Szosowcy POZNAŃ
Napisano 27 sierpień 2009 - 08:14
Jest ktoś chętny na porządną trasę (powiedzmy 100-120 km) jutro z rana ?
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Napisano 11 wrzesień 2009 - 16:36
Napisano 16 wrzesień 2009 - 21:07
Źródło: Gazeta Wyborcza, dzisiejsza
Napisano 16 wrzesień 2009 - 21:21
Jedziemy przez Poznań z Marcinem Sapą
19 września o jedenastej spotykamy się nad Maltą
To będzie niezapomniany przejazd rowerami po ulicach Poznania. W sobotę 19 września w Grodzie Przemysła odbędzie się, z wyprzedzeniem, Europejski Dzień bez Samochodu. Gwiazdą numer jeden tego szczególnego dnia będzie Marcin Sapa, polski kolarz zawodowy z grupy Lampre, uczestnik tegorocznego Tour de France.
Kto chce pojechać na rowerze obok Marcina Sapy winien być w sobotę 19 września na poznańskiej Malcie o godzinie 11 (start).
Marcinowi Sapie w przejeździe towarzyszyć będą znakomicie przed laty polscy kolarze szosowi: Janusz Kowalski (szosowy mistrz świata z Montrealu - rok 1974) i Zenon Czechowski - pięciokrotny uczestnik Wyścigu Pokoju.
Będą także pedałować na swym rowerze aktualni mistrzowie świata w tandemach integracyjnych, tytuł wywalczyli w niedzielę we Włoszech, Wielkopolanie Przemysław Wegner i Arkadiusz Garczarek.
Pierwszych 300 rowerzystów, którzy pojawią się na starcie, otrzyma specjalnie na tę okazję przygotowane koszulki!
Napisano 17 wrzesień 2009 - 22:59
Wcale nie takie zabójcze. Jeszcze nikogo nie zgubiliśmy i nikt tak naprawdę nie wyglądał na padniętego na koniec, przynajmiej nie tak jak ja to rozumiem :-) .Ja sie pisze, ale co by Rozmiar nie jechał xD (Bo krążą legendy że zabójcze tępo narzuca )
W sobotę akurat mam egzamin od rana, ale na jakąs 12.00 to się może wyrobie :-|
Niestety, ja też bym sobie tam pojechał gdzie ty :-PNo mnie w ten weekend niestety nie będzie, ale za dwa oczywiście jak najbardziej!!!
górki, górki :-D
<p>