Raczej nie zaciągnie ze wcześniejszych. O ile pamiętam, to od dłuższego czasu na connect dane dotyczące segmentu są gromadzone od jego utworzenia. Na początku generowało dane również z historycznych, ale wymagało to przetworzenia dużej ilości danych i po prostu stwierdzili, że im się to nie opłaca. No chyba, że teraz coś zmienili i jednak analizuje wcześniejsze dane (przynajmniej użytkownika?).
Strava analizuje całość danych i wrzuca również z aktywności historycznych.
Patrząc na powyższe, czyli brak potrzeby wrzucania do urządzenia (to chyba jest głównym motywem przeniesienia segmentów -> możliwość użycia ich w terenie) i chęć porównania z danymi historycznymi zrób to, co napisałem o segmentach prywatnych Strava. Czyli duplikuj segmenty i zapisz je jako prywatne - to powinno Ci wystarczyć. Przynajmniej teoretycznie, bo na razie jeszcze mam te 2 miesiące darmowego premium (aczkolwiek nie widzę potrzeby przedłużania) i nie mogę przetestować teorii w praktyce. W teorii na liście TOP10 powinny być tylko Twoje wyniki, oczywiście ograniczone do 10 najlepszych.
Edit: rozumiem ....Jazda z niedzieli , kliknąłem segmenty wybrałem 1 z 10 potem /wyzwania/ tylko moje i wyskoczyło 10 pozycji o to chodzi ,prędkość,moc jest czas jazdy też nawet WIATR , czyli działa....THX
Czyli jest i możliwość wyświetlenia tylko "My results" - nie byłem tego pewnym (dla opcji bez premium), choć zdawało mi się, że być powinno, oczywiście ograniczone do 10 wyników. To nawet nie trzeba bawić się z segmentami prywatnymi.
No chyba, że piszesz o segmentach Garmina? Bo już się trochę pogubiłem - ten opis /wyzwania/tylko moje to mi pasuje do garminowskich...