@ Spike :
1. Nie wysmiewam. jestem jak najdalszy od tego. Twierdze, ze musisz miec takie a nie inne przekonania, bo warunkuje je twoj rynek i twoja klientela.
Zauwazam tez, ze twoj rynek, to nie caly rynek. Nawet w Polsce. Masz klientele jaka masz. W Polsce sprzedaje sie rowniez FFWD, Zipp i HED.
Poogladaj foty z polskich imprez - ja tam widze WSZYSTKIE zacne marki . Nie tylko kola po 700PLN na rowerach za 1500PLN….
2. Przeczytaj jeszcze raz , tym razem UWAZNIE moj post, gdzie podawalem wagi kol i ceny - i przyznaj : oops , mylilem sie, przepraszam. Ale raczej tego nie zrobisz, bo nie myliles sie… zrobiles to celowo.
I 109 a nie 107 i to w ktoryms kolejnym poscie ( w "oryginale" bylo ponad 100kg ) .
3.Znowu pojawiaja sie -charakterystyczne dla twoich "argumentow" - zbitki i przeinaczenia, nazywajac to raczej delikatnie.
4. Mam katalogi , rowniez OEM ( zwane w DT "Factory" ) i tam piastyDT350 ponizej 28h NIE ISTNIEJA. Jesli takie piasty masz - wrzuc fote. Inaczej mamy kolejny dowod , ze znowu bajki opowiadasz… .
5. Moje Zondy tysiaka, to mialy ponad rok temu…. teraz maja ich duzo wiecej i od jakiegos czasu chodza TYLKO w przelaju. NON stop pod 100kg ( kolarz+ubior+"gadzety" - bo zaraz sie przyczepisz, ze napisalem 95 wczesniej, choc na samym poczatku bylo 108… ) I bez oszczedzania.
Praktyka przeczy twoim teoriom, ze kola o wadze 1500-1600g ( i to na 16 szprych z przodu, w dodatku-o zgrozo- "firmowe" ) nie nadaja sie pod cykliste 85kg+ , a jak juz to tylko na chwile. Czyli - jak i wiele innych twoich "doswiadczen" - mozna ta teorie w buty wlozyc.
Musze tez przyznac, ze czegos nie rozumiem… jestes "expertem" od lat, skladasz setki kol, masz wiedze i doświadczenie, robisz kola dla Pros'ow… i ciagle siedzisz w ciasnym garazu na zadoopiu ?
Po tylu latach i z takim doswiadczeniem, wiedza i umiejetnosciami powinienes miec cudny "glanc pomada" sklep/ warsztat, autoryzacje serwisowe DT, Campy, Mavica, Eastona, Zippa…. i kolejki… I nie narzekalbys na kase, jak to masz w zwyczaju ( meczacym zreszta ) .
Zadziwiajacy brak konsekwencji - nieprawda ? Chyba ze cos ( wiele ) z tego, co o tobie wiemy ( a wiemy raczej wiekszosc od ciebie ) to 3ci rodzaj prawdy (?) .
Nie zarzucam ci niczego - nigdy nie mialem do czynienia z twoimi uslugami / produktami - zastanawia mnie tylko ta rozbieznosc… .