Puchar Równicy maj 2011
Napisano 22 maj 2011 - 18:45
po prostu myślę, że najlepiej będzie wynieść jakieś konstruktywne wnioski z tego całego zdarzenia i nie powtarzać ich w przyszłości. I oczywiście trzymać kciuki coby Wiesiek nie musiał za dużo słuchać za nas.
Gosc_czonk86_*
Napisano 22 maj 2011 - 18:51
Napisano 22 maj 2011 - 18:52
Napisano 22 maj 2011 - 18:54
Może nie tak ostro prawda jest zawsze po środku.;-)
Ja chciałem tylko zaznaczyć, że zarówno w śród nas kolarzy jak i Policji są ludzie i każdy z nas ma swoje racje. :oops:
Pokażmy po prostu z naszej strony że przynajmniej staramy się poprawić. Przecież to nie jest nowy problem.
A co do Wiesława to ja go podziwiam szczególnie za wielkie opanowanie.
Problemy są w zasadzie dwa WIŚLANKA i Wisła. By start był w Ustroniu, a meta na Równicy i trasa miała ze 100 km innych niż tam i z powrotem. Trzeba przekroczyć dwukrotnie w/w problemy. Jeden most czy tunel rozwiązałyby większość problemów z Policją i trasą ;-)
Napisano 22 maj 2011 - 18:59
Napisz lub zadzwoń do Wieśka.Przem59
Wysłany: Dzisiaj 19:52
Pytanie o ubezpieczenie. W ramach wpisowego jest ubezpieczenie NNW. Jaki jest jego zakres. Chcę zgłosić moją kontuzję, jutro wybieram się do ortopedy? Noga jednak boli. Komu mam zawracać w tej sprawie głowę?
Nie wiem jak to jest w przypadku imprez, jednak w przypadku NW dla rowerzysty w PZU zbierasz wszystkie rachunki i wszystkie karty zdrowia z wizyt u lekarza, a po zakończeniu leczenia składasz tony papierów i do 30 dni dostajesz kasę.
Napisano 22 maj 2011 - 19:02
1.A że ostro - tak czasem postępuję z moimi dziećmi. Na początku się obrażają, a potem przeważnie przyznają mi rację. Zresztą z natury jestem złośliwy i mam ostre pióro. Taka moja uroda
Gosc_czonk86_*
Napisano 22 maj 2011 - 19:02
Napisano 22 maj 2011 - 19:03
Z tego co czytam to było strasznie niebezpiecznie na tych zjazdach.
Przem59, a jak czytałem na Twoim blogu o tym drucie kolczastym to mi się słabo zrobiło. :shock:
Napisano 22 maj 2011 - 19:12
Może to zabrzmi głupio i niepopularnie na tym forum, ale w przeddzień zawodów wynalazłem sobie Ewangelię wg św. Łukasza, w której jest opisane, jak to Ci, którzy się pchają do przodu, mogą zostać zawstydzeni, a Ci siadający skromnie z boku docenieni. Ja się właśnie tak trochę pchałem, bo chciałem być lepszy od moich konkurentów i zostałem ukarany. Wybaczcie ten ton, ale czasem oprócz spraw bieżących warto się podzielić refleksją ogólniejszą.
Napisano 22 maj 2011 - 19:22
Uważam, że z racji tych wszystkich trudności, a jedynej zalety Równicy, Ustroń zwykle nie ma potencjału na wyścig szosowy.
Chyba zeby zaczac w ustroniu potem udać się do wisły na dobrze znane pięne przełęcze i finiszować na wspaniałej równicy
geolog - www.geologpoludnie.cba.pl
Napisano 22 maj 2011 - 19:34
Nie po to człowiek walczy o każdą minutę, by potem stać jak baran.
Wydaje mi się, że władze Ustronia nie lubią tego typu imprez i robią wszystko, by nas zniechęcić :-(
Napisano 22 maj 2011 - 19:35
Napisano 22 maj 2011 - 19:40
Moim zdaniem optymalnym rozwiązaniem byłoby na przyszłość tak załatwić, że start honorowy za autem jest do lewoskrętu w strone Równicy, a ruch zamknięty do końca drugiego podjazdu na kostce i tam ewentualne dzielenie na grupki 16. Choć myślę, że nawet nie byłoby to potrzebne przez naturalną selekcję która nie była możliwa na pierwszym - jednak skróconym podjeździe. Auta i tak za wiele na tym odcinku nie jeździ, a wszyscy przejechaliby ten odcinek w góra pół godziny.
Zjazdy jak zjazdy. Jak się nie zna to trzeba uważać i sugerować się wykrzyknikami.
Skrzyżowań sporo było, ale jednak dało się w miarę bezpiecznie je wszystkie przejechać i zgodnie z przepisami. Jedno tylko było nie za fajne. Te które znajdowało się na pętli i przejeżdzało się prosto. Raz ze po drugiej stronie był żwirek na środku, a dwa że miało one chyba 5 odnóg i widoczność była kiepska.
Poza tym zaskoczyła mnie na plus ta 20km pętla, bo spodziewałem się jednak czegoś płaskiego, a tam ciągle góra-dół.
Bufety na dobrym poziomie + dzieci podające wode głównych podjazdach
Podjazd z Leszej Góry pierwsza klasa! :-)
Dziury są w całej polsce. No może poza pętlą beskidzką
I to na tyle.
Dzięki za dobrą imprezę.
Napisano 22 maj 2011 - 19:46
Musisz mi to w sobotę pokazać jak jaskółka stoi jak baran ;-)...by potem stać jak baran
Ja też tam straciłem trochę czasu czekając na przejazd. Dlatego napisałem wcześniej że to jest jeden z problemów ;-)
Napisano 22 maj 2011 - 19:53
Gosc_senjiro_*
Napisano 22 maj 2011 - 19:58
JESLI MA TO BYĆ FORMA RZECZYWIŚCIE MARATONOWA A NIE SCIGANIE JAK NA WYŚCIGU TO PROSZĘ PUSZCZAĆ NA TRASĘ W ODPOWIEDNICH GRUPACH I ODSTEPACH CZASOWYCH NA STARCIE,INACZEJ PROBLEM POZOSTANIE. albo zapewnic odpowiednie zaplecze do obstawienia trasy,nie tylko Policja przeciez może to robić.Jak to jest że wyscigi szosowe potrafia być obastawione na trasie a maraton z duuuużo wyższymi opłatami startowymi nie??Zauważyłem, że Ustroń, Wisła nie są przychylne rowerzystom na szosie,
Tak, bo to ta sama komenda - Cieszyn :-( Istebna to też oni...
Generalnie - uwaga ode mnie do nas wszystkich, jak chcemy aby były tam maratony (beskidy) to wrzućmy na luz i cierpliwie wysłuchajmy najważniejszego POLICJANTA a potem jedźmy. Sytuacja przed brukiem gdzie zatrzymała nas Policja zrobiła się nieprzyjemna i miejmy nadzieję, że nie będzie konsekwencji.
Chłopaki i dziewczyny no jak się Pan policjant uparł żeby stanąć i nas puszczać po 15 co 200m przed brukiem (fakt mógł za brukiem) nie może prowadzić do czegoś takiego że ktoś z naszego peletonu zaczyna rzucać łaciną "w kierunki" Policjanta. To się mogło skończyć tak że swoją zgodę na imprezę by cofnął i wtedy byłby problem, bo co najwyżej moglibyśmy sobie zrobić trening z numerkami. Panowie to nie są zawody "zawodowców" nie zapominajmy o tym. Podlegamy na naszych zawodach przepisom o ruchu drogowym.
Powtórzę - chcecie maratonów to dbajcie o ich dobre imię, a wtedy również Policja będzie na nas patrzeć "lepszym okiem". Myślicie, że "zwyzywany" Policjant nie będzie o tym pamiętał, przy rozpatrywaniu następnej prośby Wieśka?
Ponieważ wiem że nie wszyscy czytają to forum, przekażcie tą uwagę innym kolegom i znajomym, którzy jeżdżą na naszych imprezach.
A swoją drogą dziś byłem w Ustroniu na rodzinnym rajdzie i ten sam Policjant był tak samo WAŻNY. Po prostu taki jest. Musi sobie widocznie coś udowodnić, tylko co? Nikt nie wie.
To tyle w temacie Policji... Drogi były jakie były, ale wierzcie mi tego cholernego, szklistego żwiru między 3 bufetem a Leszną nie było na 2-3 dni przed imprezą a jak objeżdżaliśmy trasę to ten odcinek był taki ładny :-) . Za późno było na zmianę i tak skomplikowanej trasy.
Na wyniki i zdjęcia dajcie nam chwilkę, jak tylko będą będzie info na stronie i na forum.
Napisano 22 maj 2011 - 20:03
Napisano 22 maj 2011 - 20:07
BTW a myślałem że ja tylko twardo kręce,ale ty masz średnią cad jeszcze mniejszą ode mnie;)
EDIT
a już wiem, na rundach, sorrki nie mam Garmina nie zauważyłem tych wykresów wszystkich, fajna sprawa ten Garmin, będę się musiał kiedyś zaopatrzyć w takowe. ale 1000 watów to szacun;)
Napisano 22 maj 2011 - 20:36
Było tam kilka znaków STOP wiecie co to oznacza??
Trzeba się zatrzymać a u was tego nie ma :-/
A po drugie widze że Krzysiek dotarł tylko do 749 metra a powinien do 763 będziesz musiał dokręcić; -)

Temat jest zamknięty