Urządzenia Treningowe Garmin (Edge/fenix/fr) + Akcesoria
Napisano 13 luty 2012 - 15:01
Import do ST - natywnie tylko 3.x, 2.1 nie ma możliwości importu *.fit. Można obejść to poprzez importowanie np. do garminowskiego GC
lub GTC a następnie eksport do *.TCX. Przy okazji GC daje parę dodatkowych opcji i dostęp do danych przez internet. ST 2.1 wczytuje TCX bez problemów.
Używać ST 3.x? Jak dla mnie nie widzę sensu płacić - gdyby jeszcze koszt samego programu to nie byłoby problemów, ale podsumowując koszt wszystkich przydatnych wtyczek, to wychodzi spora kwota.
Ustawienia Edge wykonasz albo w w/w GTC/GC (strefy prędkości tylko w GTC, strefy tętna i tu i tu), albo po części ręcznie w komputerku, zwłaszcza alarmy poziomów niskiego/wysokiego: tętna, kadencji itd. (strefy tętna tylko poza edge! W 705 można definiować to w edge, e500 niestety nie - dostęp do PC wymagany).
Treningi układać można przez wtyczkę w ST, ale lepiej robi się to w GTC lub GC - w tym ostatnim jest całkiem przyjemny edytor www - niczym zabawa klockami.
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 14 luty 2012 - 15:53
Przy ustawianiu danych prezentowanych na wyświetlaczu wystarczy zaznaczyć opcję "nachylenie" i będzie widoczna podczas jazdy...
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 15 luty 2012 - 11:42
coś niedobrego dzieje się na rynku, miałem upatrzony edge 705 hr/cad w dwóch sklepach w cenie poniżej 1000 zł, przed chwilą patrzę i ceny poszły niemal 300 zł w górę w obydwu!! :-/
Poszła zmiana w cenach wszystkich garminów w górę o około 15 procent. patryc na edge 500hr-cad to wyrost o około 150zł. Dystrybutorzy mówią że powodem jest zmiana cen u producenta.
Napisano 15 luty 2012 - 17:55
Dzięki.
A czy w PL można dostać wersje czerwono-czarną edge 500 ?
Tak, ale...
W USA cena wersji RED jest o $20 większa od ceny wersji niebieskiej/czarnej - aczkolwiek wygląda mi to na różnicę w cenie opaski czujnika pulsu stary/premium. W UK to Ł 30 (cena: Ł299, czyli ok. 1400 zł), we Francji (i chyba innych krajach) € 30 (cena: €329, czyli ok. 1390 zł). A w Polsce? Sam sprawdź:
Edge 500 RED - cena w/w kompletu wyższa o stówkę niż wynika z przeliczenia z waluty. Dziwny kraj...
Najlepiej kupić wersję RED w Amazonie uk - cena Ł268 (czyli niższa od sugerowanej o Ł31) czyli około 1340 zł. Przesyłka do Polski z Amazon UK powyżej Ł20 jest darmowa.
Inna sprawa, że 1,3 tysiąca za komplet to i tak sporo...
Mam nadzieję, że faktycznie Amazon otworzy swój dział PL na przełomie marca/kwietnia. Polityka cenowa powinna być utrzymana - czyli ceny jak w innych oddziałach amazonu EU będą w amazon PL. Czyli - jeśli nie chcecie kupować w UK, to wstrzymajcie się jeszcze miesiąc - dwa. Będzie taniej. No chyba, że Grecja zbankrutuje (raczej pewne i przy okazji oberwie się naszej walucie w stosunku do $. Ryzyko zawsze istnieje ;-)
Za to na garmin24 widzę uchwyt na rękę dla edge/forerunner - 99 złociszy za pasek z akcesoriami to mało nie jest, ale dla dobre rozwiązanie dla tych, którzy lubią sobie pobiegać, żeby oderwać się od roweru...
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 17 luty 2012 - 18:39
Czy w Garmin Edge 500 można sprawdzić po treningu maksymalne nachylenie w %?
Nie mogę tego nigdzie znaleźć, a przydałoby mi się :-/
O ile mnie pamięć nie zawodzi to nie możesz (tylko na bieżąco). W GC też tego nie ma...ale po imporcie do ST już tak.
#715 Gosc_OutsideR_*
Napisano 24 luty 2012 - 10:13
Gdyby kogos interesowalooto instrukcja jak zresetowac urzadzenia Edge 500 kasujac wszystkie dane na nim zapisane:
"Aby zresetowac urzadzenie prosze wcisnac kombinacje klawiszy (przy
wylaczonym urzadzeniu) : LAP/RESET + POWER na ekranie pojawi sie
komunikat : czy usunac wszystkie dane uzytkownika. Prosze potwierdzic, a
urzadzenie sie zresetuje. Prosze nastepnie podazac za instrukcjami na
ekranie w celu ustawienia urzadzenia. Po tych czynnosciach nalezy
pozostawic wlaczone urzadzenie aby mialo dostep do nieba na okolo 30-40
minut, aby moglo spokojnie znalezc satelity."
#718 Gosc_OutsideR_*
Napisano 28 luty 2012 - 09:33
#719 Gosc_Domel_*
Napisano 28 luty 2012 - 11:08
Jakbyście mieli jakieś linki do polskich recenzji to zapraszam.
Napisano 28 luty 2012 - 11:31
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne