałem około 15 minut za pierwszym. Policz sobie więc jaką średnią miał zwycięzca

odnośnie trasy SPORT mieliście więcej zjazdów niż fitness (Sport-jeden zjazd 300 no może 400 metrów)

#372 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:37

ja pier**le....

Czy ja powiedziałem, że ktoś jest taki, a ja owaki? jakbyś chciał wiedzieć, to mnie nie powinno być na trasie sport, bo moje obecne przygotowanie jest mizerne, mimo to podjąłem się tego wyzwania i wybrałem opcje sport. A jedyny sukcesz jaki osiągnałem to meta, który daje więcej satysfkacji niż jaka kolwiek czołowa pozycja na trasie fitnes.

Zaznaczałem wczesniej, że srednia 24km/h jest smieszna i jednoczesnie niewiarygodna, dlatego miało to taki wydzwięk. Ale jesli jest błedna to nie sądze, by bład polegał na wpisaniu 2 zamiast 3, tylko błąd może byc w granicy 1-2km.

Ale nawet średnia 30km/h na tym odcinku to nic wielkiego wiec nadal nie wiem czym sie jarasz, no ale może napisz w koncu jaka była srednia na Twoim liczniku i od jakiego miejsca ją mierzyłeś i wtedy jaka kolwiek rozmowa bedzie miała sens.

#373 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:44

Cytat

który daje więcej satysfkacji niż jaka kolwiek czołowa pozycja na trasie fitnes.

ta wypowiedź mówi wszystko.

#374 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:51

panowie nie ma się o co kłócić każdy ma swoje przekonania wdg mnie łatwiej by było przejechać dystans spot ponieważ było ciągle albo pod góre albo z góry w fitnesie była wolna przestrzeń do okoła (wiał mocny wiatr może z 25 km/h miał) i ciągle pod góre każdy ma inne przekonania mój pierwszy start pozytywnie chociaż nie dało się przedrzeć do czołówki przez wiatr samemu... tyle w temacie

#375 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 sierpień 2010 - 20:55

Nadal nie chwalisz się średnią, czyli jednak założenie o błędzie 1-2km/h zaczyna nabierać racjonalnego sensu. I widzisz, pic polega na tym, że nieważne jest to które masz miejsce, czy jestes lepszy/gorszy tylko o zabawę. Każdy jechał jak mógł i zajął co mógł, więc nie ma sensu się rozczulać i wzajemnie oceniać, bo nie w tym rzecz. Dla Ciebie może Twój start to wielki sukes, masz do tego prawo, bo sam doskonale wiesz na co Cię stać. Tak samo ja wiem, że zakładając nawet ten błąd 1-2km/h to wynik zwyciężcy nie jest imponujący i nie ma się co podniecać. W koncu to była trasa fitnes, wiec ludzie tam startujący raczej byli tam po to by się pięknie bawić, niż ostro rywalizować czy walczyć ze sobą o przetrwanie jak to było na trasie sport.

choć jak mówię, nadal nie wierzę w tą średnią zwyciężcy fitnes, bo to naprawdę jest spacerkowa średnia, a jeśli mówisz o tych wymiataczach co jechali 40-50km/h z bardzo mocnym wiatrem w morde to chyba jednak chipy zbyt mocno nie kłamią i trzeba wierzyć wynikom, a nie opowiadaniom o jeździe 40-50km/h z mocnym czołowym wiatrem.

#376 Gosc_forrest_*

Gosc_forrest_*
  • Gość

Napisano 17 sierpień 2010 - 21:03

mój licznik jest tak zajebisty że nie pokazuje średniej ja miałem takimi dłuższymi momentami 45 km ale też miałem 14 czy 11 więc nie wiem sam mnie to wali jaka średnia :) ja trenuje biathlon a to tylko jest moją żyłką hobby

#377 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 17 sierpień 2010 - 21:04

Cytat

Nadal nie chwalisz się średnią, czyli jednak założenie o błędzie 1-2km/h zaczyna nabierać racjonalnego sensu. I widzisz, pic polega na tym, że nieważne jest to które masz miejsce, czy jestes lepszy/gorszy tylko o zabawę. Każdy jechał jak mógł i zajął co mógł, więc nie ma sensu się rozczulać i wzajemnie oceniać, bo nie w tym rzecz. Dla Ciebie może Twój start to wielki sukes, masz do tego prawo, bo sam doskonale wiesz na co Cię stać. Tak samo ja wiem, że zakładając nawet ten błąd 1-2km/h to wynik zwyciężcy nie jest imponujący i nie ma się co podniecać. W koncu to była trasa fitnes, wiec ludzie tam startujący raczej byli tam po to by się pięknie bawić, niż ostro rywalizować czy walczyć ze sobą o przetrwanie jak to było na trasie sport.

choć jak mówię, nadal nie wierzę w tą średnią zwyciężcy fitnes, bo to naprawdę jest spacerkowa średnia, a jeśli mówisz o tych wymiataczach co jechali 40-50km/h z bardzo mocnym wiatrem w morde to chyba jednak chipy zbyt mocno nie kłamią i trzeba wierzyć wynikom, a nie opowiadaniom o jeździe 40-50km/h z mocnym czołowym wiatrem.

Deadhorse napisałem średnią (patrz trochę wyżej edit nr 2)

#378 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 sierpień 2010 - 21:09

Widzę...

Mówisz, że padłeś pod Bukowiną, mówisz także, że my mieliśmy jakieś zjazdy. To ja Ci odpowiem: na trasie sport takich podjazdów jak pod Bukowinę, łącznie było trzy z tym, że dwa pierwsze były nieco dłuższe, a zjazdy były tak krótkie i niebezpieczne, że nawet nie było specjalnie czasu odpocząć, bo zanim złapałeś tlen po wcześniejszych podjazdach już zaczynał się kolejny podjazd :>

#379 Gosc_Schleck_*

Gosc_Schleck_*
  • Gość

Napisano 18 sierpień 2010 - 19:07

Cytat

ja pier**le....

A jedyny sukcesz jaki osiągnałem to meta, który daje więcej satysfkacji niż jaka kolwiek czołowa pozycja na trasie fitnes.

A z kąd wiesz jaką satysfakcje dałoby Ci miejsce w TOP 10 na fitness? pisałeś wcześniej że sie cieszysz że wystartowałeś na SPORT bo tak to byś się dręczył jak by było gdybyś pojechał fitness a teraz jak pojechałeś SPORT się zastanawiasz nad tym co by było gdybyś na fitness pojechał...

Trasa SPORT też nie była jakaś 100% pro w porównaniu do fitness, owszem byłą cieżka ale przejechać ją może każdy (oczywiście bez zejścia z roweru to gorzej ale tu już decydują przełożenia) trasa fitness cały czas troche pod góre i na końcu podjazd więc też średnia do w porównaniu do SPORT nie była by o wiele wyższa myśle że 2-3 km, ja ją przejechałem sam ze średnią 28, a na SPORT w wyścigu miałem 25... jedyne co naprawde PRO z trasy SPORT to GLiczarów no ale bez przesady te 800 metrów jakoś się przejedzie...

A masz może pulsometr bo to dużo mówi o daniu z siebie wszystkiego itp ? :-P

Bo ja np jestem zadowolony bo pojechałem ze średnim 166 przy max 191 i przy moim maxie 196 więc bardzo mocno aż sam się dziwiłem...

pozdro

#380 SPIKE

SPIKE

Spike

• Użytkownik
  • 4694 postów
  • SkądKraków

Napisano 18 sierpień 2010 - 20:18

Może Was pogodzi fakt, iż wczoraj chyba był mini reportaż o tym wyscigu, i tam pare wypowiedzi poodnieconych "kolarzy " .

Ha , ale sie uśmiałem pózniej bo Czesła powiedział do mikrofonu ze " wyscig - impreza była charytatywna, " no to zajeb.......... , bo medialnie wyszedł na superbohatera że zrobił cos harytatywnie, baaa pewnie bezpłatnie itd, to tylko skąd sie wzięło 700 x 100 zł wpisowego.

Takze medialnie Czesław jest "charytatywny", a impreza chgarytatywna .

Moze ja to rozumuje jakoś , ale po prostu jest gitara.
nie powiedział iz było wpisowe i kasa poszła na fundacje, ale to szczegół.

Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów  www.velotech.pl   

Serwis rowerowy - Kraków  tel: 666-316-604velotech@vp.pl

Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!!  w godz. - 12.oo - 19.oo

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy