Skocz do zawartości

Zdjęcie

Codzienny Komentarz Wyścigów Uci

1981 odpowiedzi w tym temacie

#61 JohnDoePL

JohnDoePL
  • Użytkownik
  • 139 postów
  • SkądChełmża

Napisano 08 wrzesień 2020 - 11:22

Ale zaryzykował jak Jakobsen w Katowicach przy barierkach, tylko miał więcej szczęścia :)

@pasiociclismo/status/1302968354051969025

#62 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 wrzesień 2020 - 20:10

czy mi się wydawało, czy Sagan jebnął z barka Aertowi na finishu dziś? może bał się scenariusza z TdP  :blink: no nieładnie nieładnie..  :wacko:

#63 ibanezz

ibanezz
  • Użytkownik
  • 120 postów

Napisano 09 wrzesień 2020 - 20:18

miejsce trochę inne mu za to w nagrodę dali.

projektowanie wnętrz www.wlodarski.org aranżacje rezydencji i apartamentów

#64 manfred

manfred
  • Użytkownik
  • 777 postów
  • SkądPodhale

Napisano 09 wrzesień 2020 - 20:31

Dziś atrakcją był tylko początek gdzie kolarz po starcie w 7 sekundzie walną w kamerzystę i finisz. Reszta spokojnie mogła by się nie odbyć. :-)

Facebuk i  YT  Strava

#65 Chikushou

Chikushou
  • Użytkownik
  • 886 postów
  • SkądOstrów Wlkp.

Napisano 10 wrzesień 2020 - 06:31

Wiadomo ze miernik mocy nie równy miernikowi mocy ale:

https://www.cyclingn...de-peyresourde/

Robi wrażenie.

• artho lubi to

#66 dmxzor

dmxzor
  • Użytkownik
  • 1152 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 10 wrzesień 2020 - 07:31

Sagan teraz smutek, ale przynajmniej będzie walczył o zieloną dalej bo trochę jeszcze czasu jest to może jakieś widowisko będzie. Chyba że da sobie siana.

Ale to już nie ten sam Sagan co kiedyś, blokują go, to się znajdzie za kimś kto kończy rozprowadzać itp.

#67 bonobo

bonobo
  • Użytkownik
  • 1983 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 wrzesień 2020 - 09:51

Przede wszystkim brakuje mu tej dynamiki i mocy. Widocznie nie wstrzelił się z formą, a jeszcze wzrósł poziom frustracji po przerzuceniu go na ostatnie miejsce grupy po wczorajszym wybryku. Moim zdaniem zielona koszulka jest już poza zasięgiem. 

#68 big75

big75
  • Użytkownik
  • 1560 postów
  • Skądpolska

Napisano 11 wrzesień 2020 - 11:48

Jak Sky, Astana, Bahrain....chcą ugryźć/sprawdzić  Roglica/Lotto to może dziś jest ten dzień....cały czas po niewielkich ale jednak  hopkach i jak widać ( stan na 12.45) na razie ostro gonią , Beneta już odczepiają.

#69 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 wrzesień 2020 - 21:17

Nie ma co, Słoweńcy mają powody do dumy - dwóch ich rodaków na dwóch pierwszych miejscach w generalce TdF, przynajmniej na razie. Jestem za tym żeby tak już zostało :)

#70 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 11 wrzesień 2020 - 22:08

Ja stałem się fanem Hirschiego. Technika jest - co pokazał na zjazdach. Determinacja ogromna. Mam nadzieję, że będzie kosił.
Za mentora (i przy okazji sąsiada) ma Cancellara także dobrze trafił. ;)

#71 PiKa

PiKa
  • Użytkownik
  • 388 postów

Napisano 12 wrzesień 2020 - 10:16

Nie znalazłem lepszego wątku

https://sport.tvp.pl...cic-do-scigania

Dużym problemem są struny głosowe, które dla sportowca na tym poziomie są bardzo ważne. One muszą być w porządku, jeśli chce powrócić do światowej czołówki – stwierdził menedżer zawodnika

??

Popełniono niewiarygodne błędy. UCI powinno było sprawdzić, czy z organizacyjnego punktu widzenia wszystko jest w porządku. Komisarz odpowiada za sprawdzenie trasy

#72 sirkozi

sirkozi
  • Użytkownik
  • 2297 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 12 wrzesień 2020 - 21:44

Sunweb i Bora dwie najlepsze drużyny tego TDF. Taktycznie w obu przypadkach super akcje. Borze jedynie co brakuje to mocniejszych nóg.

#73 alterego

alterego
  • Użytkownik
  • 1224 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 18:08

Klęska Ineos po latach dominacji w TdF stała się faktem.

#74 Argi

Argi
  • Użytkownik
  • 494 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 20:08

Widać wyraźnie, że indywidualne przygotowania do sezonu w czasie pandemii niektórym nie służą :)

Może to zbieg okoliczności, ale póki co najlepiej jadą te nacje, gdzie restrykcji w krytycznym okresie było najmniej - Słowenia i Beneluxy.

#75 Born Ready

Born Ready
  • Użytkownik
  • 1429 postów

Napisano 13 wrzesień 2020 - 20:08

Ehhh... chciałoby się wierzyć, że dadzą Kwiatkowi zabrać się ze dwa razy w ucieczkę, żeby chociaż etap próbować ugrać, ale ciężko w to uwierzyć jakoś. A noga jest, spokojnie mógłby coś spróbować. Wtorek, czwartek i piątek są w jego zasięgu na spokojnie. Ciekawe, co wymyślą. 

#76 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 wrzesień 2020 - 23:43

Co do Kwiato.

Kiedyś jak jeszcze nie siedziałem w kolarstwie mocno nie wiedziałem o co kaman, o co tyle płaczu nad nim. 

A teraz już wiem.

Nie wyobrażam sobie żeby Sagan, Cancelara, Boonen, Valverde, czy Gilbert po tytułach mistrza świata, po wygraniu monumentów i innych wyścigów podobnej klasy wozili worki z żarciem dla ekipy (może tak było, jak coś to po prostu moja ignorancja przeze mnie przemawia). To jest po prostu przykre patrzeć jak Aert, albo Alafilip koszą etapy a Kwiato który jest spokojnie na ich poziomie, rozdziera peleton na wietrze, zjeżdża jak profesor, haruje jak wół dla jakiegoś młodzika, nie wygrywa. Krótko mówiąc wg mnie cała jego robota jak krew w piach. Ja rozumiem, finanse Ineosa są zupełnie innego rzędu niż innych ekip. Ale kurde. Nie tylko cash się liczy...

• slaweko i dmxzor lubią to

#77 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2020 - 07:31

Co do Kwiato.

Kiedyś jak jeszcze nie siedziałem w kolarstwie mocno nie wiedziałem o co kaman, o co tyle płaczu nad nim. 

A teraz już wiem.

Nie wyobrażam sobie żeby Sagan, Cancelara, Boonen, Valverde, czy Gilbert po tytułach mistrza świata, po wygraniu monumentów i innych wyścigów podobnej klasy wozili worki z żarciem dla ekipy (może tak było, jak coś to po prostu moja ignorancja przeze mnie przemawia). To jest po prostu przykre patrzeć jak Aert, albo Alafilip koszą etapy a Kwiato który jest spokojnie na ich poziomie, rozdziera peleton na wietrze, zjeżdża jak profesor, haruje jak wół dla jakiegoś młodzika, nie wygrywa. Krótko mówiąc wg mnie cała jego robota jak krew w piach. Ja rozumiem, finanse Ineosa są zupełnie innego rzędu niż innych ekip. Ale kurde. Nie tylko cash się liczy...

Zgodzę się z Tobą że wielka szkoda, przede wszystkim dla nas kibiców. Jednak nie wiemy co Kwiato ma w kontrakcie i na co się umawiał, a może jemu rola pomocnika pasuje ? Uważam jednak że Ineos w tym sezonie chciało złapać 3 sroki za ogon, a moga sie obudzić bez żadnego zwycięstwa w wielkim Tourze 2020.... Mam nadzieje że Rafał utrzyma nogę do Giro i będziemy mieli jeszcze kilka miłych momentów w tym sezonie. Natomiast patrząc wczoraj na Kwiato, mam wrażenie że bez problemu utrzymałby się w czołówce do mety. 

#78 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2020 - 07:43

Postawili nie na tego konia co trzeba. Mam nadzieje ze manago ineosa sie obudzą.

#79 Gosc_Kuba__H_*

Gosc_Kuba__H_*
  • Gość

Napisano 14 wrzesień 2020 - 07:59

Postawili nie na tego konia co trzeba. Mam nadzieje ze manago ineosa sie obudzą.

Problemem Ineos jest to że Jumbo Visma rzuciła na Tour wszystko co ma najlepszego :) a oni chcieli to opierdzielić jednym Kwiatkowskim ... patrząc na formę innych zawodników Ineos na tym tourze to tak musiało sie skónczyć, jednak nie spodziewałem się ze Van Aert zerwie na 10 km przed metą Bernala ... cos nie zagrało :( trudno bo akurat kibicuję zawsze drużynom Polaków rodaków. 

#80 cauchy

cauchy
  • Użytkownik
  • 2911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 wrzesień 2020 - 08:15

(Nie cytuj please posta pod postem bo jest mniej czytelnie)

Dodaj odpowiedź