ciekawym dlaczego ?
Tour De Pologne Amatorów
Napisano 07 październik 2015 - 21:44
Koledzy twierdzą,że wysyłali maile z dowodem wpłaty do firmy sprzedającej zdjęcia i nie dostali żadnej odpowiedzi. Zadzwonić do tej firmy nie można, gdyż firma nie udostępniła numeru telefonu na stronie.
Napisałbym więc do organizatorów TdP (maile są chyba na stronie). Z prośbą o interwencję.
Napisano 18 grudzień 2015 - 21:53
Dziękuje za informacje. Czekam na oficjalne potwierdzenie i będzie trzeba reprezentować odpowiedni nocleg
Tak, na oficjalkę radzę poczekać, choć info mam od osoby z Lang Press Team. Poza tym, wyścig ze względu na IO jest nietypowo od wtorku (12.07.) do poniedziałku (19.07.) - to akurat już info opublikowane na portalach, oficjalnie. Nie jest więc trudno się domyśleć, że w niedzielę będzie Bukowina, a w poniedziałek pewnie jakaś czasówka na koniec (Kraków?).
Napisano 18 grudzień 2015 - 22:22
Ciekawe z kolei gdzie panie będą się ścigać. Początkowo miały jechać po wybrzeżu ale Lang zapowiedział, że będą śmigać po górach. Byłaby kolejna okazja na zrobienie wyścigu dla amatorów.
Ale Panie zaczynają w dzień, w którym faceci kończą (poniedziałek). Więc drugiego wyścigu dla amatorów w ciągu kilku dni na pewno nie będzie.
Za to gdzieś słyszałem, że Langteam Race ma się pojawić na południu Polski (Krakow, Dolny Śląsk?). Oby.
Napisano 12 luty 2016 - 15:50
Totalny brak komunikacji ze strony Langa. W ubiegłym roku na początku stycznia wszystkie terminy były znane (TdPA, TLTR). W tym roku TdP prawie miesiąc wcześniej, a w połowie lutego cisza TLTR ponoć ma iść równo ze Skandia MTB, czyli miejscówka ta sama, tylko sobota MTB, niedziela szosa.... z tym, że "ponoć" Kto mądry, już sezon zaplanował, a reszta pojedzie z Lang Team od przypadku
Napisano 12 luty 2016 - 16:28
Na BikeCalendar znajdziesz jeszcze tajemnicze info datowane na 12.06.2016 - Tauron Lang Team Race - Bukowina.
Czyli "trening" przed TdPA z miesięcznym wyprzedzeniem???
Być może Tauron po 2-latach współpracy i grudniowej "dobrej zmianie" zarządu, niekoniecznie widzi sens kontynuacji... i teraz Czesław gorączkowo poszukuje kolejnego sponsora.
Napisano 12 luty 2016 - 18:32
Macie rację, słabo wygląda komunikacja. Ale znając ludzi tam pracujących, chyba nie chodzi o to, że im się nie chce. O coś innego. Może kolega Yuras ma rację w poprzednim wpisie
PS
Też słyszałem, że Tauron Race ma (nie wiem, czy w każdym przypadku, czy w większości) iść równo z MTB. Sobota - górale, niedziela - szosa. Info, że w czerwcu Bukowina, też słyszałem. Ale czy na tej samej trasie co TdPamatorów? Trochę bez sensu by to było. Myślę, że na innej.
Napisano 19 marzec 2018 - 14:53
Jej ostatni post 2016 ? Wygląda jakby TDP A już nie istniało . Może jest w innym miejscu jakieś posty aktualne ?
Mam pytanko co są dalej terytorialnie. Jak organizujecie sobie nocleg dzień przed czy w tym samym dniu dojazd ? Czy są duże problemy z noclegiem w tym czasie ?
Napisano 20 marzec 2018 - 10:09
Problemy z noclegiem w czasie TdP są duże. Jeśli chcesz nocować w Bukowinie blisko centrum wydarzeń, to już chyba za późno (ale zawsze można poszukać na stronach rezerwacyjnych). W zeszłym roku było bardzo dużo ludzi. Zarówno startujących w TdP Amatorów jak i kibiców, którzy przyjechali głównie dla Majki i Sagana (tych chyba było więcej). Ludzie o TdP A nie piszą bo nie ma o czym. Od lat mniej więcej to samo:
- masa rowerzystów
- tłumy kibiców! Na Gliczarowie byłem stosunkowo szybko i doping był tam niemiłosierny. Znajomi, którzy jechali nieco dalej natrafili już na nieco bardziej zmęczonych kibiców
- nastrój święta kolarskiego: "piknik ponad wyścig".
W tym roku termin TdP Amatorów praktycznie pokrywa się z Istebna Road Trophy i z żalem serca ominę Bukowinę.
Napisano 14 maj 2019 - 11:33
Trwają zapisy na edycje 2019
Wpisowe: 125 zł
Trasa taka sama jak poprzednio. Szczegóły na stronie TdP amatorów.
https://zapisy.domte...w-v3015.pl.html
Jakby ktoś chciał zobaczyć, to tak to wyglądało w ubiegłym roku:
ewentualnie relacja tekstowa tutaj:
https://szosa.org/to...18/#entry385706
Napisano 11 czerwiec 2019 - 14:44
Nikt Ciebie nie zdubluje bo jedzie się jedno okrążenie. Jednak jest limit czasowy bo później tą trasą jadą Zawodowcy 😁.
nie no aż tak wolno to nie pojadę,bo to jednak 40 km . Patrzyłem
wyniki z jaką srednią kończyli, to myslę ,że nie będzie tak źle . Jednak to są góry, to co innego