A właśnie - niby tak ale i nie
dzienne sugestie nazwijmy to daily bez celu - są nimi jeżeli nie masz żadnego wydarzenia głównego ...
ALE - Dzienne sugestie - kiedy masz ustawione pod konkretne wydarzenie stają sie defakto planem - jest o tym kilka filmów na YT i wytłumaczone jak to AI robi lepsze plany niż dotychczasowe gotowce garmina - bo niby AI tym zarządza i faktycznie to działa.
miałem jtak w zeszły weekend - że zjechałęm z gotowością treningową prawie do zera po 2 mocnych dniach i zegarek / licznik zmieniły mi trening z jakiegoś tam - na dzień odpoczynku jako że wykryły przemęczenie - czyli działa.
dodajesz wydarzenie główne - np wyścig główny XXX za pół roku ( nie plan treningowy ) ....
wchodzisz w urządzeniu w treningi - i masz - codzienne sugestie [ z nazwą wyścigu XXX ] , jak wejdziesz głębiej - to masz tam dokładnie rozpisane fazy jak w każdym planie - np -
do 30 maja budowanie bazy tlenowej - faza ta ma na celu bla bla.... , do
30.06 faza pikowania - zmniejszenie objętości zwiekszenie intensywności bla bla... ,
1-8.07 faza regeneracji ,
09.07 wyścig. - .... tak przykładowo mi to zegarek objaśnia i planuje
i moje pytanie dlaczego w tej samej fazie przygotowań ( w obydwu urządzeniach mam fazę bazy ) w jednym urządzeniu sugestią jest tlenik a w drugim - sprinty - czyli coś totalnie innego.
polecam o tym poczytać / obejrzeć bo akurat to tak zwane daily można bardzo ciekawie wykorzystać jako plan pod konkretny event - jest to obsługiwane przez AI dopasowuje się do obciążenia, zmęczenia, fazy przygotowań itd itd i to działa - ale w niejasny dla mnie sposób na liczniku i na zegarku
obstawiam że póki co to jest w jakiejś fazie testów - a za jakiś nieokreślany czas wejdzie jako nowość -TRENER AI GARMINA za dodatkową opłatą....
PS - równolegle mam plan biegowy dodany i jedno drugiemu nie szkodzi, dzienne sugestie ze swoim planem pod wydarzenie główne - są oddzielnym bytem
Pozdrawiam