"Velo Carpathica" 17.09.2011
Gosc_Slawek 1_*
Napisano 31 sierpień 2011 - 12:13
Napisano 31 sierpień 2011 - 14:32
Napisano 31 sierpień 2011 - 20:14
23 1140 2004 0000 3802 7161 4398:
Karpackie Centrum Turystyki Aktywnej "KREMENAROS"
ul. Gombrowicza 13/23; 38-700 Ustrzyki Dolne"
Więcej w linku:
http://www.bieszczad...lamin_maratonu/
Miałem nie jechać, ale się łamię - oczywiście w przenośni. Bieszczady sa P R Z E P I Ę K N E
PS. Złamałem się - jadę.
Napisano 31 sierpień 2011 - 20:34
Cytat
Cytat
Obligatoryjność tras wynikała (bo już nie wynika i nie jest obowiązująca) z regulaminu Road Maratonów.Denerwujące jest obligatoryjność długości tras dla kategorii. Gdyby nie to pewnie pojawiłbym się...
Po ustaleniach z Organizatorem Głównym cyklu imprez - MOŻNA ZGŁASZAĆ SIĘ NA DOWOLNY DYSTANS -, ale nie łapie sie punktów do generalki cyklu.
W takim razie pytanie: Czy jest ktoś z zachodniej małopolski, południowego śląska, ewentualnie Krakowa, kto miałby miejsce w jakimś pojeździe dla mnie i rowerka??
pw, dziekuje

Napisano 01 wrzesień 2011 - 06:17
Cytat
Witam czy impreza odbędzie się nawet przy małej frekwencji ? Pytam bo termin opłat wpisowego bliski a na liście tylko 45 osób.
W zeszłym roku było mniej osób i wszystko odbyło się zgodnie z planem więc w tym też nie powinno być problemu.
Napisano 01 wrzesień 2011 - 16:27
Cieszę się że się złamałeś :-) do zobaczenia
Napisano 01 wrzesień 2011 - 18:34
Napisano 01 wrzesień 2011 - 18:47
Cytat
No przecież nie mogłem Cię "kiwnąć".Przem59,
Cieszę się że się złamałeś do zobaczenia
Dzisiaj wznowiłem intensywne treningi - jeszcze na rowerze syna. Ale nowa rama - już uzbrojona - czeka w Sanoku. Przy okazji - może ktoś jedzie z tamtego kierunku do Krakowa to by mi przywiózł.
Gosc_plamowski_*
Napisano 02 wrzesień 2011 - 22:28
Cytat
Wolelibysmy wpłate na konto. Ulatwi to rozliczenia i sprawy księgowe ;-)czy możliwa bedzię zapłata wpisowego(bez noclegu) na miejscu w przeddzień maratonu ?
Gosc_Jelitek_*
Napisano 03 wrzesień 2011 - 06:39
Gosc_plamowski_*
Napisano 03 wrzesień 2011 - 07:54
Cytat
Z wczorajszych ustaleń z Policją wynika, że jest to bardzo prawdopodobne (99%). Ten jeden procent zostawiam sobie na wszelkie inne okoliczności nieprzewidziane.Ponawiam pytanie Tomka Wójcika czy wiadomo coś czy start będzie wspólny??
Zaczynamy startem wspólnym!
Pozdrawiam
Gosc_plamowski_*
Napisano 03 wrzesień 2011 - 08:06
Cytat
Zapisy trwają - zgodnie z regulaminem - do 5.09. Ale biorąc pod uwagę, fakty, ze niektórzy uczestnicy nie mogą podjąć decyzji szybko ;-), są niezdyscyplinowani, mają w charakterze robienie wszystkiego na opak czy też współmałżonkowie do końca stawiają opór ;-), nie pozwalają na opuszczenie pieleszy domowych na dłużej niż na trening i walka o możliwość uczestniczenia w tak pięknej imprezie trwa do końca - informuję, że zapisy będą trwały do godziny 8,30 dnia 17 września. Może jedynie być problem z noclegami i innymi świadczeniami przynależnymi, gdyż nic nie będziemy przygotowywać na zapas i na wszelki wypadek (oprócz numerów startowych z chipami)a ja mam pytanie w sprawie zgłoszeń: do kiedy można się zapisywać?
Pozdrawiam
Napisano 03 wrzesień 2011 - 09:14
:-D
Napisano 03 wrzesień 2011 - 09:34
Cytat
Dzień dobry,chciałem zapytać się czy będąc" miejscowym"(mieszkam niedaleko),mogę przelać na konto 50zł i pojawić się w dniu wyścigu?Proszę o szersze wyjaśnienia :-) .Nie rozumiem tego czy obecność w przeddzień jest obowiązkowa(jestem w pracy) :roll: Drugie pytanie; mój kolega jest z 1993r.....tak dla pewności,może wybrać sobie dystans? Ślicznie dziękuję i do zobaczenia w dniu zawodów
:-D
Cytat
informuję, że zapisy będą trwały do godziny 8,30 dnia 17 września
Czyli raczej nie trzeba być dzień wcześniej. Z doświadczenia wiem, że na innych wyścigach z tego cyklu biuro zawodów jest czynne do godziny przed startem i to jest ostateczny termin odbioru pakietu startowego.
Jeżeli ma 18lat to jest w kategorii A (18-30) i może sobie wybrać dystans.
Napisano 03 wrzesień 2011 - 18:51
Cytat
Ja właśnie dzisiaj wynegocjowałem zgodęteż współmałżonkowie do końca stawiają opór

Napisano 05 wrzesień 2011 - 13:21
Napisano 07 wrzesień 2011 - 11:09
1. Czy i ewentualnie kiedy będzie dostępna lista zgłoszonych z podziałem na kategorie wiekowe ?
2. Jak się ma dekoracja i zakończenie maratonu o 20:00 do zapisów regulaminu RM - cyt. "o. Dekoracji najlepszych w dniu imprezy nie później niż o godzinie 18. "
Gosc_plamowski_*
Napisano 07 wrzesień 2011 - 17:02
Cytat
Dwa pytania do Krzyśka Plamowskiego:
1. Czy i ewentualnie kiedy będzie dostępna lista zgłoszonych z podziałem na kategorie wiekowe ?
Lista będzie dostępna po zakończeniu zgłoszeń, czyli w sobotę 17.09 - na prośbę uczestników zapisy zostały przedłużone ;-)
2. Jak się ma dekoracja i zakończenie maratonu o 20:00 do zapisów regulaminu RM - cyt. "o. Dekoracji najlepszych w dniu imprezy nie później niż o godzinie 18. "
Godzina 20,00 ma się do regulaminu tak jak stanowi regulamin, że poszczególni organizatorzy mogą wprowadzać zmiany, byle nie naruszać ogólnych zasad. A myślę, że przesunięcie dekoracji o 2 godziny nie stanowi naruszenia zasad współżycia społecznego, ani również nie ma wpływu na sportową atmosferę imprezy, a z założenia organizatorów, popartego zresztą przez część uczestników, wieczorem, przy ogniu, muzyce będzie sympatycznie wręczać nagrody bez zbędnego patosu, przemówień, wprowadzania elementów wyborczych. Zakładamy, że pomoże to w integracji środowiska kolarskiego. A pewnie o o chodzi wszystkim spotykającym się podczas maratonów ;-)
Ale jeśli są problemy z godziną 20,00 to proszę o informacje. Może, jeśli problem jest poważny - rozpatrzymy go. A o wyniku powiadomimy ;-)
Pozdrawiam serdecznie
Krzychu Plamowski
Napisano 07 wrzesień 2011 - 17:37
Dlatego dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem. Wyeliminuje to podejrzenia o wożenie się na kole, używanie w dętkach płynnego helu zamiast powietrza oraz nepotyzm i inne takie tam.
Napisano 07 wrzesień 2011 - 17:50
Cytat
bez zbędnego patosu, przemówień, wprowadzania elementów wyborczych.
Tu już się uśmiałem

Cytat
dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem
A tu już spadłem ze stołka :mrgreen: