"Velo Carpathica" 17.09.2011
Napisano 07 wrzesień 2011 - 18:17
Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:44
Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:52
Cytat
Raczej nie, nigdzie nie ma informacji, gdzieś słyszałem że dekoracja będzie w specjalnym terminie.Generalka też jest dekorowana w Ustrzykach?
Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:53

Żartowałem - pewnie w Gliwicach w październiku...
Gosc_plamowski_*
Napisano 07 wrzesień 2011 - 20:39
Cytat
Cytat
bez zbędnego patosu, przemówień, wprowadzania elementów wyborczych.
Tu już się uśmiałem![]()
Fajnie jest tak kogoś rozbawić ;-)Cytat
dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem
A tu już spadłem ze stołka :mrgreen:
Gosc_plamowski_*
Napisano 07 wrzesień 2011 - 20:52
Cytat
Problem jest poważny, ponieważ o 20 jest już ciemno i może nie być widać reakcji poszczególnych uczestników na dekoracje triumfatorów. Może to budzić uzasadnione podejrzenia o manipulowanie wynikami, podkręcanie chipów, a także chęć wykpienia się tanim kosztem jeśli idzie o nagrody.
A czy gdziekolwiek była mowa o nagrodach? Jakieś pucharki dziergają się ze spróchniałych pni, dyplomy z kory brzozowej (jak na poligonie) a nagrody .......? Co to są nagrody i komu powinny przysługiwać. Pewnie zostanie ufundowana nagroda dla największego marudy, najbardziej niezadowolonego z wszystkiego i szukającego wszędzie dziury...
Dlatego dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem. Wyeliminuje to podejrzenia o wożenie się na kole, używanie w dętkach płynnego helu zamiast powietrza oraz nepotyzm i inne takie tam.
Napisano 07 wrzesień 2011 - 21:43
Proszę pisać na pw
Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:13
A kto w piątki jeździ po Krakowie??
Przecież w takie dni w Krakowie stoi sie tylko w korkach ;-)
A co do generalki juz dawno jest zrobiona;-)
Wiec nie musicie bardzo rywalizować w Ustrzykach tylko możecie podziwiać okoliczne piękne krajobrazy ;-)[/quote]
Napisano 08 wrzesień 2011 - 14:00
Dlatego - Kraków na rowery...
Gosc_plamowski_*
Napisano 08 wrzesień 2011 - 22:05
A kto w piątki jeździ po Krakowie??
Przecież w takie dni w Krakowie stoi sie tylko w korkach ;-)
A co do generalki juz dawno jest zrobiona;-)
Wiec nie musicie bardzo rywalizować w Ustrzykach tylko możecie podziwiać okoliczne piękne krajobrazy ;-)[/quote][/quote]
I to mi się podoba. Spacerek przez Bieszczady w pięknych okolicznościach przyrody ;-)
Zapraszam serdecznie
Napisano 09 wrzesień 2011 - 09:34
No i ta dekoracja o 20.00......to może niektórzy po zawodach zostaną a później będą pisać,"żałujcie że nie zostaliście dłużej".Nie dziwię się że luda mało będzie.....a czy ja będę?.....kto wie,kto wie.... :-/
Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:14
No ale sądząc po nicku, jak luda mało to powinno Ci się podobać ;-)
Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:20
Napisano 10 wrzesień 2011 - 07:46
Napisano 10 wrzesień 2011 - 07:56
Toć to chłopy w sile wieku i najwięksi napieracze na wszystkich zawodach. Mogą się poczuć dyskryminowani. :-P
Gosc_Andrzej M_*
Napisano 10 wrzesień 2011 - 08:13
Gosc_plamowski_*
Napisano 10 wrzesień 2011 - 22:46
Cytat
To moja wina. Pomyłka w przerzucaniu danych. Przepraszam za zamieszanie :-)jak jest ostatecznie z kategorią A, bo już się zgubiłem. jedzie normalną - długą - trasę czy krótką?
"A" jedzie długi dystans, chyba, że ktoś zdecyduje się na krótszy.
A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.
W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.
Ale to jest moje zdanie i niekoniecznie musi obowiązywać. W każdym razie nie ma problemu sztywnego trzymania się programu. W każdej chwili możemy się dostosować do ogólnego zapotrzebowania, ale na pojedyncze głosy nie będziemy reagować.
Napisano 11 wrzesień 2011 - 16:14

Szkoda byłoby przejechać dystans np 120km, gdy okazałoby się, że klasyfikowacja będzie tylko na dyst. głównym ;/ już tą 50km w razie "w" jakoś by się doczołgało robiąć sobie pit-stopa wjakimś barze z widokiem na Połoniny

do soboty

Napisano 11 wrzesień 2011 - 17:30
Cytat
Może jednak nie stawiajmy tego aż tak kategorycznie.A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.
Jest wiele powodów dla których ktoś chce szybciej wracać:
Chciał by niedziele spędzić z rodziną, zaniedbywaną z powodu startów.
Musi iść do pracy.
Liczy kasę i kolejne 40 pln. za nocleg zbyt naciąga budżet.
Cytat
Jakoś nieswojo się poczułem czytając powyższe słowa. :-/W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.
Rozumiem że nie wszyscy są mile widziani?
Jeśli impreza jest w cyklu maratonów gdzie za miejsca przyznawane są punkty , prowadzona jest klasyfikacja generalna, normalne jest że ludzie chcą jechać o jak najlepsze pozycje. Jakoś nie widzę tu sprzeczności miedzy dobrą zabawą, dobrą atmosferą i towarzystwem podobnych sobie zapaleńców.
Zawsze można dodać w regulaminie że absencja na ognisku i średnia powyżej 30km/h będą powodem do dyskwalifikacji.
Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:39