Skocz do zawartości

Zdjęcie

Treningi Szczecin i Zachodniopomorskie

141 odpowiedzi w tym temacie

#61 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 luty 2012 - 01:42

Jedyna alternatywa to przez Kołbacz ale nadrabia się trochę km. Co do ścieżki Wielgowo -> Niedźwiedź to rzeczywiście jest i to w całkiem dobrym stanie ale asfalt to to nie jest na MTB Ok ale nie szosa ;-)

Tak te trasy alternatywne znam, bo mieszkałem kiedyś w Jezierzycach.
Drogę łączącą Zdunowo - Niedźwiedź oczywiście znam bo ganiam tam czasami mtb.

Słyszałem jednak, że po drugiej stronie torów (bezpośrednio z Wielgowa) mieli robić drogę asfaltową w kierunku Reptowa, oficjalnie droga przeciwpożarowa a nie rowerowa, ale utwardzana. Nie wiem jednak na ile to wiarygodna informacja była.

#62 Gosc_mackie_*

Gosc_mackie_*
  • Gość

Napisano 26 luty 2012 - 10:05

Słyszałem jednak, że po drugiej stronie torów (bezpośrednio z Wielgowa) mieli robić drogę asfaltową w kierunku Reptowa, oficjalnie droga przeciwpożarowa a nie rowerowa, ale utwardzana. Nie wiem jednak na ile to wiarygodna informacja była.

Niestety na razie nic nie ma i raczej się nie zapowiada żeby tam coś nowego powstało, a szkoda ;-)

#63 Bodi

Bodi
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 28 luty 2012 - 22:09

Witam.
Czy ktoś z okolic Szczecina wybiera się na wyścig z serii Maratonów Rowerowych do Trzebnicy dnia 28 kwietnia.?Pytam już teraz bo nie mam transportu i może mógłbym zabrać się z kimś żeby nie bujać się pociągiem.Koszty paliwa dołożę do spółki.

#64 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2012 - 22:25

Wejdz na strone gryflandu. Tam jest numer do Marka Zadwornego zadzwon i zapytaj sie. Czy jadą i mają miejsce.

#65 Bodi

Bodi
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 29 luty 2012 - 21:17

...dzięki za info

#66 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 06 marzec 2012 - 22:51

Czy moglibyście polecić jakąś fajną trasę (okolice Szczecina) na szosę na nadchodzący weekend? Trasa na dystans 80-100 km.
Do tej pory jeździłem w kierunku Pasewalku, fajnie jednak byłoby wybrać się w nowe ciekawe miejsce.

#67 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 00:22

Po niemieckiej stronie czy polskiej?;]

#68 maccacus

maccacus
  • Użytkownik
  • 494 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 10:13

Paweł85, fajna trasa z treningowego punktu widzenia to wyjazd do dojczów przez przejście pieszo-rowerowe w Buku. Zaraz za granicą na początku Blankensee skręcasz w lewo na w sumie ścieżkę rowerową choć auta czasem się spotyka. Dojeżdżasz nią do Bismarck. Tam odbijasz w lewo w kierunku Lubieszyna (jest ścieżka rowerowa asfaltowa po prawej stronie drogi). Tuż przed przekroczeniem granicy na pierwszych światłach odbijasz w prawo na Grambow. Kilka kilometrów dalej w Grambow tuż za przejazdem kolejowym jest skręt w prawo i na następnym skrzyżowaniu jedzies prosto. Przez kolejne kilka kilometrów jest kilka lekkich hopek. Mijasz Ramin. Potem po dość stromym zjeździe dojeżdżasz do Retzin gdzie na skrzyżowaniu skręcasz w prawo na Locknitz. Zaczyna się fajnym podjazdem. Potem znów raz w górę raz w dół. W Locknitz kierujesz się na Rothemklempenower Strasse i masz do wyboru dwie opcje zakończenia wycieczki: albo jedziesz na północ przez Rothemklempenow, Grunhof i Glashutte do Dobieszczyna i dalej do Szczecina, albo skręcasz przed Rothemklempenow w prawo i jedziesz przez Boock do Blankensee i dalej już po śladach do Szczecina.

Trasa fajna, ładna i urozmaicona. Są długie proste jak i troche pagórków a jak siły opadną zawsze można skrócić. Pełna pętla przed Dobieszczyn wyjdzie Ci pod setkę (zależy skąd startujesz). A jak wrócisz przez Blankensee to wychodzi coś pod 80km.

#69 mpiwko

mpiwko
  • Użytkownik
  • 95 postów
  • Skądszn

Napisano 07 marzec 2012 - 14:52

petla z dobieszczynem - polecam ;) jezeli chodzi jeszcze o niemcy, fajna droga jest za rosowkiem, wlasciwie od miejscowosci gartz. jedzie sie walem wzdluz odry asfaltowa sciezka rowerowa... i mozna tak daleko daleko.

#70 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 18:15

maccacus dzięki, fragmentami tej trasy jeździłem, ale faktycznie cała pętla wydaje się bardzo ciekawa, jak pogoda pozwoli to trasę na sobotę mam ustaloną :-).
mpiwko zapomniałem o tej trasie za Rosówkiem, jeździłem na odcinku Rosówek-Schwedt mtb i faktycznie z tego co pamiętam cały odcinek to fajna, asfaltowa droga rowerowa.

#71 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 21:35

Paweł85 w weekend to ty się pakuj z mastersami o 10 na głębokim. Teraz nie ma tempa zabojczego a w grupie zawsze raźniej jak tak wieje :)

#72 Bodi

Bodi
  • Użytkownik
  • 168 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 21:54

...przez Dobieszczyn-Hintersee-Torgelow-Egessin-Pasewalk-Locknitz-Lubieszyn...koło 100 km jest.Ja czasem w Locknitz odbijam na Dobieszczyn i wychodzi ponad 150 km.ale trochę za wcześnie na taki dystans.Można przez Dobieszczyn-Hintersee-/kierunek na Locknitz/ale skręcasz na Pampow i wyjeżdżasz w Buku.
JEST CZASEM BEZPŁATNA MAPA W PUNKTACH TURYSTYCZNYCH W SZCZECINIE,PYTAJ O "ROWEROWE WYCIECZKI WOKÓŁ ZALEWU SZCZECIŃSKIEGO"
Lub jak Wober pisze zabierz się z Głębokiego o 10.00 z mastersami.Ja akurat wyjeżdżam z domu o 8.30 dlatego omijają mnie te "zloty"..szkoda.

#73 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 07 marzec 2012 - 23:55

Paweł85 w weekend to ty się pakuj z mastersami o 10 na głębokim. Teraz nie ma tempa zabojczego a w grupie zawsze raźniej jak tak wieje :)

Mastersi startują w sobotę czy niedziele? Tak myślałem, żeby kiedyś się wybrać z nimi sprawdzić swoje możliwości, ale chciałem trochę potrenować i podnieść swoje średnie prędkości aby mnie nie zgubili przed granicą :mrgreen:.

Do nich trzeba się jakoś "wprosić" czy wystarczy podjechać rano na Głębokie i można spokojnie dołączyć do peletonu?

#74 wober

wober
  • Użytkownik
  • 242 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 marzec 2012 - 00:36

Wystarczy podjechać i podłączyć się do peletonu. Nie ma żadnych "zapisów" czy coś ;)
Jeżdżą w soboty i niedziele zawsze o 10. Nie czekają na spóźnialskich więc dobrze jest być minimum za 5 dziesiąta. Teraz śmiało możesz pojechać bo jeszcze nie mamy tempa idzie jakieś 32-35 choć skoki ponad cztery dychy idą ale ogólnie jeszcze jest spokojnie. W późniejszych terminach idzie non toper ponad cztery dychy z nastawieniem zbliżonym pod pięćdziesiątkę ;)

#75 Pawel85

Pawel85
  • Użytkownik
  • 43 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 08 marzec 2012 - 00:49

Dzięki, w takim razie powinienem się pojawić w sobotę. O ile będzie sucho, bo na mokrym asfalcie to ja się boje jeszcze jeździć bez bieżnika :).

#76 Gosc_Patryk_*

Gosc_Patryk_*
  • Gość

Napisano 28 marzec 2012 - 22:08

W późniejszych terminach idzie non toper ponad cztery dychy z nastawieniem zbliżonym pod pięćdziesiątkę ;)

No chyba ze sie wiatr odwrci to 25 km/h ale raczej jezdzimy z wiatrem :-)

#77 Gosc_michal.now_*

Gosc_michal.now_*
  • Gość

Napisano 29 marzec 2012 - 10:44

Słyszałem o kryterium w Koszalinie. Czy jest ono tylko dla "miejscowych"? Macie jakies info na temet trasy? Ktos jedzie z forum?

#78 Robert W

Robert W
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • SkądDrawsko Pomorskie

Napisano 22 kwiecień 2012 - 10:01

Czy któryś z kolegów może wczoraj jechał na trasie Drawsko Wegorzyno?

#79 Gosc_krystianzach_*

Gosc_krystianzach_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2012 - 13:49

Tak. ja na bmc i nobilitas na focusie.

#80 nobilitas

nobilitas
  • Użytkownik
  • 113 postów
  • SkądŁobez

Napisano 22 kwiecień 2012 - 14:04

Tak jak napisał krystianzach, hehe