Zintegrowany kokpit fajnie wygląda, ale w moim przypadku zmiana ustawień to niekończąca się opowieść;-) Zawsze jest okazja, żeby coś poprawić, sprawdzić.
Nie mówię nie, przy kolejnym rowerze rozważę taką opcję;-)
Napisano 13 październik 2017 - 10:21
Zintegrowany kokpit fajnie wygląda, ale w moim przypadku zmiana ustawień to niekończąca się opowieść;-) Zawsze jest okazja, żeby coś poprawić, sprawdzić.
Nie mówię nie, przy kolejnym rowerze rozważę taką opcję;-)
Napisano 16 grudzień 2017 - 12:06
Do końca coraz bliżej. Brakuje już "tylko" korby, chociaż do pełni (szczęścia) potrzebuję jeszcze nowego siodełka i lżejszych opon.
https://drive.google...3PM?usp=sharing
Napisano 16 grudzień 2017 - 12:26
Zupełnie nie rozumiem, dlaczego zdecydowałeś się na niebieski kolor owijki...
Bo lubię ten kolor;-) Owijkę wymieniam co jakiś, tak więc kiedy już nie będę mógł znieść gromiących spojrzeń to nawinę jakąś czarną;-)
Napisano 05 styczeń 2018 - 20:27
Korba zamontowana, przerzutki wyregulowane. Pozostało zakupić nowe opony. Czekam jeszcze na info od znajomego, bo chce się pozbyć prawie nowego siodełka Pro Stealth, które idealnie trafia w moje potrzeby.
Rower w wersji katalogowej (bez pedałów) waży ok. 7200-7300 gramów. Pomiary robione na wadze łazienkowej. W wersji finalnej być może uda się zejść poniżej 7000 gramów, ale to się okaże po montażu siodełka i nowych opon. Wtedy rower zważę w zaprzyjaźnionym sklepie rowerowym.
https://drive.google...iew?usp=sharing
Link do całej galerii w pierwszym poście.
Napisano 07 styczeń 2018 - 13:46
Korba zamontowana...
Wygląda obłędnie na AbOval... Rasowo !!!
Napisz kilka słów proszę... interesuje mnie co jest potrzebne jeszcze aby kompletnie je zamontować oprócz rzecz jasna tarcz... widziałem adaptery i śruby też ?
... jak za wagą jeśli ważyłeś... pokrywa się w miarę z deklarowaną przez aB ?
... i jeśli to nie tajemnica to gdzie najbardziej "ekonomicznie"
można nabyć ?
Napisano 07 styczeń 2018 - 15:01
Do montażu blatu potrzeba dłuższe śruby. Od razu zamówiłem też nakładki, żeby "zamaskować" przejście pomiędzy korbą a blatem AB.
Waga blatu 121 gramów, małej tarczy 31 gramów, a śrub z nakładkami 13 gramów.
Najtaniej znalazłem na ribblecycles. Miałem tam już jednak 15% zniżki, 12 Euro zniżki za polecenie sklepu znajomemu i 12 Euro zniżki za pierwsze zakupy, którą zapomniałem zrealizować, a sklep bezproblemowo utrzymał ją na moim koncie na poczet kolejnych zamówień.
Rower wyregulowany, na sucho, na trenażerze nie odczułem żadnej różnicy w kulturze zmiany przełożeń w porównaniu do okrągłych tarcz. Pokręcę jeszcze trochę stacjonarnie i być może, jak trafi się ładna pogoda to zabiorę rower na testy drogowe.
Napisano 07 styczeń 2018 - 16:52
... a to ważna informacja bo myślałem, że wystarczą śruby z zestawu z nakładkami...
... przy jakich rozmiarach tarcz ?
... koniecznie napisz coś po testach...
edit: 4gotten a co to za śruby które są w zestawie z nakładkami..?
https://absoluteblac...00-duraace-9100
Napisano 07 styczeń 2018 - 19:10
Chyba źle się wyraziłem, dłuższe śruby są w zestawie z nakładkami. Jeśli nie kupuje się nakładek dłuższe śruby z nakrętkami kupuje się osobno. Tarcze w rozmiarze 50/34.
Pokręciłem jeszcze trochę na trenażerze, żeby dopracować ustawienie przedniej przerzutki, bo nie mogłem pozbyć się szurania łańcucha w położeniu mała przód - duża tył. Okazało się jednak, że przyczyna tkwi w słabym montażu przedniej przerzutki 5801. Plastik przymocowany do wózka nie przylega ściśle do metalu i przez to dotyka do łańcucha. Będę musiał jakoś to przykleić, bo nie znoszę żadnych dźwięków w rowerze poza szumem opon i łańcucha.
WAŻNA UWAGA: AB nie zaleca używania przełożenia mała przód i trzy najmniejsze tył, bo przy takim ustawieniu rampy na blacie mogą "łapać" łańcuch. Jeśli ktoś używa całego zakresu przełożeń to powinien rozważyć zakup innych tarcz owalnych. Akurat u mnie wspomniane zjawisko występuje przy łańcuchu na dwóch najmniejszych zębatkach, ale ja z zasady nie jeżdżę na takich przekosach dlatego mi to nie przeszkadza.
Napisano 07 styczeń 2018 - 20:26
Napisano 07 styczeń 2018 - 21:44
Napisano 07 styczeń 2018 - 22:05
Napisano 10 styczeń 2018 - 11:29
Czekam na Twoje testy Pozdr.
Być może wyskoczę na jakąś rundę w ten weekend. Pogoda ma być całkiem ładna, bez opadów. Swoją drogą zaczynam rozumieć ludzi któym szkoda rower na deszczu ujeżdżać. Żal maszyny ;-)
A tym czasem dotarły nowe opony Veloflex Corsa 25. Waga 202 i 201 gramów.
Napisano 19 luty 2018 - 19:27
Rower prawie ukończony. Po jazdach na szosie zdecyduję o ile jeszcze dociąć rurę sterową. Na razie maszynę szpeci niezbyt gustowny "komin".
Udało się chyba osiągnąć cel. Chińska waga, którą dzisiaj odebrałem wskazuje 6965 gramów ![]()
Jak będę miał trochę więcej czasu to utworzę odpowiedni temat w dziale "nasze rowery" ![]()
Rowery oraz części →
Rowery oraz ramy →
Jaki rower za 3500zł i więcej? →
Czy Trek Domane Wart Jest Swojej Ceny ?Napisany przez Arek74 , 21 lut 2022 |
|
||
Rowery oraz części →
Osprzęt, podzespoły →
Ultegra Di2 - OkablowanieNapisany przez dmxzor , 29 mar 2020 |
|
||
Rowery oraz części →