Jump to content

Photo

Puchar Równicy maj 2011

• This topic is locked This topic is locked
496 replies to this topic

#301 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 posts
  • SkądSomewhere In Poland

Posted 21 May 2011 - 20:33

ja niestety też urwałem przerzutkę nieco dalej jak "zaatakowałem" na tym żużlowym krótkim podjeździe żeby dojść czołówkę :-P - zebrało mi koło, tak więc będą koszty :-(

pięknie się zapowiadało , beznadziejne zakończenie - pierwszy dnf z 53 wyścigów w życiu :-/

kaseta chyba byłaby lepsza 12-27(28), bo 11 rzadko wykorzystywałem z uwagi na "ruch otwarty" ...

ogólnie bez chipów ta taka trochę słabo moim zdaniem, ale co by to zmieniło ?
przecież raczej nikt nie oszukał, prawda ? :->

#302 siku

siku
  • Użytkownik
  • 154 posts
  • Skądkrakow

Posted 21 May 2011 - 20:37

nooo .. podjazd był fajny , ja miałem kasetkę 11-23 , ale z przodu 34z :) .

Mnie niestety dopadły skurcze i przez to krzaki na zjeździe :roll: , ostatnie 10km to już była jazda w tlenie żeby tylko noga się znowu nie zablokowała :-/ .. ehh wyprzedziło mnie wtedy chyba z 15-20 osób :-(

Ogólnie jestem MEGA zadowolony , pogoda była jak na zamówienie , atmosfera bardzo fajna no i dojechałem cały i zdrowy :)

dzięki wszystkim

#303 gres

gres
  • Użytkownik
  • 641 posts
  • Skądkraków

Posted 21 May 2011 - 21:00

a mnie się nei podobało :-P
jak dla mnie to najgorszy maraton Wieśka - nie udało mu się z milicją dogadać która skutecznie robiła z siebie debili ( np: zatrzymując kolarzy odliczała 16 osobowe grupki i puszczałą dalej dopiero gdy poprzednia grupa odjechała na 200m ... )

Do tego dużo słabego asfaltu.
I trasa wytyczona tak że co pare km pojawiało się skrzyżowanie na którym bynajmniej nie mieliśmy pierwszeństwa. Podejrzewam że w tyczeniu swój udział miała policja.
Końcówka czyli ostatnie 30 km bardzo fajne a podjazd na równice miodzio.

geolog - www.geologpoludnie.cba.pl

#304 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 posts
  • SkądKraków

Posted 21 May 2011 - 21:11

Przypuszczam, że mam 1. miejsce w kat. poniesionych strat - na ok. 115 km - zjazd z Lesznicy pozbyłem się karbonowej ramy. Nie wyhamowałem na zakręcie w lewo, przejechałem przez trawnik, potem lotem koszącym zaliczyłem drut kolczasty - szlify na nogach, i wreszcie ( na szczęście) wpadłem do błotka. Następny zawodnik usłyszał moje słowa powszechnie uznane za obraźliwe, chciał się zatrzymać, ale jak zobaczył, że się pozbierałem, pojechał dalej... W każdym razie Goprowiec ( dzięki za pomoc) zeznał, że mój wypadek był dość malowniczy.
Trasa świetna, myślę, że bez chipów też można startować - pewnie jest taniej. Wieśku - podwójne dzięki: za kolejną udaną imprzę bezdeszczową i odtransportowanie mnie z mojego "lądowiska" do Ustronia. Obszerniejszą relację spróbuję napisać dzisiaj i przesłać Wieśkowi odnośnik.
Dziękuję wszystkim, z którymi jechałem za wspólne emocje.

PS. hm, z milicją to już się nikt nie może dogadać, bo od 20 lat jest policja, mają prawo do dzielenia na grupy, bo o ich ilości stanowi kodeks.

#305 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 May 2011 - 21:19

Trasa okazała się dla mnie znacznie bardziej wymagająca niż wynikało z moich przypuszczeń ;) Praktycznie cały czas coś się działo (góra-dół) wyłączając 'dojazd' z Ustronia do Skoczowa w sposób kombinowany, a spodziewałem się bardziej płaskiej trasy szczególnie poza obrębem "Leszna-Ustroń'. Oznakowanie w sumie okej. Śmiesznie wyszło z tą policją... ale pewnych spraw, widać, się nie przeskoczy. Szwankował asfalt na tym odcinku do Skoczowa.Grunt, że bezpiecznie i bez defektu było :D Ogólnie dobra robota!

#306 kolo13

kolo13
  • Użytkownik
  • 31 posts
  • SkądKalwaria/Wadowice

Posted 21 May 2011 - 21:23

Dzieki za wspaniałą organizację i magicznie obstawione bufety.

Przem59 juz slyszalem 50m blizej zgrzyt hamulcy i pozniej okrzyk(nie wazne jak) I chcialem ci udzielic pierwszej pomocy,ale jakis gosciu mnie przegonił zebym jechał dalej bo i tak nic tu niepomoge,wiec odjechalem zwlaszcza widzacego cie calego i zdrowego(przynajmniej z daleka). Myśle że sie nie gniewasz ...

#307 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 posts
  • SkądKraków

Posted 21 May 2011 - 22:39

Pewnie, że się nie gniewam... Tym bardziej, ze miałeś dobrą pozycję w kategorii...
Trudno, żeby pół maratonu wyciągało z błota jednego faceta, który nie potrafi się posługiwać hamulcami. A poza tym na miejscu byli Goprowcy. Właśnie wyczyściłem z błota buciki, a gres poradził mi, żebym skontaktował się z gościem, który naprawia karbon.

#308 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 21 May 2011 - 22:40

Po pierwsze chciałem podziękować MiSzY za pożyczenie roweru na wyścig i do treningów.
Po drugie chciałem podziękować organizatorom że chce im się organizować wyścigi kolarskie w kraju gdzie uprawianie sportu jest dziwactwem.
Takiego treningu siłowego dawno sobie nie zrobiłem :-)
Wjechać się udało na 42/23 ale mało miało to wspólnego z jazdą na rowerze do przodu ;-) raczej w miejscu hehe

#309 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądKatowice

Posted 21 May 2011 - 22:42

Pewnie, że się nie gniewam... Tym bardziej, ze miałeś dobrą pozycję w kategorii...
Trudno, żeby pół maratonu wyciągało z błota jednego faceta, który nie potrafi się posługiwać hamulcami. A poza tym na miejscu byli Goprowcy. Właśnie wyczyściłem z błota buciki, a gres poradził mi, żebym skontaktował się z gościem, który naprawia karbon.

z ciekawości... mógłbyś wrzucić foty tej ramy albo opisać jak i gdzie strzeliła etc.?

#310 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądSucha B./Kraków

Posted 21 May 2011 - 23:16

Po pierwsze chciałem podziękować MiSzY za pożyczenie roweru na wyścig i do treningów.
Po drugie chciałem podziękować organizatorom że chce im się organizować wyścigi kolarskie w kraju gdzie uprawianie sportu jest dziwactwem.
Takiego treningu siłowego dawno sobie nie zrobiłem :-)
Wjechać się udało na 42/23 ale mało miało to wspólnego z jazdą na rowerze do przodu ;-) raczej w miejscu hehe

krzy1976 szacun za wyjechanie na takiej przerzutce ;) Tym bardziej ze na codzień po lotnisku jeździsz :P i bynajmniej nie jest tak nierówne jak lądowisko dla awionetek pod Żarem :D. Mi matura przyblokowała przygotowania do Ustronia i nie byłem.. szkoda.
W Zdzieszowicach się widzimy ;) Nie mam pojęcia jak tam wygląda trasa, ale może będzie dobrze. Jak na pierwszy raz 25% nie potrzebuje :D. Tak z Ciekawości.. ile wam zajeło ostatnie powiedzmy 5km na Równice??

#311 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 posts
  • SkądKraków

Posted 21 May 2011 - 23:21

To link do Picassa
https://picasaweb.go...CNTx_72XmrPCag#

#312 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2,670 posts
  • SkądJary

Posted 22 May 2011 - 00:11

krzy1976 szacun za wyjechanie na takiej przerzutce ;) Tym bardziej ze na codzień po lotnisku jeździsz :P i bynajmniej nie jest tak nierówne jak lądowisko dla awionetek pod Żarem :D. Mi matura przyblokowała przygotowania do Ustronia i nie byłem.. szkoda.

Czy jak piszesz o Żarze i lądowisku to masz coś na myśli konkretnie ? hehe bardzo mnie to zaintrygowało :-)

#313 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 posts
  • SkądSucha B./Kraków

Posted 22 May 2011 - 00:46

Wyprzedzilem tych, którzy zarzucą mi, że nie wszystkie lotniska są płaskie jak tereny wokół Warszawy :P

#314 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2011 - 05:27

ubiegłoroczna trasa trochę lepiej dawała radę ;) - nawet wydaje mi się że nie tworzyły by się tak liczne grupy

ale i tak super, dzięki!

http://bikeholik.blo...ja-rownica.html

#315 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 posts
  • SkądSidzina

Posted 22 May 2011 - 07:43

brawa wielkie saint, brakło kilkadziesiąt sekund żeby złamać 4h, ale wynik godny i kolejne zwycięstwo, brawa. w ogóle bikeholicy pocisnęli ładnie i było was widać wszędzie. jechałem z jednym od Was większość dystansu, niestety nie wiem z kim i jaki wynik, bo strzeliłem na 90km;)
co do trasy to ja uważam akurat, że ta była trudniejsza, zeszłoroczna jakoś tak szła szybko.
stan dróg, wiadomo Polska, moim zdaniem znowu aż takiej tragedii nie było. gorzej z ta policją, wtrącili swoje trzy grosze, wiadomo debilne i kretyńskie 3 grosze, ale cóż tak musiało być pewnie.
Leszna=killer, nie jestem za szybki, ale po górach coś tam umiem i przede wszystkim lubię jeździć, tak pierwszy raz w życiu, zdarzyły mi się myśli o podejściu podjazdu ( na szosie of course) podjechałem, ale miazga, dzięki dzieciakom organizatora które stały na szczycie, jak myśl o zejściu z roweru już zaczęła krzyczeć w mojej głowie "kur..... koniec, schodzimy" to zobaczyłem koszulki i kamizelki dzieciaków na górze "tam jest szczyt, dojedziemy" jakoś to dokręciłem, ale zgon.
Równica hmmm po zeszłym roku obiecałem sobie że tym razem mnie nie dobije, prawda jednak okazała się bolesna i sprowadziła mnie po raz kolejny do parteru;) kręcenie noga za nogą kogoś wyprzedziłem, ktoś wyprzedził mnie, byle dojechać;) meta. ktoś pytał ile podjazd na Równice włączyłem stoper na mostku 28min hehe no nie bogato;)
23 w kategorii A.
dzięki wszystkim za kolejny maraton

#316 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2011 - 08:13

heh, tak naprawdę to pierwsze :P

#317 jedroll1

jedroll1
  • Użytkownik
  • 357 posts
  • SkądSidzina

Posted 22 May 2011 - 09:01

pierwsze serio? uuu no to się opijasz;P
a tak poważnie, to miałem na myśli kolejne do całokształtu, nie odnosiło się to akurat do tego sezonu.

#318 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 May 2011 - 09:26

To link do Picassa
https://picasaweb.go...CNTx_72XmrPCag#

srogo to wygląda, musiałeś nieźle przypi*rdolić. Dobrze, że cało z tego wyszedłeś. :-)

#319 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 posts
  • SkądKraków

Posted 22 May 2011 - 09:34

Dzisiaj w rentgenie wyszło, że mam podokostnowe złamanie kości strzałkowej. Da się z tym chodzić, ale czasem pobolewa. Fakt, wolę jednak publikować zdjęcia pękniętej ramy, niż RTG połamanych kości :).

#320 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 22 May 2011 - 11:07

Przem59, Szkoda że tak się to skończyło, ja nie ukończyłem maratonu. Parę razy zjeżdżałem tą drogą i raz tez poleciałem i wiem że tam należy bardzo uważać. Szkoda twego zdrowia i ramy. Pozdrawiam.