Pobożne życzenia, po prostu robią co mogą, żeby utrzymać potencjalnych klientów. Może im się uda, czego szczerze życzę.
Patrz, najpierw twierdzisz że ja i inni czekali 3 lata, potem zmieniasz zdanie. Ale przecież lubisz wymyślać. Kolejna Twoja manipulacja, to zarzut, iż twierdzę, że Karoo pokazuje lepiej nachylenie od garminów, albowiem nic takie nie napisałe. Karoo nie pokazuje jeszcze nachylenia, ale zaraz będzie - Edge 820 po ponad 2 latach obecności na rynku + kilku lat projektowych - wciąż nie potrafi zrobić tego dobrze, nie tylko tego. Ale rozwój super, ekrany z czasów SE K750i takie super, wow, wow.
Czy Karoo będzie długoterminowym sukcesem? Jeśli tak, to spoko. Jeśli nie, tragedii nie będzie, wszak to tylko 300 dolarów.
Argumentów ad personam nie skomentuję, bo wybacz - zbyt niski poziom. Może i posiadasz jakąś wiedzę, ale nie potrafisz prowadzić dyskusji.
No faktycznie, dyskusję prowadzisz na poziomie. A właściwie poniżej poziomu....
Popatrzmy, co twierdziłem o 3 latach:
Karoo. Projekt nie ma kilku miesięcy, a sięga początku 2015 roku. Praktycznie 3 lata od pierwszych prac koncepcyjnych/projektowych i wypuszczenie na rynek niedopracowanego sprzętowo/programowo urządzenia nie jest może czymś obecnie wyjątkowym, ale w takim tempie nie wróżę sukcesu. Raczej zwinięcie interesu.
Faktycznie manipuluję i powyżej jest napisane, że użytkownicy czekali 3 lata (na dostawę czy jak?). Napisałem ni mniej, ni więcej, że projekt ma ponad 3 lata, a nie że użytkownicy czekali na niego 3 lata. Choć może co niektórzy czekali od pierwszej wzmianki, nie wiem.
Garmina nie bronię, problem z coraz bardziej skomplikowanym oprogramowaniem będzie występować w każdym nieco bardziej zaawansowanym urządzeniu, nie wyłączając Karoo.
Mam i w zasadzie nigdy nie miałem z nim problemów Dodatkowo, używam Windowsa o wiele częściej i duużo więcej "roboczogodzin", niż jazda na rowerze. W pracy również, więc można powiedzieć, że służy mi też do zarabiania pieniędzy. No i jest kilka razy tańszy niż przeciętne urządzenie Edge Garmina np.820
A na rower wybrałem Wahoo Bolt, który jest totalnie bezproblemowy i działa świetnie
No właśnie - wieczna beta, problemy po aktualizacjach, używać trzeba, są nawet zadowoleni użytkownicy... I nie prawda, że jest kilka razy tańszy niż przeciętne urządzenie Edge. Porównujesz sprzęt z oprogramowaniem do samego oprogramowania?
Czym więcej dobrych i funkcjonalnych produktów na rynku, tym lepiej. Ale litości, nie za $500 plus opłaty, czyli cena finalna (utrzymując aktualną proporcję $300 -> $375) dla EU wyniesie ok. $666. Daleko od Garmina nie odbiegają pod względem wyciągania kasy z kieszeni klientów. Dziwne, że Chińczycy jeszcze nie wypuszczają tego typu komputerków - wystarczy przecież podstawowy projekt smartfona na androidzie (z głośniczkiem, BTLE, ANT+) , ekran refleksyjny i podstawowe oprogramowanie z możliwością instalacji dowolnego innego. Za $200 sprzedawaliby jak ciepłe bułeczki.