Skocz do zawartości

Lance Armstrong - historia subiektywna

515 odpowiedzi w tym temacie

#121 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 15 styczeń 2013 - 11:04

Dołączona grafika

Śmiesznie to teraz wygląda.

#122 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 15 styczeń 2013 - 12:24

I jeszcze dorzucę do pieca --> http://www.nytimes.c...ls.html?hp&_r=0

#123 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 styczeń 2013 - 12:35

Cytat

Za chwile zostanie nam tylko kolarstwo amatorskie.

#124 maciej1986

maciej1986
  • Użytkownik
  • 3267 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 styczeń 2013 - 15:24

Cytat

Cytat

Za chwile zostanie nam tylko kolarstwo amatorskie.

Okazuje się, że u amatorów wcale nie wygląda to lepiej, wystarczy poczytać inne fora sportowe.

#125 kryniu

kryniu
  • Użytkownik
  • 415 postów
  • SkądKórnik

Napisano 15 styczeń 2013 - 17:15

Nie byłem , ani nie jestem piewcą niepospolitego niewątpliwie talentu Armstronga , ale ciekawe jak w obliczu zaistniałej sytuacji , poza aspektami moralnymi potoczą się sprawy finansowe (byli sponsorzy już mówią o odzyskaniu kasy) i prawne ( zarzuty o krzywoprzysięstwo).
Jedno jest pewne : kłopoty tego człowieka chyba się dopiero zaczynają. Szczerze mówiąc to trochę mi go tak zwyczajnie po ludzku , szkoda...musi mocno boleć upadek z tak wysokiego piedestału...ale z drugiej strony , w rezultacie okazał sie jednym z najbardziej perfidnych i cynicznych oszustów w historii sportu...za życia stal się legendą i na naszych oczach ta legenda padła jak domek z kart. Ciekawe jak teraz będą czuli się ci wszyscy ,którzy byli gotowi bronić wyimaginowanej , jak sie okazało , niewinności Lance'a do ostatniej kropli krwi.
Szkoda...

#126 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 19:03

Dobrze napisałeś Kryniu.

#127 RafalK

RafalK
  • Użytkownik
  • 457 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 styczeń 2013 - 20:04

Cytat

ale ciekawe jak w obliczu zaistniałej sytuacji , poza aspektami moralnymi potoczą się sprawy finansowe (byli sponsorzy już mówią o odzyskaniu kasy)

Hmm... tu chyba właśnie moralność się kłania.
Ciekawe jak firmy zwrócą zyski które wypracowały dzięki "sportowym" osiągnięciom LA.

Cytat

Okazuje się, że u amatorów wcale nie wygląda to lepiej, wystarczy poczytać inne fora sportowe

Bardziej chodzi mi o fakt, że jak dobiorą się do UCI, to prędzej będziemy oglądać siebie na zawodach niż relacje ze świata sportowego (bo ich nie będzie) :-/

#128 severall

severall
  • Użytkownik
  • 690 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 15 styczeń 2013 - 20:06

Poczekajmy jeszcze na to co dokładnie powie.
Gdyby przyznał się z powodu zwyklych wyrzutów sumienia.. to chyba byłoby mi go szkoda, ale mam nieodparte wrażenie, że to zwykłe wyrachowanie i chłodna kalkulacja z jego strony.

#129 Gosc_vmax_*

Gosc_vmax_*
  • Gość

Napisano 15 styczeń 2013 - 20:18

Jak zwykle to tylko DUŻA kasa . Skrupuły ? można zapomnieć .Może i L.A jakoś specjalnie nie lubiłem , ale życzę mu jak naj . Ciężko teraz ma , musi rozpocząć nowe życie . to trudne .

#130 rodman

rodman
  • Użytkownik
  • 255 postów
  • SkądSomewhere In Poland

Napisano 15 styczeń 2013 - 21:32

a teraz Lance powróci w glorii skruszonego człowieka, który zbłądził. zrobił jednak dla wielu ludzi bardzo wiele, dał im nadzieję.
wróci by sypać pajaców w garniturkach, którzy są we władzach
braci doperów zostawi w spokoju, więc będą mu przychylni
czy nie wybaczą synowi marnotrawnemu ?
wbrew pozorom, ma szansę zostać Wybrańcem i uzdrowić kolarską galaktykę, przywrócić równowagę i zniszczyć Sithów ...
oto nadchodzi, Lance Skywalker ! 8-)

may the force (X.XXX W) be with you !

btw, mam nadzieję, że zarobi kolejne miliony na nowej książce, filmie, wywiadach ... i przekaże je Fundacji, hehehe

#131 SCRUBBY

SCRUBBY
  • Użytkownik
  • 183 postów
  • SkądKampinoski PN

Napisano 15 styczeń 2013 - 22:10

Wywiady Oprah Winfrey: Lance Armstrong
(Oprah Winfrey and Lance Armstrong: A Worldwide Exclusive)
Discovery Channel, piątek, 18 stycznia 23:00

#132 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 styczeń 2013 - 11:10

Raczej mi go już nie szkoda, to jest twardy gość a to jest widowisko gdzie będą dramatyczne momenty, ale to o to chodzi, głównie o wymiar medialny: komercyjne TV w tym programy śniadaniowe mają temat, newsy i komentarze z udziałem ekspertów. Btw to dla nas też fajnie bo na imieninach możemy się ekspercko wypowiedzieć ;-).
A sam LA, śmiertelnie chory, potem great teraz fallen, co dalej? No ma całkiem ciekawe życie. Jest w kolejnej kryzysowej sytuacji i będzie się z tym zmagał. Nie należy zakładać, że samotnotnie będzie oglądał jego(?) żółte koszulki na ścianie – to słynne zdjęcie było elementem większej całości i efekt osiągnięty, jest c.d., będzie od tygodnia umiejętnie zapowiadany wywiad bo ludzie chcieli aby przemówił, koledzy prosili i potem pewnie będą go za to szanować, no bo kto jest bez grzechu …
PR ma tu kluczowe znaczenie, warto się przyglądać i wynieść jakąś naukę dla siebie, jak poradzić sobie w kryzysowej sytuacji bo każdy w różnym stopniu ma gorsze momenty w życiu i przechodzi przez nie. Pewnie niedługo będą o tym menadżerskie podręczniki.

#133 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8662 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 styczeń 2013 - 12:35

Cytat

Btw to dla nas też fajnie bo na imieninach możemy się ekspercko wypowiedzieć ;-)

I co z tego, jeśli wąsaty wujek wie lepiej?

Dawno odpuściłem sobie dyskusje w gronie rodzinnym na temat sportu, polityki i medycyny ;)

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#134 bicicleta

bicicleta
  • Użytkownik
  • 364 postów
  • SkądRadom

Napisano 16 styczeń 2013 - 14:00

Cytat

I co z tego, jeśli wąsaty wujek wie lepiej?

Dawno odpuściłem sobie dyskusje w gronie rodzinnym na temat sportu, polityki i medycyny ;)

mikroos, to prawda w tej sytuacji nie mamy wyłączności, bo to nie bardzo jest już temat kolarski.
To jest top story a LA to jest household name więc mogą się wypowiadać wszyscy, różni ludzie różne punkty widzenia:
począwszy od insiderów:
- ci co brali i ich złapali
- ci co brali i ich nie złapali
- ci co nie brali (?)

i np. do prowadzącej program w TV, która sztucznie wspomaga sobie urodę i mówi, że branie EPO jest nieetyczne ;-)

#135 kubens

kubens
  • Użytkownik
  • 543 postów
  • SkądPodhale

Napisano 16 styczeń 2013 - 14:32

szkoda go. :roll:

#136 mikroos

mikroos
  • Użytkownik
  • 8662 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 16 styczeń 2013 - 14:37

Szkoda by było, gdyby był czyjąś ofiarą. A to po prostu karma/sprawiedliwa kara/nazwij to jak chcesz.

Zaznaczam, że mówię to z pozycji człowieka, który przez lata bronił LA z jasnym zastrzeżeniem: "będę go bronił, dopóki nie będzie dowodów przeciw niemu".

rowerplus-logo-2.png

A Ty masz już swoje CZARNE ODBLASKI?

#137 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2013 - 18:31

Lance wychodzi na prostą. Trzeba dać mu szansę.
http://www.google.pl...,r:6,s:100,i:29

http://www.google.pl...r:30,s:200,i:99

#138 ojcie_c

ojcie_c
  • Użytkownik
  • 312 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 16 styczeń 2013 - 19:51

Oszuści i szantażyści nie zasługują na żadną szansę. Co innego gdyby był ofiarą.

Niech się starzeje w zapomnieniu i niesławie. :evil:

#139 krzysztof1985

krzysztof1985
  • Użytkownik
  • 1682 postów
  • SkądWLKP

Napisano 16 styczeń 2013 - 20:37

Amerykanie chyba maja to we, krwi zaraz jakas afera wybuchnie, wywiady cala szopka z tym zwiazana , takie to czasami juz bywa prostackie i nudne ....

SPT_20130518_SOT_053_27640268_I1.jpg

#140 Gosc_marvelo_*

Gosc_marvelo_*
  • Gość

Napisano 16 styczeń 2013 - 20:50

Złe czyny człowieka można i trzeba potępiać, ale człowiekowi trzeba wybaczać.
A istotą przebaczenia jest to, że tak naprawdę nikt na nie nie zasługuje.
Ja jestem skłonny mu wybaczyć i siedemdziesiąt siedem razy.
Ci, którym wiele wybaczono, często dokonują potem wielkich rzeczy, i tego mu życzę.
Przekonał się, że kłamstwo nie popłaca, odczuł boleśnie upadek z piedestału i teraz od niego zależy, co dalej zrobi ze swoim życiem.
Wierzę, że jeśli skrucha jest szczera, to czas wszystko pokaże.

Jeśli chcesz być szczęśliwy tylko przez krótką chwilę, zemścij się. Jeśli chcesz być szczęśliwy przez całą wieczność, przebacz.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy