kugel: Moim zdaniem wybiórczo oceniasz fakty i widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć...
Froome Na Dopingu ? To Niezłe Jajca :d
Napisano 27 maj 2018 - 16:07
Niestety stało się to czego bardzo nie chciałem. Nie życzę nikomu źle, wypadków, kontuzji itp., ale przyznam, że ucieszyły mnie początkowe problemy Froome'a - wydawało mi się, że nie ma szans wygrać tego wyścigu. A teraz stoimy przed sytuacją, gdzie potencjalnie gość dostanie bana i odebranie zwycięstw w dwóch z najważniejszych wyścigów kolarskich. Szkody jakie może to wyrządzić na wizerunku dyscypliny będą ogromne.
Napisano 27 maj 2018 - 17:04
Hehe, dobre, ale w tv chyba tego nie pokazali.
Było w tv.
Niestety stało się to czego bardzo nie chciałem. Nie życzę nikomu źle, wypadków, kontuzji itp., ale przyznam, że ucieszyły mnie początkowe problemy Froome'a - wydawało mi się, że nie ma szans wygrać tego wyścigu. A teraz stoimy przed sytuacją, gdzie potencjalnie gość dostanie bana i odebranie zwycięstw w dwóch z najważniejszych wyścigów kolarskich. Szkody jakie może to wyrządzić na wizerunku dyscypliny będą ogromne.
Giro nie będzie mu zabrane nawet jak będzie jakaś dyskwalifikacja. Już zapowiedzieli.
Napisano 27 maj 2018 - 17:27
Żadnych szkód nie będzie. W kolarstwie są ciągle tego typu afery, a ludzie i tak jeżdżą. Po prostu większość ma już dawno wyrobione zdanie w temacie i zlewa zawodowców. Był Froome, nie ma Froom'a, kogo to obchodzi?
Znawcy wiedzą swoje. Chodziło mi bardziej o ogólny wizerunek dyscypliny, który zdaje się zaczął się poprawiać.
Było w tv.
Giro nie będzie mu zabrane nawet jak będzie jakaś dyskwalifikacja. Już zapowiedzieli.
Czytałem o tym i nie ma na to gwarancji. To, że organizator Giro tak twierdzi o niczym nie świadczy. On nie ma tu nic do gadania.
Gosc_tobo_*
Napisano 27 maj 2018 - 20:50
Powiedz jakie.
Dyscyplina z dużym odczynnikiem, stałym, szkodliwości.
Danych statystycznych nie analizuję, jednak do tej pory szkodliwość jest na poziomie...niezauwazalnym.
Napisano 27 maj 2018 - 20:51
Wow, zajelo ci to az 3 dni, zeby zrozumiec i powielic na forum internetowy slogano-dowcip...?Froom zrobił chłopakom "Landisa", a wszystkim pokazał wielkiego fu.....ka. To już jest ponad moje siły żeby to oglądać.
Napisz cos od siebie, a nie strugaj madralinskiego (czytaj glupka).
Gosc_Bullet_*
Napisano 27 maj 2018 - 21:30
Wow, zajelo ci to az 3 dni, zeby zrozumiec i powielic na forum internetowy slogano-dowcip...?
Napisz cos od siebie, a nie strugaj madralinskiego (czytaj glupka).
To jest forum, ludzie mają prawo wyrazić swoje zdanie. Twoje wypociny też trzeba czytać, mimo że z reguły zęby bolą. Wracaj polerować karbon.
- Arni lubi to
Napisano 28 maj 2018 - 10:20
Napisano 28 maj 2018 - 13:20
Ja wroce do karbonu a ty do dalszego polerowania swojego mozgu
A żeś klasę pokazał.
Ten temat jest śmieszny, już od dziesięcioleci wiadomo że kolarze biorą i mimo afer nic się nie zmienia, a całe pieprzenie o oczyszczeniu jest tylko dla sponsorów. Może federacja się czegoś nauczyła i w końcu wyciszy sprawę, bo to jest prześmieszne, jak co chwila łapią dopera wśród światowej czołówki, a potem znowu pieniędzy nie ma. Co się dziwić skoro stabilność dyscypliny jest nie istnieje.
Anglicy sprytni wprowadzili program, kiedy kolarstwo próbowało przekonać wszystkich o czystości i nie można sobie było pozwolić na kolejna wpadkę. Sukcesy we wszystkich dyscyplinach kolarskich, nagle tyle talentów ![]()
<p>
Napisano 28 maj 2018 - 14:10
A ja powiem tak - tak czy siak wygrał największy talent wśród doperów. Co za różnica który z nich wygrał i którego przyłapano, wszyscy jadą na tym samym wózku, w końcowym rozrachunku wygrał i tak najlepszy.
Znacznie gorzej jest wśród amatorów gdzie na jednej linii startu startują i doperzy i naturale. Tu już szanse nie są równe, ale tam? Wszystko jedno kto wygra, bo i tak startuje wśród równych sobie.
Napisano 28 maj 2018 - 16:24
Jak powiedział jeden człowiek z polskiej agencji antydopingowej: "teraz wyścig trwa w kategorii, kto jest bardziej tolerancyjny i jest w stanie przeżyć większe dawki leku na który ma papier i którego dawka jest śmiertelna dla normalnego człowieka" (Froome miał 20x przekroczony bezpieczny poziom dawki Salbutamolu).
Inni może sa w stanie przedawkować "tylko" 10x i stąd ta różnica
Bo że biorą wszyscy PRO to chyba sprawa oczywista.