Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 21 wrzesień 2023 - 18:03
- JHartman lubi to
Napisano 22 wrzesień 2023 - 10:45
Wyłącz autosleep, wiem że to przydatna funkcja ale już wolę brak problemów z czujnikami.
https://www8.garmin....CD301E2555.html
A dzięki, faktycznie, zakładałem nowy profil i to przeoczyłem.
Napisano 24 wrzesień 2023 - 18:22
Garmin 1040.
Na dwóch ostatnich wersjach oprogramowania, zauważyłem samoczynny reset urządzenia w trakcie aktywności.
Całe szczęście, że szybko wstaje i po wznowieniu jest normalna kontynuacja.
Ale jednak wnerwia taka sytuacja.
Wcześniej nie miało to miejsca.
Ktoś wie jakie są przyczyny? Może gdzieś już o tym pisał?
Napisano 24 wrzesień 2023 - 18:37
Nie zaobserwowałem, ale miewałem problemy przy innych update’ach gdzie nikt inny nie miewał problemów.
Zrób reset i urządzenie odżyje(sam tak robię w przypadku problemów)
Welcome to garmin environment
Ale reset do fabrycznych czy jaki? Nie chce mi się wszystkiego na nowo instalować.
Napisano 24 wrzesień 2023 - 21:36
Garmin 1040.
Na dwóch ostatnich wersjach oprogramowania, zauważyłem samoczynny reset urządzenia w trakcie aktywności.
Całe szczęście, że szybko wstaje i po wznowieniu jest normalna kontynuacja.
Ale jednak wnerwia taka sytuacja.
Wcześniej nie miało to miejsca.
Ktoś wie jakie są przyczyny? Może gdzieś już o tym pisał?
Na 18.23 faktycznie zrestartował mi się w tym.tygpdniu, po dwukrotnym objechaniu ronda. Nie próbowałem tego ponownie
- lupus lubi to
Napisano 01 październik 2023 - 18:43
Cześć, czy w Garmin Edge 830 można zdefiniować własne odpowiedzi SMS?
Urządzenie proponuje kilka domyślnych odpowiedzi w stylu "Właśnie jadę", "Zaraz będę", ale nie widzę opcji dodania swojej odpowiedzi.
Może jakiś plik systemowy trzeba wyedytować?
Napisano 01 październik 2023 - 19:08
Cześć, czy w Garmin Edge 830 można zdefiniować własne odpowiedzi SMS?
Urządzenie proponuje kilka domyślnych odpowiedzi w stylu "Właśnie jadę", "Zaraz będę", ale nie widzę opcji dodania swojej odpowiedzi.
Może jakiś plik systemowy trzeba wyedytować?
Blisko, nie systemowy, ale językowy znajdujący się w \Garmin\Text\Polish.gtt - w grę wchodzi jedynie edycja zdefiniowanych <txt> tagów pod swoje potrzeby. Tagi zaczynają się: <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_ (i dokończenie specyficzne dla danej odpowiedzi), a pod spodem informacja wysyłana do odbiorcy np.:
- Holden Caulfield lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 02 październik 2023 - 07:00
@Prozor, dzięki.
PS Głupia sprawa w pliku .gtt nie mam wpisów TXT_CANNED_MESSAGE. CTRL+F ich nie znajduje.
Należy je samodzielnie dopisać?
W E1030 mam, ale może w e830 są inne tagi? Poszukaj po treści komunikatów, czyli <txt>Jestem w drodze do domu.</txt> - może być bez <txt> i po części frazy np. "drodze" czy cokolwiek, co występuje u Ciebie.
Da się przerobić pliki z Forerunner 745 tak żeby Edge 1030 plus liczył je w statystykach ?
Statystyki wydajności są wyliczane w urządzeniach. Edge powinien to co zostało wyliczone w innym urządzeniu synchronizować (TRUEUP™), ale niczego dodatkowego nie wyliczy.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 07 październik 2023 - 18:02
W E1030 mam, ale może w e830 są inne tagi? Poszukaj po treści komunikatów, czyli <txt>Jestem w drodze do domu.</txt> - może być bez <txt> i po części frazy np. "drodze" czy cokolwiek, co występuje u Ciebie.
Dopiero dziś miałem czas przysiąść, ale niestety plik .gtt nie zawiera tagów TXT_CANNED_MESSAGE.
Próbowałem go ręcznie dopisać, ale bez efektu
Z tego co wyczytałem to niektóre urządzenia Garmin (m.in. EGDE 840) mają możliwość edycji SMSów poprzez aplikację mobilną Connect. Niestety nie 830-tka.
Porzucam temat - będę się jednak zatrzymywać i odpisywać....
Napisano 07 październik 2023 - 20:57
Hej, zastanawiam się nad zakupem Garmin 840, widziałem, że występuje w kilku wersjach
EU WEST - Europa Zachodnia i Europa Środkowa (bez Polski)
EU EAST - Europa Środkowa i Wschodnia
EU - Zachodnia, Środkowa i Wschodnia Europa, Ameryka Północna
W niektórych punktach można jeszcze dostać wersję urządzenia z dodatkową mapą np. OSM 2023 lub PL TOPO 2022.4. Warto do tego dokładać czy można spokojnie jeździć na tych mapach garminowych?
Napisano 08 październik 2023 - 07:32
Do map nie warto dopłacać, bo i tak możesz później wgrać własne.
A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?
Napisano 08 październik 2023 - 09:42
Dopiero dziś miałem czas przysiąść, ale niestety plik .gtt nie zawiera tagów TXT_CANNED_MESSAGE.
Próbowałem go ręcznie dopisać, ale bez efektu
Z tego co wyczytałem to niektóre urządzenia Garmin (m.in. EGDE 840) mają możliwość edycji SMSów poprzez aplikację mobilną Connect. Niestety nie 830-tka.
Porzucam temat - będę się jednak zatrzymywać i odpisywać....
Dzisiaj miałem możliwość podpięcia E830 do kompa i w pliku Polish.gtt są takie pozycje, wycinek:
<str> <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_Almost_There_STR_M</tag> <txt>Prawie na miejscu.</txt> </str> <str> <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_Be_Home_Soon_STR_M</tag> <txt>Będę wkrótce w domu.</txt> </str> <str> <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_Be_There_Soon_STR_M</tag> <txt>Będę tam wkrótce.</txt> </str> <str> <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_Busy_At_The_Moment_STR_M</tag> <txt>Jestem teraz zajęty(-a).</txt> </str> <str> <tag>TXT_CANNED_MESSAGE_List_Call_Me_STR_M</tag> <txt>Zadzwoń do mnie.</txt>
Niektóre odnoszą się wprost do SMSów, inne do GroupTrack itp.
"MAMIL"