Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Velo Carpathica" 17.09.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
192 odpowiedzi w tym temacie

#81 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 wrzesień 2011 - 18:17

No to jeden z głowy w generalce...

#82 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:44

Generalka też jest dekorowana w Ustrzykach?

#83 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:52

Cytat

Generalka też jest dekorowana w Ustrzykach?

Raczej nie, nigdzie nie ma informacji, gdzieś słyszałem że dekoracja będzie w specjalnym terminie.

#84 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 wrzesień 2011 - 19:53

Podobno w Świnoujściu - na BB1008 :)
Żartowałem - pewnie w Gliwicach w październiku...

#85 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2011 - 20:39

Cytat

Cytat

bez zbędnego patosu, przemówień, wprowadzania elementów wyborczych.

Tu już się uśmiałem :lol:

Fajnie jest tak kogoś rozbawić ;-)

Cytat

dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem

A tu już spadłem ze stołka :mrgreen:

#86 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 07 wrzesień 2011 - 20:52

Cytat

Problem jest poważny, ponieważ o 20 jest już ciemno i może nie być widać reakcji poszczególnych uczestników na dekoracje triumfatorów. Może to budzić uzasadnione podejrzenia o manipulowanie wynikami, podkręcanie chipów, a także chęć wykpienia się tanim kosztem jeśli idzie o nagrody.

A czy gdziekolwiek była mowa o nagrodach? Jakieś pucharki dziergają się ze spróchniałych pni, dyplomy z kory brzozowej (jak na poligonie) a nagrody .......? Co to są nagrody i komu powinny przysługiwać. Pewnie zostanie ufundowana nagroda dla największego marudy, najbardziej niezadowolonego z wszystkiego i szukającego wszędzie dziury...

Dlatego dla politycznej transparentności proponuje zrobić dekorację o 8 rano, rzecz jasna w dniu zawodów przed startem. Wyeliminuje to podejrzenia o wożenie się na kole, używanie w dętkach płynnego helu zamiast powietrza oraz nepotyzm i inne takie tam.

#87 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 wrzesień 2011 - 21:43

A ja szukam transportu z Krakowa - najlepiej w piątek rano, lub tylko powrotnego z Ustrzyk.
Proszę pisać na pw

#88 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 08 wrzesień 2011 - 10:13

[quote]A ja szukam transportu z Krakowa - najlepiej w piątek rano, lub tylko powrotnego z Ustrzyk. [/quote]

A kto w piątki jeździ po Krakowie??
Przecież w takie dni w Krakowie stoi sie tylko w korkach ;-)

A co do generalki juz dawno jest zrobiona;-)
Wiec nie musicie bardzo rywalizować w Ustrzykach tylko możecie podziwiać okoliczne piękne krajobrazy ;-)[/quote]

#89 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 wrzesień 2011 - 14:00

W Krakowie korki są od poniedziałku do piątku. A co!!!
Dlatego - Kraków na rowery...

#90 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 08 wrzesień 2011 - 22:05

[quote][quote]A ja szukam transportu z Krakowa - najlepiej w piątek rano, lub tylko powrotnego z Ustrzyk. [/quote]

A kto w piątki jeździ po Krakowie??
Przecież w takie dni w Krakowie stoi sie tylko w korkach ;-)

A co do generalki juz dawno jest zrobiona;-)
Wiec nie musicie bardzo rywalizować w Ustrzykach tylko możecie podziwiać okoliczne piękne krajobrazy ;-)[/quote][/quote]
I to mi się podoba. Spacerek przez Bieszczady w pięknych okolicznościach przyrody ;-)
Zapraszam serdecznie

#91 Samotnik

Samotnik
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądRYMANóW

Napisano 09 wrzesień 2011 - 09:34

Mam zapłacić za spacerek 50zł.....? :roll: ,wolne żarty......ta impreza nie pachnie współzawodnictwem tylko jakimś zlotem miłośników piwa na łonie natury Bieszczad.
No i ta dekoracja o 20.00......to może niektórzy po zawodach zostaną a później będą pisać,"żałujcie że nie zostaliście dłużej".Nie dziwię się że luda mało będzie.....a czy ja będę?.....kto wie,kto wie.... :-/

#92 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:14

Samotnik, co wnosi Twój post? Nic

No ale sądząc po nicku, jak luda mało to powinno Ci się podobać ;-)

#93 Tomek Wójcik

Tomek Wójcik
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:20

Daj spokój Michał, zawsze pojawi się ktoś co się musi po pieklić :mrgreen:

#94 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 wrzesień 2011 - 07:46

jak jest ostatecznie z kategorią A, bo już się zgubiłem. jedzie normalną - długą - trasę czy krótką?

#95 Tomek Wójcik

Tomek Wójcik
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 wrzesień 2011 - 07:56

Faktycznie, w opisie tras na stronie orga jest info że grupy, K1, K2,A, E i M jadą krótszą trasą. Grupa A zupełnie nie rozumiem czemu się tam znalazła.
Toć to chłopy w sile wieku i najwięksi napieracze na wszystkich zawodach. Mogą się poczuć dyskryminowani. :-P

#96 Gosc_Andrzej M_*

Gosc_Andrzej M_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2011 - 08:13

Grupa A jedzie krótką, żeby nie psuć spacerku :mrgreen:

#97 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 10 wrzesień 2011 - 22:46

Cytat

jak jest ostatecznie z kategorią A, bo już się zgubiłem. jedzie normalną - długą - trasę czy krótką?

To moja wina. Pomyłka w przerzucaniu danych. Przepraszam za zamieszanie :-)
"A" jedzie długi dystans, chyba, że ktoś zdecyduje się na krótszy.
A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.
W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.
Ale to jest moje zdanie i niekoniecznie musi obowiązywać. W każdym razie nie ma problemu sztywnego trzymania się programu. W każdej chwili możemy się dostosować do ogólnego zapotrzebowania, ale na pojedyncze głosy nie będziemy reagować.

#98 Rahim

Rahim
  • Użytkownik
  • 7 postów
  • SkądWyżne

Napisano 11 wrzesień 2011 - 16:14

To jak w takim razie będzie wyglądała klasyfikacja? Czy klasyfikacja dla kategorii A będzie oddzielna dla 120km i dla 170km? Czy klasyfikowany będzie tylko jeden dystans? Nie chodzi tutaj że ktoś będzie się ścigał o bonifikate wartą miliony pln :D tylko przez sam fakt zobaczenia siebie na tabeli wyników ;)

Szkoda byłoby przejechać dystans np 120km, gdy okazałoby się, że klasyfikowacja będzie tylko na dyst. głównym ;/ już tą 50km w razie "w" jakoś by się doczołgało robiąć sobie pit-stopa wjakimś barze z widokiem na Połoniny ;)

do soboty ;)

#99 Tomek Wójcik

Tomek Wójcik
  • Użytkownik
  • 75 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 wrzesień 2011 - 17:30

Cytat

A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.

Może jednak nie stawiajmy tego aż tak kategorycznie.
Jest wiele powodów dla których ktoś chce szybciej wracać:

Chciał by niedziele spędzić z rodziną, zaniedbywaną z powodu startów.
Musi iść do pracy.
Liczy kasę i kolejne 40 pln. za nocleg zbyt naciąga budżet.

Cytat

W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.

Jakoś nieswojo się poczułem czytając powyższe słowa. :-/
Rozumiem że nie wszyscy są mile widziani?
Jeśli impreza jest w cyklu maratonów gdzie za miejsca przyznawane są punkty , prowadzona jest klasyfikacja generalna, normalne jest że ludzie chcą jechać o jak najlepsze pozycje. Jakoś nie widzę tu sprzeczności miedzy dobrą zabawą, dobrą atmosferą i towarzystwem podobnych sobie zapaleńców.
Zawsze można dodać w regulaminie że absencja na ognisku i średnia powyżej 30km/h będą powodem do dyskwalifikacji.

#100 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:39

Mnie zastanawia ile osób z tych co zostaną do niedzieli będzie coś pamiętać z wieczornej dekoracji :-P