I jeszcze jak ktoś usprawiedliwia doping jednego kolarza mówiąc, że wszyscy brali, to jakbym słyszał Plichtę, który na pytanie dlaczego nie składał sprawozdań finansowych pomimo takiego obowiązku odpowiedział, że przecież większość ich nie składa.

Napisano 26 sierpień 2012 - 10:43
Napisano 26 sierpień 2012 - 10:55
Cytat
A kto w tamtym okresie nie brał? Żadne badanie wtedy tego nie wykryły. Dlaczego nie robi się ponownych testów zwycięzcą innych wyścigów sprzed 10 lat? Tylko jemu? Pewnie dlatego, że zwycięzca wyłaniany był z drugiej 50. Dla mnie jest to wielki człowiek. Dzięki Niemu zacząłem oglądać kolarstwo szosowe i kupiłem pierwszą szosę.
Pozdrawiam
Napisano 26 sierpień 2012 - 11:11
Cytat
A kto w tamtym okresie nie brał? Żadne badanie wtedy tego nie wykryły. Dlaczego nie robi się ponownych testów zwycięzcą innych wyścigów sprzed 10 lat? Tylko jemu? Pewnie dlatego, że zwycięzca wyłaniany był z drugiej 50. Dla mnie jest to wielki człowiek. Dzięki Niemu zacząłem oglądać kolarstwo szosowe i kupiłem pierwszą szosę.
Napisano 26 sierpień 2012 - 12:25
Napisano 26 sierpień 2012 - 13:05
Cytat
Nie przesadzaj z tym najbardziej chemicznym sportem. Może kiedyś była taka różnica, ale teraz biorą wszędzie.Może i za pięćdziesiąt ...jakie to ma znaczenie w świetle najbardziej chemicznego sportu jakim jest kolarstwo? Uwielbiam ten sport, ale sport jako taki to jest tak jak pisałem wcześniej - "jak se z kumplami za miastem pojeździmy, pośmigamy".
Napisano 26 sierpień 2012 - 13:13
Cytat
Zeznania świadków to także forma dowodów i jeśli są uznane przez sąd za wiarygodne to także na ich podstawie można zawieszać kolarzy, nawet dożywotnio. Jedynie nieuchronność kary (włącznie z więzieniem) jest w stanie choć częściowo oczyścić sport z dopingu. Ale tu jest potrzebna praca prokuratury, policji i innych instytacji państwowych a nie organizacji sportowych, bo nie można być sędzią we własnej sprawie.kolarz zlapany powinien byc odsuwany dozywotnio od tej dyscypliny sportu
...i właśnie "złapany" , to słowo klucz w tej całej sprawie. Dla mnie złapany znaczy, że znaleziono zabronione substancje podczas kontroli antydopingowej.
Napisano 26 sierpień 2012 - 15:05
Napisano 26 sierpień 2012 - 18:12
Napisano 26 sierpień 2012 - 18:35
Cytat
Czyli czystość próbek ma być jedynym wyznacznikiem tego, ze ktoś brał lub nie środki dopingujące? Wg mnie nie. To tak jakby narzędzie zbrodni było jedynym jej dowodem. A co z innymi dowodami? Zeznania świadków są powszechnie używane w procesach karnych i to do sądu należy ich ocena. Dlaczego tutaj stosować inną regułę? Oszustwo to oszustwo.To załóżmy (czysto teoretycznie), że znajduje się ktoś kto widział Roberta Korzeniowskiego biorącego doping i bach, zabiera się mu złote medale olimpijskie i nie ważne, że jego próbki są czyste. Ciekawe czy w tedy analogicznie poparłbyś taką decyzję?
Napisano 26 sierpień 2012 - 18:48
Napisano 26 sierpień 2012 - 19:07
Napisano 26 sierpień 2012 - 19:27
Napisano 26 sierpień 2012 - 19:34
Cytat
Pomijając kwestie postępowania USADA (WADA) wobec Lance'a i tego, że się po prostu na niego uwzięli, to...
Czy ktoś na tym forum jeszcze wierzy w to, że Armstrong był czysty? Ktoś jest tak naiwny?
Profesjonalny serwis i montaż kół do rowerów www.velotech.pl
Serwis rowerowy - Kraków tel: 666-316-604, velotech@vp.pl
Masz pytanie o koła - to zadzwoń najpierw !!!!!!! w godz. - 12.oo - 19.oo
Napisano 26 sierpień 2012 - 20:21
Cytat
Czy USADA w ogóle ma uprawnienia by odbierać zawodnikom zwycięstwa odniesione w innych krajach?