Cytat
I tu pojawia się kolejny ciekawy aspekt: są dowody na 'kruchliwość' ram/widelców wychodzących spod 'małych, żółtych rączek' (i masa pozytywnych opinii na temat ichniejszych produktów oraz zadowolonych użytkowników), ale są też dowody na 'kruchliwość' ram/widelców wychodzących spod rąk naszych europejskich, zachodnich przyjaciół (i, jak również w tym przypadku, masa pozytywnych opinii na temat ichniejszych produktów oraz zadowolonych użytkowników). Czyli kolejny temat, w przypadku którego nie da się jednoznacznie określić, co jest lepsze ...No i masz jeszcze mi coś do pokazania? Ja ci mogę pokazać setki opini ludzi którzy są zadowoleni i to jest dla mnie wiarygodne a nie zdjęcie co wklejacie w necie juz od kilku miesięcy a nie macie pojecia po jakiej kraksie to się stało. Takich zdjęć z peknietymi ramami też mogę ci setki pokazać wszystkich renomowanych firm więc daruj sobie jakiekolwiek komentarze na temat tej ramy bo ja na niej jeżdże i jakoś wszystko gra. I komu tu wierzyć tobie czy mi ? To zdjęcie widziałem zanim zdecydowałem się na zakup i powiem ci że koło dupy mi latało bo ważniejsza dla mnie była np opinia kanadyjczyka , film i zdjecia które mi przesłał. A ty szukaj dalej takich zdjęc bo jedno i to samo już mnie nudzi.
Jest sens to dalej drążyć, skoro nie dojdzie się do tzw. złotego środka?
Może lepiej skupić się na ocenie danego roweru pod względem wizualnym (bo tylko tyle możemy my, jako 'widzowie') i pod względem użytkowania (ocena sztywności, kultury pracy poszczególnych podzespołów, zadowolenia z jazdy ...), na jaką to ocenę może się pokusić tylko jeździec ...
A dopiero jak coś się rozkraczy, to będziemy dochodzić przyczyny i poszukiwać winnego. Bo, jak pokazuje praktyka, i tzw. oryginał się może posypać (a bo to mało wad fabrycznych i ich przykrych skutków już było?), i ta osławiona podróbka ma prawo się rozklekotać - nie ma reguły.