Skocz do zawartości

Zdjęcie

Maraton szosowy Trzebnica.

326 odpowiedzi w tym temacie

#121 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 15 kwiecień 2011 - 22:54

mimo przeziębienia - zapisałem się :)

może dam radę jeszcze się dokręcić

#122 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 15 kwiecień 2011 - 23:26

Deadi, nie trza było z nami ??

u2250y2014v3.gif

#123 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 15 kwiecień 2011 - 23:34

w sumie zdupiłem, ale i tak pewnie byłbym tylko dla Was zawalidrogą ;)

#124 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 kwiecień 2011 - 09:42

Cytat

A w Lesznie mnie nie będzie :-( :-( :-(

WinSho, koledzy z Ostrowa są w dobrej formie ,która ciągle rośnie.. :mrgreen:
Fajnie by było dostać do grupy jeszcze Żmudzina z TGV :lol:

To nasza grupa się ostatecznie zamknęła

Cytat

1 Mania Maciej Leszno 135 km
2 Rau Marcin Trzebnica 135 km
3 Mrózek Paweł Bytom 135 km
4 Bolewski Bartosz Mosina 135 km
5 Szewczyk Mikołaj Poznań 135 km
6 Życiński Roman Szczecin 135 km
7 Gontarczyk Tomasz Łódź 135 km
8 Kubik Krzysztof KROTOSZYN 135 km
9 Nawrocki Michał Ostrów Wielkopolski 135 km
10 Wojciechowski Błażej Ostrów Wielkopolski 135 km

Znacie tych 3 pierwszych panów ? ;-)

ps. będzie ktoś miał kamerkę ? :mrgreen:

próbuję się wbić zamiast jednego z pierwszej trójki :mrgreen:

email wysłany :)

#125 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 16 kwiecień 2011 - 12:00

Cytat

Piotr92, jest.. i to sporo ;-)
A to jeden z nich:
Obrazek
Od tych barierek zaczyna się najbardziej stroma część..
Obrazek
Obrazek

Dzisiaj zaliczyłem go 3x [razem 6 razy bo z dwóch stron] ;-)

a możesz dać na niego jakiś geograficzny namiar?

#126 GrzegorzP

GrzegorzP
  • Użytkownik
  • 1130 postów
  • SkądLeszno

Napisano 16 kwiecień 2011 - 12:33

Daedi znam tego pierwszego pana z Leszna.

#127 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 16 kwiecień 2011 - 12:41

napisałem emaila o zamianę na jednego z tej trójki ;)

może się uda

#128 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 16 kwiecień 2011 - 13:32

Nie uda się. Też chciałem kolegę jeszcze dokoptować i jasna ,prosta odpowiedź: NIE!
Także no.. Wystartujesz pare minut przed nami, a na pewno Cię dogonimy :mrgreen:

natus, 55-60km trasy. Link do trasy znajdziesz na stronie maratonu. Pierwsza górka.

#129 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 16 kwiecień 2011 - 19:00

dzięki xubix, namierzyłem bez problemów
ale widzę że to spory kawałek od wrocławia :-/

#130 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 kwiecień 2011 - 14:18

Deadi wybacz ale idiotyzmem przy słabej formie jest pchanie się do mocnej grupy, mogąc startować chwilkę wcześniej. Lepiej wystartować jedną dwie grupy wcześniej, wejdziesz na obroty chłopaki po kilkunastu km was dojdą i wtedy rozgrzany załapiesz się na ogon ich grupki. Jeśli chcesz powalczyć o dobry wynik trzymaj się z tylu grupki, na pewno nie będą mieli Ci za złe, że nie dajesz zmian. Może być tak, że jak dasz zmianę to schodząc nie załapiesz koła jak ktoś po Tobie poprawi. Po maratonie postawisz chłopakom po izotoniku i gitara gra :-P

#131 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 17 kwiecień 2011 - 16:31

Macieju, do takiego samego wniosku doszedłem po słowa Xubixa, nawet uświadomiłem sobie, że to najlepsze rozwiązanie :)

#132 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 17 kwiecień 2011 - 16:42

Cytat

Deadi wybacz ale idiotyzmem przy słabej formie jest pchanie się do mocnej grupy, mogąc startować chwilkę wcześniej. Lepiej wystartować jedną dwie grupy wcześniej, wejdziesz na obroty chłopaki po kilkunastu km was dojdą i wtedy rozgrzany załapiesz się na ogon ich grupki. Jeśli chcesz powalczyć o dobry wynik trzymaj się z tylu grupki, na pewno nie będą mieli Ci za złe, że nie dajesz zmian. Może być tak, że jak dasz zmianę to schodząc nie załapiesz koła jak ktoś po Tobie poprawi. Po maratonie postawisz chłopakom po izotoniku i gitara gra :-P

Takich to my urywamy :mrgreen: , nie ciągniemy za sobą zbędnego balastu :-P
fakt że jesteśmy przekupni pijemy Jack Daniel's-a :D

#133 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 17 kwiecień 2011 - 18:12

Ja narazie jestem sam w grupie, jakiś supermocny nie jestem i dla mnie celem jest ukończenie maratonu.

#134 xubix

xubix
  • Użytkownik
  • 1552 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 17 kwiecień 2011 - 18:46

A ja myślałem co to za lolek tam się zapisał :lol:
Nie jesteś supermocny i rwiesz się na 270km ? Samobójstwo :lol:

#135 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 18 kwiecień 2011 - 13:25

Mam ochotę udusić orgów starą dętką :evil: . Kto wpadł na pomysł aby pomieszać w grupach ludzi startujących na 270 km z tymi, którzy startują na 135 km? Trzebnica miasto cudów? Chyba raczej cudaków.
Po przejechaniu pierwszej pętli mam nadzieję, że będę mógł się załapać na koło św. Jadwigi. Duch owej świętej nie musi być widoczny, grunt żeby mi opór powietrza zmniejszał. A jak duch Karola Wojtyły dołączy, to będzie jeszcze lepiej, będę wołał "meta subito".

O lemondki to się nie ma co awanturować. Jazda z lemondką w grupie jest mniej bezpieczna i tutaj rozumiem orgów. Ktoś powie, że udział w maratonie też jest niebezpieczny. Owszem, samo życie jest niebezpieczne. Ale coś jest bardziej niebezpieczne, a coś mniej niebezpieczne i ludzie starają się ryzyko wypadków minimalizować.

#136 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 18 kwiecień 2011 - 14:06

Też mnie to zaciekawiło, przecież to totalny bezsens, ale jak napisał mi Pan Zenon - Maraton w Trzebnicy to nie koncert życzeń.... nie ma to jak poszanowanie ludzi nadających sens takiemu przedsięwzięciu... :-|

W jednej grupie na 10 jest 1 na 270km, reszta 135km.

#137 Gosc_fazi25_*

Gosc_fazi25_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2011 - 14:20

Tez uwazam ze bez sensu mieszanie 270 z 135 :(

Mialem juz sie zapisywac ale teraz sie zastanawiam... jechalem w nd petle z szerszeniami + ludzie z wro+ paru z innych lok. ogolnie z 50 osob, jechalo sie niby fajnie, peletonik, fajna predkosc ALE jakos asfaltow - do d...

Odcinek domanowice-do skretu na osiek po prostu pole minowe z dziur i to nie byle jakich w dodatku na szerokosci calej szosy (dwa pasy) momentami nie bylo gdzie jechac... W pewnym momencie slyszalem "tsss" - ktos o rant dziury zlapal gume.
Potem do sulowa od rudy - lipa, wyrwy, dziury, poprzeczne nierownosci i muldy asfaltowe (nie ma to jak polska robota).
Za gruszeczka w lesie 3,5km z dziurami momentami duzymi , a caly odcinek totalnie nierowny i strasznie rowerem telepie i z tego co slyszalem w peletonie mowili ze nia maja go robic calosciowo jezeli juz to tylko zalataja dziuiry najwieksze (pewnie nasypia zwirku jak to polska robota).
Dalej na niektorych zjazdach i plaskich odcinkach sa krotkie nierowne odcinki z dziurami juz mniejszymi ale trzeba mocno uwazac. Dojazd do Radłowa (tam jest górka z nachyleniem 14%) jest b.nierowny, dziurawy - mocno telepie a potem pod nim kostka, ktorej kamienie sa bardzo "ostre" , tez telepie ale to akurat pol biedy bo podjazd jest dosc ostry tam i eni bedzie duzego speeda.

Ogolnie zakonczylem nd trening ze scentrowanym kolem tylnym + lekko przednie:( kola nie najtanszy chlam bo equpie uchodzace za dosc wytrzymale (nigdy wczesniej ich nei centrowalem). Ogolnie mysle, ze ludzie sie beda strasznie wkurzac na nawierzchnie bo zamiast myslec o jezdzie, rozplanowaniu sil to beda uwazac na ciagle dziuiry/nierownosci :(

#138 tcp

tcp
  • Użytkownik
  • 501 postów
  • SkądZ nienacka

Napisano 18 kwiecień 2011 - 14:46

Wprawdzie już się zapisałem ale na szczęście jeszcze nie zapłaciłem wpisowego. Chyba nie warto demolować sobie sprzętu.

#139 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2011 - 14:55

Nie wiem, jakie macie asfalty w okolicy i na jakich trenujecie. Jednak uważam, że te trzebnickie mieszczą się w średniej krajowej i nie zdemoluje się sprzętu.

#140 Gosc_fazi25_*

Gosc_fazi25_*
  • Gość

Napisano 18 kwiecień 2011 - 15:01

Wiesz ja nikogo nie odstraszam od zapisania sie opisalem tylko swoje wrazenia po przejechaniu petli, sam chcialbym sie zapisac ale mnie troche odstraszylo - moze musi minac pare dni i dojde do siebie... Szansa jest ze cos tam z ta trasa jeszcze zrobia ale odcinki ktore opisalem jako telepki zostana takie z tego co mowili szerszenie a jedynie je jak cos to "podlepia" - te wieksze wyrwy - tylko czy to zrobia? Zaraz swieta i potem juz maraton... Ogolnie wokol trzebnicy nie sa takie zle asfalty ale akurat opisane przeze mnie odcinki sa jednymi z najgorszych...

Gdybys jechal sam bez pospiechu to co innego mozesz sobie zwolnic i 20-25km/h jakos przeleciec gorsze odcinki ale jadac tempem wyscigowym jakos tego nie widze...

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy