Jak jeździć rowerem szosowym w Polsce.. ?
Napisano 07 sierpień 2021 - 09:30
Marzenie każdego rowerzysty... Nikt nie pchałby się na drogę po której jeżdżą samochody mając taką szosę tylko dla rowerów. Eh...
- artho i samuraj_84 lubią to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 11 sierpień 2021 - 18:31
Jest sobie zamorski kraj gdzie na pustyni wybudowano sieć dróg rowerowych równolegle z autostradami. Tylko trzeba uważać na nisko przelatujące rowery MTB. Na trzecim zdjęciu widać, że prowadząc drogę, przebijali się przez góry. I nawet rondo zrobili.Droga dla rowerów, symetryczna tylko zdjęcie wydaje się zniekształcone. Trasa poprowadzona dawną linią kolejową, szosa biegnie obok - czasem bliżej a czasem dalej jak to w górach.
https://goo.gl/maps/L3fiZtw4KEUzwDJu5
- Prozor, big75, Marcin321 i 3 innych osób lubią to
Napisano 11 sierpień 2021 - 20:33
Od zachodniej strony Las Vegas są kapitalne ścieżki MTB w górach Czerwonych (Red Rocks).
Jedyny minus to plus 42°C
Filtr 50 się skończył.
Byłem klasycznym: white socks
- Prozor i Marcin321 lubią to
Napisano 12 sierpień 2021 - 11:51
Tylko trzeba uważać na nisko przelatujące rowery MTB.
heh, dopiero teraz dostrzegłem, dlaczego zwolnić i uważać na MTB: ścieżka w poprzek drogi między krzakami... Znaczy MTB mają pierwszeństwo
- Jaca911 lubi to
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
Napisano 22 wrzesień 2021 - 17:08
Napastnik maczetą odciął dłoń rowerzyście, który zmieniał łańcuch:
https://www.rmf24.pl...259#crp_state=1
Jak jeździć rowerem w Polsce?
Napisano 23 wrzesień 2021 - 11:35
"Pokrzywdzony nie rozpoznał napastnika i nie wie, dlaczego został zaatakowany."
Czytanie ze zrozumieniem się kłania...
Trzeba wiedzieć kiedy się mówi o przysłowiowej desce w piwnicy i kiedy poszkodowany policji mówi że nie wie kto to i dlaczego
Przeczytałem ze zrozumieniem.
Nie zrozumiałeś żartu sytuacyjnego.
Na prawdę myślisz że ktoś wsiadł na skuter z tasakiem i wybrał losowego rowerzystę żeby mu uciąć dłoń?
Po takiej akcji chyba by trafił do psychiatryka, a nie do więzienia na 3 lata.
- manfred lubi to
Napisano 23 wrzesień 2021 - 15:54
Nawiasem mówiąc dziwi mnie, że grozi mu do 3 lat więzienia (choć inne źródła , w tvnie bodajże, podają od 3 lat). Mam wrażenie że dziś w Polsce mniejsze konsekwencję ponosi się za narażenie zycia czy zdrowia niż za np. niepłacenie podatków..
Napisano 23 wrzesień 2021 - 17:18
Polsce mniejsze konsekwencję ponosi się za narażenie zycia czy zdrowia niż za np. niepłacenie podatków..
Robimy jakiś niepotrzebny offtopic.
Co do wysokich kar za niepłacenie podatków to uważam że są słuszne, choć nigdy nie słyszałem żeby ktoś za to siedział i to jeszcze tyle lat.
Czas to pieniądz, a pieniądz to czas.
Jak ktoś nie płaci to okrada całe społeczeństwo (również Ciebie) bo to ono się musi później zrzucać w podatkach na braki które tworzy. Ty również. Okrada cię z pieniędzy, czyli twojego skończonego bezcennego czasu.
W Polsce dzień wolności podatkowej średnio osiągamy w 173 dniu roku.
Sposób wydawania tych pieniędzy to już inna sprawa.
Napisano 24 wrzesień 2021 - 06:46
"MAMIL"
Napisano 24 wrzesień 2021 - 07:16
Trochę więcej informacji w linku od Kekacza, przede wszystkim mnie rzuca się następujące:
1. Co to mówi o naszym społeczeństwie, jeżeli rozwiązaniem na tzw. "porachunki" nadal dla niektórych dorosłych jest zabrać z kuchni tasak i zaatakować nim innego człowieka? Czy on myślał, że ujdzie mu to "na sucho"? Przerażające dla mnie jest to co w głowie mają osoby podejmujące takie średniowieczne działania.
2. Trochę współczuję pokrzywdzonemu, że nie zemdlał z bólu, ale z drugiej strony prawdopodobnie dzięki temu przeżył. Leżącego (z rowerem obok) przechodząca para mogłaby potraktować jak pijaka, który chwilowo spoczywa na chodniku.