Ciekawe, czy tym razem nie będą przeciągać jak poprzednio. Oby nie.
Cenowo tak jak można było się spodziewać, warto jednak pamiętać, że do tych 4 setek dolców trzeba doliczyć tak cło, jak i VAT. Czyli cena końcowa może kształtować się w okolicach 2 tysięcy złociszy. Dobrze, że za przedpłatę życzą sobie tylko $99, ale czy na pewno jest sens zamrożenia tej kasy na tych kilka miesięcy? Jak ruszy sprzedaż, to pewno w ciągu miesiąca będzie dostęp na wolnym rynku. Tym bardziej, że będzie to zima, to nie wiem czy jest sens aż tak się spieszyć... No i warto pamiętać, że przy zwrocie starego modelu cena spada do $279:
Finally, it’s worth noting that Hammerhead will be giving Karoo 1 users a $120 credit towards the Karoo 2, once you send back in your Karoo 1. Thus bringing the price down from $399 to $279 – which is incredibly appealing.
Aczkolwiek należy przesłać na własny koszt, co jeszcze bardziej zmniejsza opłacalność tej operacji, bo pewno ze sprzedażą starego modelu za 5 stówek (lub więcej) nie powinno być problemu, tym bardziej, że oprogramowanie jest cały czas rozwijane.
Co do zasilania - co prawda użyli USB-C, ale raczej prąd ładowania tyłka nie urywa, 50% w godzinę przy akumulatorze 2,5 Ah? Czyli 1A (końcówka jak zwykle mniej). Co prawda sam wolę wszystko ładować mniejszym prądem, bo ma to spore znaczenie jeśli chodzi o żywotność akumulatora, ale co niektórzy będą się niezdrowo ekscytować, że jak USB-C, to pewno szybkie ładowanie, a tu "tylko" 5W. W moim smartfonie jest ładowanie 2A (też tylko), czyli 10W, ale jak mam czas to w pełni świadomie wolę podłączyć pod ograniczoną ładowarkę 0,5A, dla zachowania dłuższej żywotności akumulatora. Z drugiej strony czasami te 10W ładowania przydaje się do szybkiego podładowania akumulatora.
Po prostu dali złącze będące obecnie standardowym złączem USB, ale bez fajerwerków.
Rozmiar podobny do edge 1030. 12 h z wszystkimi czujnikami. Niby wraz z ulepszaniem softu ma być 15 h. Zobaczymy. Fajne jest to że można wypróbować przez 90 dni i zwrócić. Ja zrobiłem pre order.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Co do rozmiaru zgoda, ja też wolę nieco większe, pomimo że nie każdemu to pasuje.
W te ulepszanie softu w celu zwiększenia o 3h działania to nie bardzo wierzę. No chyba, że dojdzie tryb wyłączania ekranu (jak w Edge), wtedy i owszem byłoby to możliwe.
Gdzie doczytałeś możliwość zwrotu przez 90 dni? Bo oficjalnie jest to połowa tego co podajesz, czyli 45 dni:
A jeśli nie jestem pewien, czy wypróbować Karoo 2? Po otrzymaniu urządzenia masz 45 dni na jego zwrot w celu uzyskania pełnego zwrotu kosztów zgodnie z metodą płatności, którą mamy w naszych danych. Zobacz nasz 45-dniowy okres próbny bez ryzyka. (źródło: https://support.hamm...Order-Process).