Jaki pulsometr?
Posted 22 August 2009 - 21:00
Posted 16 November 2009 - 18:34
Kupiłem na tych wakacjach (sierpień 09) Pulsmometr Sigma Sport Onyx Fit . Mam z nim taki problem że po trzecim treningu zaczął się zawieszać na kolejnych jazdach z nim.
Zawieszanie objawia się tym że:
-puls staje w miejscu i się nie zmienia
-czas liczy dobrze w tym samym momęcie
-na trenażerku ta sama sytuacja dzisiaj
-najlepsze jest to że pokazał mi ostatnio HR max 222!
Mam go oddać czy to normalne bo przecież się wkurzyć można jak nie patrzysz a już kilka km ten sam puls pokazuje.
Baterie są nowe. Sprzęt był nowy kupiony jak na linku tylko cena była wyższa i inne mam pudełko.
Posted 16 November 2009 - 19:00
Mam go oddać czy to normalne bo przecież się wkurzyć można jak nie patrzysz a już kilka km ten sam puls pokazuje.
Baterie są nowe. Sprzęt był nowy kupiony jak na linku tylko cena była wyższa i inne mam pudełko.
Ja mam pc 15 i wystaracza mi naprawde super sie sprawuje , tylko jak na moje trzeba sie troche spocic zeby zlapal sygnal a tak jest ok ;-)
Wlasnie wymiana bateri jest tez pomocna , bo z tego co widzialem xubix tez pisal ze mial skoki pulsu wymianil bateri i bylo ok ;-)
Posted 16 November 2009 - 20:49
ja mam Sigma Sport BC1300 i od 2 lat nigdy nie miałem z nim problemów a nie nawilżam go niczym
u mnie słaba bateria w opasce objawia się tym że pokazuje momentami za niski puls i łapie na małą odległość
ale zbyt wsokiego pulsu mi nigdy nie pokazał :shock:
Posted 16 November 2009 - 21:35
PS Chuck Norris i ja chyba tylko :mrgreen:
Wyminiałem już licznik Sigmy z bikestacji i chyba pulsmoter też trzeba będzię.
Posted 17 December 2009 - 17:48
#258 Gosc_Castor Troy_*
Posted 24 January 2010 - 19:04
Proszę, o poradę i pomoc w decyzji. Czas na zakup nowego pulsometra. Na allegro znalazłem taką ofertę:
Profesjonalny pulsometr POWER H7 CRANE SPORTS / LIFETEC MD 15215:
http://www.allegro.p...e_power_h7.html
Cena 59,90zł bardzo przystępna, a już zakupiło go 55 osób! To dlatego, że taki tani czy taki dobry? ;-) Proszę ślicznie, o pomoc czy warto kupić. Zaznaczam, że używać go będę tylko podczas treningów na rowerze stacjonarnym.
Posted 24 January 2010 - 19:23
Nie wiem czy pytanie nadal aktualne.Zastanawiam się nad zakupem Sigmy Onyx Fit albo Pro. Może jakiś posiadacz mógłby się podzielić spostrzeżeniami który wybrać?
Posiadam Fit wraz ze wspólną instrukcją (.doc) do fix/pro - jeżeli chcesz mogę podrzucić to sobie porównasz parametry. Trochę się różnią, w PRO np. można zaprogramować własny trening interwałowy.
Pzdr.