Skocz do zawartości

Zdjęcie

PĘTLA BESKIDZKA 09.07.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
632 odpowiedzi w tym temacie

#461 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 06:06

to ja też wtrącę jeszcze swoje trzy grosze, tylko na początku podam od razu że trasa się mi podobała w każdym calu, nie płaczę nad żadnym podjazdem, dla mnie im trudniej i im więcej gór tym lepiej.
pietkantwój ton wypowiedzi jest przesadny moim zdaniem, podkreślam moim zdaniem a takowe mogę mieć, wiki napisał tylko to co widział miał do tego prawo i jeśli tak było to bardzo dobrze, że podzielił się tym na forum. Bo to już nie chodzi o miejsca, puchary itp itd tylko najnormalniej w świecie znamy się w większości przypadków i po prostu nie ładnie jest robić za przeproszeniem w ch... znajomych i kolegów. Teraz głos w sprawie powinni zabrać Dobry i Piotrek i powiedzieć jak to wyglądało.
Wysnuwacie argument Wikiemu że protesty powinien składać u sędziów. Po pierwsze zgadzam się z tym, że w tym wypadku ja też na pewno nie szedłbym do żadnych sędziów bo nie widzę takiej potrzeby, po drugie gdyby nawet technicznie chciał to zrobić to jak już tak się regulaminu trzymasz to powiedz mi proszę chłop nie ukończył wyścigu co za tym idzie był dużo wcześniej na dole w aucie i miał czekać aż będzie dekoracja, co w sumie na nic by się zdało bo na dekoracji też wyników nie było, czyli czekanie do 19 na dole jak krew w piach bo protestu też by nie mógł złożyć? Nie czepiam się braku wyników, Wiesiek dość miał roboty tego dnia, ja na wyniki poczekam, podaje tylko przykładową sytuację.
I jeszcze jedno, nie stawianie się na dekoracji, czy mnie się wydaje czy całe podium 160km było w tzw. "zastępstwie"? Może dla Pana Brzózki taki puchar nie za wiele znaczy, ale moim skromnym zdaniem to takie gremialne nie stawianie się na dekoracji jest chamskie i świadczy o barku szacunku, dla organizatorów i innych uczestników. Może nie dyskwalifikowałbym za to, bo każdy z nich przejechał wyścig, ale jakoś bym to rozwiązał bo nie ładnie to wygląda. Na końcu jeszcze raz zaznaczam że nie beczę nad swoim wynikiem, trasa mi się w 100% podobała, wszystkie ściany i podjazdy itp itd kocham takie warunki.

EDIT
arkadiomorale siama brachu to ty byłeś w barwach Kelme/Italy?;) jak podjechałeś do mnie po bidon i powiedziałeś że masz jeden to aż mi się żal Ciebie zrobiło;)

#462 piatekan

piatekan
  • Użytkownik
  • 158 postów
  • SkądMysłowice

Napisano 11 lipiec 2011 - 06:30

Ostatni raz o sprawie z Vick.
Co w tym było niezgodnego z regulaminem, to że ktoś pojechał za kimś
a może że nie dawał zmian ?
Czy ktoś kogoś pchał za siodełko ?
Czy ktoś kogoś ciągął na holu ?
Nie raz trafiało sie spotkać kogoś spoza wyścigu na trasie i co masz go odstrzelić.
Cały czas Piotrek jechał na swoim rowerze napędzanym siłą własny nóg.
Wszystkie górki przejechał, nigdzie trasy nie skrócił.
A to co robi Vick jest normalnym czepianiem się frustrata.
Przepraszam może ostro ale robienie z igły wiedeł w tym przypadku to barrrrdzo duża przesada.
AP

#463 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 06:46

Jak jechanie na kole kogoś kto nie jest uczestnikiem wyścigu jest dla Ciebie fair, to rzeczywiście nie ma o czym dyskutować.

#464 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 11 lipiec 2011 - 07:32

Andrzej P. i Michał R. pogadajcie sobie na pw.
Jędrek złamałeś przepis pobierając bidon z wozu to też nie fair.
Ja nie zatrzymałem sie chyba na STOP-ie czyli złamałem przepisy ruchu drogowego.
Inni mieli wozy techniczne, jeszcze inni jechali lewym pasem, nie zatrzymywali sie na przejazdach kolejowych, ogólnie pewnie z 99% uczestników złamało jakieś przepisy.
Zdyskwalifikujmy wszystkich będę miał mniej liczenia ;-)

RMT startuje z pierwszej linii dla reklamy, nie dla sukcesów.

Mnie impreza się podobała. podjazdy wszystkie wjechałem i z tego jestem dumny.
Pogoda mi się nie podobała. :-(
Dzięki również tym za sympatyczne maile wysłana na pw. ;-)

A jeszcze skróciłem trasę i wyszło mi około 165 km prawie po płaskim ;-).

#465 wiki

wiki
  • Użytkownik
  • 2190 postów
  • SkądOzorków k/Łodzi

Napisano 11 lipiec 2011 - 07:44

Wracając do samej imprezy. Byłem pod wrażeniem stoiska Dobrych Sklepów. Szkoda tylko, że nie mieli bidonów do kupienia. Całe szczęście tuz obok praktycznie stały uśmiechnięte dziewczyny z tanimi (12 zł) bidonami od Nutraxx-a. Pasowały do mych koszyków idealnie.
No i ten darmowy (darmowy był tak?) serwis. Pełna profeska. Tutaj dałem ciała bo mam pewien kłopot z tylną przerzutką (dokładnie to z hakiem), pomoc była na miejscu a ja sie nawet nie zapytałem :-?

#466 zbigi

zbigi
  • Użytkownik
  • 24 postów
  • SkądOstrów Wlkp

Napisano 11 lipiec 2011 - 07:58

Moje skromne zdanie w tematach tutaj opisywanych. Startuję w różnej maści maratonach od 2005 roku. Tak było, jest i będzie że, zawsze znajdzie się taki dla którego zabrać bidon z samochodu to łatwiej niż zatrzymywać się na bufecie i znajdzie się ktoś kto to zobaczy i ma pretensje i wiele innych przypadków o których piszecie. I to samo ja widzę, ale ja jadę bo mi się podoba sama forma imprezy. Czas jest istotny ale nie najważniejszy, wygrać z samym sobą ot i tyle przejechać i wieczorem się pośmiac z tego wszystkiego -Panowie trochę dystansu do tego wszystkiego.
Szkoda że nie było medali dla uczestników zawsze miła pamiątka (dla mnie to minus) a tak poza tym plusy za organizację , zabezpieczenie trasy, bufety-arbuzy.
I na koniec zadaję pytanie do Wieśka Legierskiego (szacunek za wszystko) trasa trudna być musi i taka była, ale czy jest sens wyznaczać Kamesznicę gdzie na dystansie 100 km ok. 80 % uczestników wprowadza rower ja także. Pozdrawiam wszystkich zwłaszcza koleżankę z nr 113 (twarda jesteś) i do zobaczenia na Rajcza Tour. Nr.B115.

#467 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:05

Nieoficjalne wyniki do obejrzenia. Wszelkie uzasadnione uwagi, protesty proszę kierować na maila [email protected] do dnia 12.07.2011 godz. 12.00.

Tu informacja dla tych co się coś im nie podobało.

#468 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:21

Nieoficjalne wyniki do obejrzenia. Wszelkie uzasadnione uwagi, protesty proszę kierować na maila [email protected] do dnia 12.07.2011 godz. 12.00.

Tu informacja dla tych co się coś im nie podobało.

Szybki jesteś: i na trasie i na wrzucaniu newsa 8-)

P.s. Impreza duża, więc dajemy trochę więcej czasu na ewentualne protesty i uwagi. Do jutra do południa.

#469 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:29

A Twoje stanowisko Wieśku do niestawiania się na dekoracji jakie jest?

#470 JAMIS

JAMIS
  • Użytkownik
  • 99 postów
  • Skądżywiecczyzna

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:42

"wicklowman"-Wracając do samej imprezy. Byłem pod wrażeniem stoiska Dobrych Sklepów. Szkoda tylko, że nie mieli bidonów do kupienia. Całe szczęście tuz obok praktycznie stały uśmiechnięte dziewczyny z tanimi (12 zł) bidonami od Nutraxx-a. Pasowały do mych koszyków idealnie.

BIDONY były na stoisku Dobrych sklepów tylko troszkę schowane , kupiłem za 13,90 bidonik autora 900 ml , bardzo zgrabny.pozdrawiam

#471 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:55

Szkoda że nie było medali dla uczestników zawsze miła pamiątka (dla mnie to minus) a tak poza tym plusy za organizację , zabezpieczenie trasy, bufety-arbuzy.
I na koniec zadaję pytanie do Wieśka Legierskiego (szacunek za wszystko) trasa trudna być musi i taka była, ale czy jest sens wyznaczać Kamesznicę gdzie na dystansie 100 km ok. 80 % uczestników wprowadza rower ja także. Pozdrawiam wszystkich zwłaszcza koleżankę z nr 113 (twarda jesteś) i do zobaczenia na Rajcza Tour. Nr.B115.

To pytanie raczej nie do mnie. Czy ma sens, proszę zapytać pozostałych 360 zawodników 8-)

P.s. Może to trochę rozjaśni: meta na Koczym ułatwię sprawy formalno-techniczne (omijamy drogę wojewódzką) a przypomnę że te kwestie są fundamentalne przy uzyskiwaniu zgody.

#472 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 11 lipiec 2011 - 08:58

A Twoje stanowisko Wieśku do niestawiania się na dekoracji jakie jest?

Nie sądźcie abyście nie byli sądzeni.

Uważam że nie należy dramatyzować. Dekoracja jest dla ZAWODNIKÓW, jeśli z niej rezygnują to znaczy że mają ważny powód: bądźmy dla siebie bardziej wyrozumiali żeby nie popaść w skrajności i niepotrzebne osądy.

99% zawodników było na podium więc ... problem jest nie istotny.

P.s. Ja sam nie mogłem się doczekać na dekoracje kiedy tam coś kiedyś w MTB i MTBnO wygrałem ale daleki jestem od sądzenia innych.

#473 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:14

I na koniec zadaję pytanie do Wieśka Legierskiego (szacunek za wszystko) trasa trudna być musi i taka była, ale czy jest sens wyznaczać Kamesznicę gdzie na dystansie 100 km ok. 80 % uczestników wprowadza rower ja także.

To pytanie raczej nie do mnie. Czy ma sens, proszę zapytać pozostałych 360 zawodników 8-)

ja odpowiadam za siebie, ma sens jak najbardziej, musi być do góry ile się da do wyrzygania;) po to są górskie maratony, jak ktoś chce płasko to jest kilka innych imprez w tym cyklu, basta.
ślimak już tak musisz mówić o tym bidonie, jeszcze mnie zdyskwalifikują a mam dobre 11 miejsce, a poza tym to nie był bidon tylko butelka z oshee;) hehe
dajmy już spokój temu, trza trenować bo Rajcza za miesiąc i Trophy za dwa.

EDIT
co do dekoracji to Wiesiek ma racje, też mnie trochę poniosło, zapomniałem kompletnie ze w niedziele był Ustroń u GG więc sporo ludzi, a na pewno Adrian Brzózka, jechało też ten wyścig, więc czasu na regeneracje nie było za dużo. Jak Adrian to czyta to sorrki za niezbyt miły mój wpis gdzieś tam wyżej o dekoracji. Bije się w pierś zapomniałem o Ustroniu;)

#474 marcin.osw

marcin.osw
  • Użytkownik
  • 17 postów
  • SkądOstrów i nie tylko

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:33

Nie miałem tej przyjemności startować w sobotę, ale jechałem w 2009 i Pętla to dla mnie wzór dla innych górskich maratonów szosowych. Wiesiek - wielki szacunek za organizację, trasę, start wspólny, za Kamesznicę i za obronę tutaj na forum tego co w Pętli Beskidzkiej dobre, a wcześniej na pewno gruntownie przemyślane.

A na koniec - KAMESZNICA zdecydowanie TAK - to prawie symbol tego maratonu. Są gorsze podjazdy.

#475 wojtekmtb

wojtekmtb
  • Użytkownik
  • 367 postów
  • Skądmazury

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:35

jedroll1, Adrian jechal w Ustroniu i do tego wygrał na dystansie Giga :-D

#476 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:38

dla mnie wyscig bomba. moj pierwszy szosowy. nie znam dobrze zwyczajow szosowcow wiec zainteresowanych przepraszam za zbyt ociezale dawanie zmian, zbyt ostrozne zjazdy, duze przerazenie na zjazdach w duzej grupie ;) sama trasa imho troche slabo oznaczona, mysle ze niebieskie strzalki przydalyby sie wszedzie oprocz tych bialbych na drodze, ktora napewno bym pomylil - bo okazji bylo krocie - gdyby nie to ze jechalem w grupie. podjazdy bomba, ostatni na 100 to absolutny killer, pierwszy raz w zyciu (duzo tych 1 razy ;)) prowadzilem szose, nie wiem czy przez wycienczenie i brak wody w bidonach, przelozenia czy rzeczywiscie ten podjazd jest az tak stromy (u siebie gliczarow przepycham a tu poleglem, hmmm) - pretensje moge miec tam do siebie bo to tylko 2 ostatnie kilometry a z grupy 7-8 osobowej w efekcie niemal przyjechalem ostatni. dobrze ze niemal, bo jednak na plytach zdazylem jeszcze wyprzedzic jednego kolege co bylo sie niezwykle wazne bo okazalo sie ze finalnie w kategorii bylem 3-ci a on 4-ty :)

niestety zeby nie bylo zbyt rozowo, pojawil sie bol w podbrzuszu, wstepna diagnoza przepuklina pachwinowa prosta, slona cena za pierwszy szosowy 'sukces' :(

edit - hah, jednak nie pierwszy, calkiem zapomnialem o tdpa rok temu, ale to byl bardziej event niz wyscig wiec... ;)

#477 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:39

wiem wiem dlatego przeprosiłem i przepraszam bo zapomniałem kompletnie o imprezie GG

#478 Wiesiek Legierski

Wiesiek Legierski
  • Użytkownik
  • 613 postów
  • SkądIstebna

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:39

Ja w niedziele rano objechałem giga w Ustroniu sprawdzając oznakowanie (praca) a Adrian dogonił mnie w Brennej przed ostatnim bufetem, zamieniliśmy kilka słów i pa pa, lokomotywa odjechała ;-)

Fajnie że tacy goście startują i szosę i mtb.

#479 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 postów
  • SkądSidzina

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:41

niestety zeby nie bylo zbyt rozowo, pojawil sie bol w podbrzuszu, wstepna diagnoza przepuklina pachwinowa prosta, slona cena za pierwszy szosowy 'sukces' :(

no co Ty LoveBeer??? co to oznacza?

#480 LoveBeer

LoveBeer

Piwny Budda

• Użytkownik
  • 702 postów
  • Skądz podium

Napisano 11 lipiec 2011 - 09:43

no co Ty LoveBeer??? co to oznacza?

operacja, i prawdopodobnie conajmniej miesiac bez treningow, moze byc ze nawet 3 :(