"Velo Carpathica" 17.09.2011
Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:41
Jeżeli jedna kategoria jedzie/wybiera dwa dystanse to osoby jadące krótszą trasę otrzymują do klasyfikacji generalnej cyklu minimalną ilość punktów tzn - 20.
Gosc_Anonymous_*
Napisano 11 wrzesień 2011 - 18:49

Dlatego miło by było się dowiedzieć głównie od rówieśników (mam 18 lat) na jakim dystansie planujecie wystartować?
Do zobaczenia w sobotę

Napisano 11 wrzesień 2011 - 19:04
Najczęściej większość zawodników jeździ krótsze dystanse, nie wiem jak tym razem ale pewnie tak samo.
Napisano 11 wrzesień 2011 - 21:24
Napisano 12 wrzesień 2011 - 07:22
Ja mam pytanko gdzie będą umieszczone punkty kontrolne na krótszym i dłuższym
dystansie jeśli oczywiście będą takowe :-)
Aero, nic się nie martw będziesz miał z kim walczyć, gdyby nie było chętnych to na pewno
największą walkę będziesz toczył z własnymi słabościami :-P
Gosc_czonk86_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 08:36
Napisano 12 wrzesień 2011 - 08:37
Cytat
Tomek rozumiem że chcesz walczyć. Ale przecież Ty nie bardzo masz o co ??Tomek Wójcik
Drużynowo jesteście no.1
Indywidualnie jesteś na miejscu 3, raczej bez szans na 1 lub 2, Łukasz ma za mało startów, a ja jestem za daleko, wiec raz możesz pojechać rekreacyjnie i zostać w sobotę na piwo. ;-).
Pzdr. Tomek
Gosc_plamowski_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 10:10
Cytat
Cytat
Może jednak nie stawiajmy tego aż tak kategorycznie.A co do pory dekoracji to możemy zrobić szybciej - wszystko zależy od pomiaru czasu.
Chciałem, żeby było milo, ale jak komuś zależy na szybkim wyjeździe do domu i nie chce posiedzieć przy ognisku z innymi uczestnikami maratonu, to nie ma sprawy.
Jest wiele powodów dla których ktoś chce szybciej wracać:
Chciał by niedziele spędzić z rodziną, zaniedbywaną z powodu startów.
Musi iść do pracy.
Liczy kasę i kolejne 40 pln. za nocleg zbyt naciąga budżet.
Ok. Nie chciałem nikogo urazić. Może nie wziąłem wszystkich aspektów pod uwagę. Jeśli ktoś się poczuł niekomfortowo to przepraszam. po prostu chcielibyśmy, aby było jak najlepiej.Cytat
Jakoś nieswojo się poczułem czytając powyższe słowa. :-/W każdym razie jestem zdania, że jak ktoś chce się ścigać ostro, to niech sobie wykupi licencję PZKol w kategorii Masters. Tam się tylko ścigają i nic poza tym ich nie interesuje. Amatorskie maratony powinny gromadzić na starcie ludzi, którzy chcą się pobawić w ściganie i traktują to jako zabawę i sposób na spędzenie mile wolnego czasu w gronie takich samych zapaleńców.
Rozumiem że nie wszyscy są mile widziani?
Jeśli impreza jest w cyklu maratonów gdzie za miejsca przyznawane są punkty , prowadzona jest klasyfikacja generalna, normalne jest że ludzie chcą jechać o jak najlepsze pozycje. Jakoś nie widzę tu sprzeczności miedzy dobrą zabawą, dobrą atmosferą i towarzystwem podobnych sobie zapaleńców.
Zawsze można dodać w regulaminie że absencja na ognisku i średnia powyżej 30km/h będą powodem do dyskwalifikacji.
Oczywiście wszyscy są bardzo mile widziani - niezależnie od poglądów politycznych, sportowych i podejścia do współzawodnictwa. :-)
Zapraszam serdecznie.
Na temat klasyfikacji najbardziej kompetentny jest Szalony Ślimak i proszę go o pomoc!
A punkty kontrolne będą na trasie i bufety też. Mam nadzieję, ze w ilości odpowiedniej.
Napisano 12 wrzesień 2011 - 11:12
Jeżeli kategoria ma wybór to dystans max. ma 100,90,84,78,.... wszystkie inne 20 pkt
Jeżeli cała kat. jedzie jeden dystans pkt liczone 100,90,84,78,....
W generalce liczymy 7 najlepszych etapów. z wymaganiem minimum 4 ukończonych w całości imprez.
To ważne ponieważ ktoś kto wystartował w RT na 2 etapach. pkt ma zliczone(indywidualnie i drużynowo), jednak imprezę ma nie zaliczoną.
Do klasyfikacji drużynowej (tylko dla zgłoszonych drużyn) liczymy 3 najlepszych, przy czym dla kat, K1,K2,M i E jest mnożnik 0,9.
Tu do generalki liczymy wszystkie imprezy i etapy.
Oczywiście ze wszyscy będziemy walczyć przecież po to sa te imprezy, chodzi o to by walka nie przysłoniła nam jeszcze innych okoliczności tej zabawy. Jak wspólna wymiana informacji na rożne tematy przy ognisku, przepiękne krajobrazy itp.
Nie wiem jak inni, ale ja jadę 6 godzin autem w jedna stronę nie tylko po to by: wystartować, przejechać ileś tam km,najeść się na bufetach, wrócić i zapomnieć ;-)
Pzdr. dla wszystkich Tomek
Napisano 12 wrzesień 2011 - 11:43
Gosc_czonk86_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 18:28
Napisano 12 wrzesień 2011 - 20:40

Gosc_plamowski_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:30
Cytat
Lista startowa to nie organizator tylko firma obsługująca pomiar czasu - przepraszam nie ja to robię ;-)Coś z tą listą startową będzie bardziej przejrzyście zrobione? Organizator musi mieć to lepiej zrobione, bo z takiego bałaganu co jest na stronie na bank się nie połapie.
Gosc_plamowski_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:32
Cytat
ZapraszamyWitam, czy można jeszcze dokonać wpłaty za udział w maratonie, szczerze mówiąc przegapiłem termin
a mam wielką ochotę wystartować?
Terminy byłe ustalone w celu zdyscyplinowania zgłoszeń, a nie uniemozliwania ich!
Gosc_plamowski_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 21:33
Cytat
Dzięki Tomek!Pkt liczymy tak jak pisałem wcześniej.
Jeżeli kategoria ma wybór to dystans max. ma 100,90,84,78,.... wszystkie inne 20 pkt
Jeżeli cała kat. jedzie jeden dystans pkt liczone 100,90,84,78,....
W generalce liczymy 7 najlepszych etapów. z wymaganiem minimum 4 ukończonych w całości imprez.
To ważne ponieważ ktoś kto wystartował w RT na 2 etapach. pkt ma zliczone(indywidualnie i drużynowo), jednak imprezę ma nie zaliczoną.
Do klasyfikacji drużynowej (tylko dla zgłoszonych drużyn) liczymy 3 najlepszych, przy czym dla kat, K1,K2,M i E jest mnożnik 0,9.
Tu do generalki liczymy wszystkie imprezy i etapy.
Oczywiście ze wszyscy będziemy walczyć przecież po to sa te imprezy, chodzi o to by walka nie przysłoniła nam jeszcze innych okoliczności tej zabawy. Jak wspólna wymiana informacji na rożne tematy przy ognisku, przepiękne krajobrazy itp.
Nie wiem jak inni, ale ja jadę 6 godzin autem w jedna stronę nie tylko po to by: wystartować, przejechać ileś tam km,najeść się na bufetach, wrócić i zapomnieć ;-)
Pzdr. dla wszystkich Tomek
Gosc_czonk86_*
Napisano 12 wrzesień 2011 - 22:29
Gosc_plamowski_*
Napisano 13 wrzesień 2011 - 17:54
Cytat
PEWNIAKStart wspólny to już pewniak?
Napisano 13 wrzesień 2011 - 20:15
O której godzinie ma miejsce start, i czy jest wspólny dla dwóch dystansów?
Czy można wybrać dystans krótszy będąc w kategorii B.?
Do której godziny w dniu wyścigu działa biuro zawodów.?
Z góry dziękuje za szybką informację.
Napisano 14 wrzesień 2011 - 05:39
Gosc_plamowski_*
Napisano 14 wrzesień 2011 - 13:32
Cytat
Mam prośbę o podsumowanie wszystkich niezbędnych informacji i zaklepanie ich jako pewnych, bo jakoś tak to wszystko rozlazłe i nieprecyzyjne.
O której godzinie ma miejsce start, i czy jest wspólny dla dwóch dystansów?
Czy można wybrać dystans krótszy będąc w kategorii B.?
Do której godziny w dniu wyścigu działa biuro zawodów.?
Z góry dziękuje za szybką informację.
Start o 9,00 dla dystansu dłuższego, 9,15 dla dystansu krótszego
Można wybrać dystans krótszy.
W dniu zawodów 8,00 - 8,30 w Rynku w Ustrzykach Dolnych
Pozostałe informacje
http://www.bieszczad...arpathica_.html