Jak mi powiesz, uzurpatorze, gdzie sprzedają korby szosowe shimano HT2 z jakimiś trzema podkładkami to stawiam browca. (Podkładki są, z tego co wiem, w korbach MTB). Jak znajdziesz mi nową ramę szosową z mufą o szerokości innej niż 68mm (za wyjątkiem nowej Madony Treka i analogicznych rozwiązań) to stawiam drugiego browca.
http://cycle.shimano...D=1203670736331
Gdzieś sprzedają, ponieważ ten suport jest na mufę 68/70 mm.
Sprawdź jaką posiadasz linię łańcucha, jeżeli inną niż 43.5 mm, to masz albo niekompatybilny rower albo nieprawidłowo założoną korbę.
Niekompatybilna rama może pochodzic np z roweru o rozstawie tylnych widełek innym niż 130mm. Np dla ramy o rozstawie 126mm linia łańcucha wynosi 41.5 mm, to powoduje, że korba HT2 może być przesunięta o 2mm na lewo. Rama o rozstawie 126mm to wszelakie ramy przeznaczone do 7 rzędowych napędów.*
I rzeczywiście, SH nie dodaje podkładek do korb szosowych (mea culpa).
Jeżeli Ci przeszkadza takie przesunięcie, to IMHO nie zostaje nic innego jak próbować bawić się podkładkami, tyle, że może braknąć osi w korbie na taką zabawę.
(BTW dlatego także nie da się założyć szosowej korby do MTB - w MTB linia łańcucha wynosi 47.5 mm).