Skocz do zawartości

Froome Na Dopingu ? To Niezłe Jajca :d

286 odpowiedzi w tym temacie

#141 Gosc_Kobretti_*

Gosc_Kobretti_*
  • Gość

Napisano 26 maj 2018 - 20:12

kugel: Moim zdaniem wybiórczo oceniasz fakty i widzisz tylko to, co chcesz zobaczyć...

#142 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 26 maj 2018 - 21:28

Pewnie prawdziwa ocena będzie w przyszłości. Szukający dopingu zawsze są o krok w tyle.  W kazdym razie ostatnie dni nie były nudne jak najczęściej bywa na TdF.  pozdr

#143 admsk

admsk
  • Użytkownik
  • 389 postów

Napisano 27 maj 2018 - 05:05

😉Dołączona grafika

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

#144 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2018 - 10:23

Hehe, dobre, ale w tv chyba tego nie pokazali.

#145 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maj 2018 - 16:07

Niestety stało się to czego bardzo nie chciałem. Nie życzę nikomu źle, wypadków, kontuzji itp., ale przyznam, że ucieszyły mnie początkowe problemy Froome'a - wydawało mi się, że nie ma szans wygrać tego wyścigu. A teraz stoimy przed sytuacją, gdzie potencjalnie gość dostanie bana i odebranie zwycięstw w dwóch z najważniejszych wyścigów kolarskich. Szkody jakie może to wyrządzić na wizerunku dyscypliny będą ogromne.

#146 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2018 - 16:43

Żadnych szkód nie będzie. W kolarstwie są ciągle tego typu afery, a ludzie i tak jeżdżą. Po prostu większość ma już dawno wyrobione zdanie w temacie i zlewa zawodowców. Był Froome, nie ma Froom'a, kogo to obchodzi?

#147 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 27 maj 2018 - 17:04

Hehe, dobre, ale w tv chyba tego nie pokazali.

Było w tv. 

Niestety stało się to czego bardzo nie chciałem. Nie życzę nikomu źle, wypadków, kontuzji itp., ale przyznam, że ucieszyły mnie początkowe problemy Froome'a - wydawało mi się, że nie ma szans wygrać tego wyścigu. A teraz stoimy przed sytuacją, gdzie potencjalnie gość dostanie bana i odebranie zwycięstw w dwóch z najważniejszych wyścigów kolarskich. Szkody jakie może to wyrządzić na wizerunku dyscypliny będą ogromne.

Giro nie będzie mu zabrane nawet jak będzie jakaś dyskwalifikacja. Już zapowiedzieli. 

#148 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 maj 2018 - 17:27

Żadnych szkód nie będzie. W kolarstwie są ciągle tego typu afery, a ludzie i tak jeżdżą. Po prostu większość ma już dawno wyrobione zdanie w temacie i zlewa zawodowców. Był Froome, nie ma Froom'a, kogo to obchodzi?

Znawcy wiedzą swoje. Chodziło mi bardziej o ogólny wizerunek dyscypliny, który zdaje się zaczął się poprawiać.

Było w tv. 

Giro nie będzie mu zabrane nawet jak będzie jakaś dyskwalifikacja. Już zapowiedzieli. 

Czytałem o tym i nie ma na to gwarancji. To, że organizator Giro tak twierdzi o niczym nie świadczy. On nie ma tu nic do gadania.

#149 climber

climber
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • Skądze wsi

Napisano 27 maj 2018 - 20:16

Froom zrobił chłopakom "Landisa", a wszystkim pokazał wielkiego fu.....ka. To już jest ponad moje siły żeby to oglądać.

#150 chlebu

chlebu
  • Użytkownik
  • 668 postów
  • SkądKrosno

Napisano 27 maj 2018 - 20:27

😉6c4be435582af34e156db38f6a0dc5f9.jpg
Nie dość, że było to jeszcze pokazali przebitkę jak Yates'a potem gonił inhalator hehehe
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

#151 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2018 - 20:50

Powiedz jakie. :)
Dyscyplina z dużym odczynnikiem, stałym, szkodliwości.
Danych statystycznych nie analizuję, jednak do tej pory szkodliwość jest na poziomie...niezauwazalnym.

#152 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 27 maj 2018 - 20:51

Froom zrobił chłopakom "Landisa", a wszystkim pokazał wielkiego fu.....ka. To już jest ponad moje siły żeby to oglądać.

Wow, zajelo ci to az 3 dni, zeby zrozumiec i powielic na forum internetowy slogano-dowcip...?
Napisz cos od siebie, a nie strugaj madralinskiego (czytaj glupka).

#153 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2018 - 21:30

Wow, zajelo ci to az 3 dni, zeby zrozumiec i powielic na forum internetowy slogano-dowcip...?
Napisz cos od siebie, a nie strugaj madralinskiego (czytaj glupka).

To jest forum, ludzie mają prawo wyrazić swoje zdanie. Twoje wypociny też trzeba czytać, mimo że z reguły zęby bolą. Wracaj polerować karbon.

• Arni lubi to

#154 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 27 maj 2018 - 22:11

Nie trzeba.
Można użyć opcji ognoruj wpisy użytkownika :)

#155 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 28 maj 2018 - 10:20

Ja wroce do karbonu a ty do dalszego polerowania swojego mozgu :)

#156 Gosc_tobo_*

Gosc_tobo_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2018 - 10:51

To się chyba nazywa "angielska skaza".

#157 ROZMIAR

ROZMIAR
  • Użytkownik
  • 3254 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 maj 2018 - 13:20

A żeś klasę pokazał.

Ten temat jest śmieszny, już od dziesięcioleci wiadomo że kolarze biorą i mimo afer nic się nie zmienia, a całe pieprzenie o oczyszczeniu jest tylko dla sponsorów. Może federacja się czegoś nauczyła i w końcu wyciszy sprawę, bo to jest prześmieszne, jak co chwila łapią dopera wśród światowej czołówki, a potem znowu pieniędzy nie ma. Co się dziwić skoro stabilność dyscypliny jest nie istnieje.

Anglicy sprytni wprowadzili program, kiedy kolarstwo próbowało przekonać wszystkich o czystości i nie można sobie było pozwolić na kolejna wpadkę. Sukcesy we wszystkich dyscyplinach kolarskich, nagle tyle talentów :D

Więcej satysfakcji daje dobra forma niż dobry sprzęt.logo_phpBB.gif<p>

#158 Arni

Arni
  • Użytkownik
  • 3088 postów
  • SkądWLKP

Napisano 28 maj 2018 - 14:10

A ja powiem tak - tak czy siak wygrał największy talent wśród doperów. Co za różnica który z nich wygrał i którego przyłapano, wszyscy jadą na tym samym wózku, w końcowym rozrachunku wygrał i tak najlepszy.

Znacznie gorzej jest wśród amatorów gdzie na jednej linii startu startują i doperzy i naturale. Tu już szanse nie są równe, ale tam? Wszystko jedno kto wygra, bo i tak startuje wśród równych sobie.

#159 Gosc_Bullet_*

Gosc_Bullet_*
  • Gość

Napisano 28 maj 2018 - 15:15

To jeden z tych twoich rzeczowych, mega merytorycznych postów? No po prostu śmiech.

#160 beskidbike

beskidbike
  • Użytkownik
  • 2475 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 28 maj 2018 - 16:24

Jak powiedział jeden człowiek z polskiej agencji antydopingowej: "teraz wyścig trwa w kategorii, kto jest bardziej tolerancyjny i jest w stanie przeżyć większe dawki leku na który ma papier i którego dawka jest śmiertelna dla normalnego człowieka" (Froome miał 20x przekroczony bezpieczny poziom dawki Salbutamolu). 

Inni może sa w stanie przedawkować "tylko" 10x i stąd ta różnica ;) Bo że biorą wszyscy PRO to chyba sprawa oczywista. 

Dodaj odpowiedź