Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Velo Carpathica" 17.09.2011

• Zamknięty Temat jest zamknięty
192 odpowiedzi w tym temacie

#101 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:41

Rahim, prosta sprawa.

Jeżeli jedna kategoria jedzie/wybiera dwa dystanse to osoby jadące krótszą trasę otrzymują do klasyfikacji generalnej cyklu minimalną ilość punktów tzn - 20.

#102 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:49

Pierwszy raz wystartuję w maratonie organizowanym przez Road Maraton, dlatego dla mnie generalka nie będzie mieć znaczenia, w przyszłym roku wszystko leci od początku? Jeśli tak to jestem skłonny wybrać krótszy dystans, zwyczajnie do takiego jestem najlepiej przygotowany a staruję by sprawdzić na co kłaść większy nacisk w przyszłym sezonie. Jeszcze wszystko zależne jest od uczestników, bo może się okazać, że 80% osób pojedzie dłuższy maraton a ja chciałbym trochę powalczyć, nie ukrywam :)
Dlatego miło by było się dowiedzieć głównie od rówieśników (mam 18 lat) na jakim dystansie planujecie wystartować?
Do zobaczenia w sobotę :)

#103 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 11 wrzesień 2011 - 19:04

Aero, W przyszłym sezonie będzie nowa generalka, czyli punkty będą liczone od początku. Jest jeszcze generalka wszechczasów i tam liczone są punkty z wszystkich sezonów czyli do tej pory 2010 i 2011.
Najczęściej większość zawodników jeździ krótsze dystanse, nie wiem jak tym razem ale pewnie tak samo.

#104 Jakub123

Jakub123
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKatowice

Napisano 11 wrzesień 2011 - 21:24

a w kwestii techniczno-formalnej... można liczyć na jakąś aktualizację listy z uwagi na kategorie startujących czy np. korektę dublujących się nazwisk?

#105 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 12 wrzesień 2011 - 07:22

Witam,

Ja mam pytanko gdzie będą umieszczone punkty kontrolne na krótszym i dłuższym
dystansie jeśli oczywiście będą takowe :-)

Aero, nic się nie martw będziesz miał z kim walczyć, gdyby nie było chętnych to na pewno
największą walkę będziesz toczył z własnymi słabościami :-P

#106 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 08:36

Gdzie będą, tam będą. To nie jest informacja potrzebna zawodnikom.

#107 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 12 wrzesień 2011 - 08:37

Cytat

Tomek Wójcik

Tomek rozumiem że chcesz walczyć. Ale przecież Ty nie bardzo masz o co ??
Drużynowo jesteście no.1
Indywidualnie jesteś na miejscu 3, raczej bez szans na 1 lub 2, Łukasz ma za mało startów, a ja jestem za daleko, wiec raz możesz pojechać rekreacyjnie i zostać w sobotę na piwo. ;-).
Pzdr. Tomek

#108 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 10:10

Cytat

Cytat

A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.

Może jednak nie stawiajmy tego aż tak kategorycznie.
Jest wiele powodów dla których ktoś chce szybciej wracać:

Chciał by niedziele spędzić z rodziną, zaniedbywaną z powodu startów.
Musi iść do pracy.
Liczy kasę i kolejne 40 pln. za nocleg zbyt naciąga budżet.

Ok. Nie chciałem nikogo urazić. Może nie wziąłem wszystkich aspektów pod uwagę. Jeśli ktoś się poczuł niekomfortowo to przepraszam. po prostu chcielibyśmy, aby było jak najlepiej.

Cytat

W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.

Jakoś nieswojo się poczułem czytając powyższe słowa. :-/
Rozumiem że nie wszyscy są mile widziani?
Jeśli impreza jest w cyklu maratonów gdzie za miejsca przyznawane są punkty , prowadzona jest klasyfikacja generalna, normalne jest że ludzie chcą jechać o jak najlepsze pozycje. Jakoś nie widzę tu sprzeczności miedzy dobrą zabawą, dobrą atmosferą i towarzystwem podobnych sobie zapaleńców.
Zawsze można dodać w regulaminie że absencja na ognisku i średnia powyżej 30km/h będą powodem do dyskwalifikacji.

Oczywiście wszyscy są bardzo mile widziani - niezależnie od poglądów politycznych, sportowych i podejścia do współzawodnictwa. :-)
Zapraszam serdecznie.
Na temat klasyfikacji najbardziej kompetentny jest Szalony Ślimak i proszę go o pomoc!
A punkty kontrolne będą na trasie i bufety też. Mam nadzieję, ze w ilości odpowiedniej.

#109 szalony ¶limak1

szalony ¶limak1
  • Użytkownik
  • 385 postów
  • SkądZabrze

Napisano 12 wrzesień 2011 - 11:12

Pkt liczymy tak jak pisałem wcześniej.
Jeżeli kategoria ma wybór to dystans max. ma 100,90,84,78,.... wszystkie inne 20 pkt
Jeżeli cała kat. jedzie jeden dystans pkt liczone 100,90,84,78,....
W generalce liczymy 7 najlepszych etapów. z wymaganiem minimum 4 ukończonych w całości imprez.
To ważne ponieważ ktoś kto wystartował w RT na 2 etapach. pkt ma zliczone(indywidualnie i drużynowo), jednak imprezę ma nie zaliczoną.
Do klasyfikacji drużynowej (tylko dla zgłoszonych drużyn) liczymy 3 najlepszych, przy czym dla kat, K1,K2,M i E jest mnożnik 0,9.
Tu do generalki liczymy wszystkie imprezy i etapy.

Oczywiście ze wszyscy będziemy walczyć przecież po to sa te imprezy, chodzi o to by walka nie przysłoniła nam jeszcze innych okoliczności tej zabawy. Jak wspólna wymiana informacji na rożne tematy przy ognisku, przepiękne krajobrazy itp.
Nie wiem jak inni, ale ja jadę 6 godzin autem w jedna stronę nie tylko po to by: wystartować, przejechać ileś tam km,najeść się na bufetach, wrócić i zapomnieć ;-)
Pzdr. dla wszystkich Tomek

#110 GRUNWALD1410

GRUNWALD1410
  • Użytkownik
  • 291 postów
  • SkądSucha B./Kraków

Napisano 12 wrzesień 2011 - 11:43

aa ja bardzo zaluje ale z powodow transportowych sie nie pojawie, choc ostatnio noga dobrze chodzi...

#111 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 18:28

Coś z tą listą startową będzie bardziej przejrzyście zrobione? Organizator musi mieć to lepiej zrobione, bo z takiego bałaganu co jest na stronie na bank się nie połapie.

#112 tombike

tombike
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • Skądsanok

Napisano 12 wrzesień 2011 - 20:40

Witam, czy można jeszcze dokonać wpłaty za udział w maratonie, szczerze mówiąc przegapiłem termin :( a mam wielką ochotę wystartować?

#113 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:30

Cytat

Coś z tą listą startową będzie bardziej przejrzyście zrobione? Organizator musi mieć to lepiej zrobione, bo z takiego bałaganu co jest na stronie na bank się nie połapie.

Lista startowa to nie organizator tylko firma obsługująca pomiar czasu - przepraszam nie ja to robię ;-)

#114 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:32

Cytat

Witam, czy można jeszcze dokonać wpłaty za udział w maratonie, szczerze mówiąc przegapiłem termin :( a mam wielką ochotę wystartować?

Zapraszamy
Terminy byłe ustalone w celu zdyscyplinowania zgłoszeń, a nie uniemozliwania ich!

#115 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:33

Cytat

Pkt liczymy tak jak pisałem wcześniej.
Jeżeli kategoria ma wybór to dystans max. ma 100,90,84,78,.... wszystkie inne 20 pkt
Jeżeli cała kat. jedzie jeden dystans pkt liczone 100,90,84,78,....
W generalce liczymy 7 najlepszych etapów. z wymaganiem minimum 4 ukończonych w całości imprez.
To ważne ponieważ ktoś kto wystartował w RT na 2 etapach. pkt ma zliczone(indywidualnie i drużynowo), jednak imprezę ma nie zaliczoną.
Do klasyfikacji drużynowej (tylko dla zgłoszonych drużyn) liczymy 3 najlepszych, przy czym dla kat, K1,K2,M i E jest mnożnik 0,9.
Tu do generalki liczymy wszystkie imprezy i etapy.

Oczywiście ze wszyscy będziemy walczyć przecież po to sa te imprezy, chodzi o to by walka nie przysłoniła nam jeszcze innych okoliczności tej zabawy. Jak wspólna wymiana informacji na rożne tematy przy ognisku, przepiękne krajobrazy itp.
Nie wiem jak inni, ale ja jadę 6 godzin autem w jedna stronę nie tylko po to by: wystartować, przejechać ileś tam km,najeść się na bufetach, wrócić i zapomnieć ;-)
Pzdr. dla wszystkich Tomek

Dzięki Tomek!

#116 Gosc_czonk86_*

Gosc_czonk86_*
  • Gość

Napisano 12 wrzesień 2011 - 22:29

Start wspólny to już pewniak?

#117 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 13 wrzesień 2011 - 17:54

Cytat

Start wspólny to już pewniak?

PEWNIAK

#118 Barol

Barol
  • Użytkownik
  • 121 postów
  • SkądBochnia/Małopolska

Napisano 13 wrzesień 2011 - 20:15

Mam prośbę o podsumowanie wszystkich niezbędnych informacji i zaklepanie ich jako pewnych, bo jakoś tak to wszystko rozlazłe i nieprecyzyjne.
O której godzinie ma miejsce start, i czy jest wspólny dla dwóch dystansów?
Czy można wybrać dystans krótszy będąc w kategorii B.?
Do której godziny w dniu wyścigu działa biuro zawodów.?

Z góry dziękuje za szybką informację.

#119 Gump

Gump
  • Użytkownik
  • 115 postów
  • SkądUstrzyki Górne

Napisano 14 wrzesień 2011 - 05:39

Piękna pogoda się szykuje więc będzie super jazda :mrgreen:

#120 Gosc_plamowski_*

Gosc_plamowski_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2011 - 13:32

Cytat

Mam prośbę o podsumowanie wszystkich niezbędnych informacji i zaklepanie ich jako pewnych, bo jakoś tak to wszystko rozlazłe i nieprecyzyjne.
O której godzinie ma miejsce start, i czy jest wspólny dla dwóch dystansów?
Czy można wybrać dystans krótszy będąc w kategorii B.?
Do której godziny w dniu wyścigu działa biuro zawodów.?

Z góry dziękuje za szybką informację.

Start o 9,00 dla dystansu dłuższego, 9,15 dla dystansu krótszego
Można wybrać dystans krótszy.
W dniu zawodów 8,00 - 8,30 w Rynku w Ustrzykach Dolnych
Pozostałe informacje
http://www.bieszczad...arpathica_.html