Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jaki pulsometr?

950 odpowiedzi w tym temacie

#361 Freeq

Freeq
  • Użytkownik
  • 400 postów
  • SkądZ żyta

Napisano 20 lipiec 2010 - 19:23

Może ten ?
http://allegro.pl/it...zony_model.html

Sigma w innym opakowaniu.

#362 radziobiker

radziobiker
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądBożepole Małe

Napisano 20 lipiec 2010 - 21:37

Pulsometr tylko i wyłącznie Polar.
Pozdrawiam

#363 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 lipiec 2010 - 12:56

Szczególnie dla kogoś kto nie ma kasy i nie ma potrzeby oglądania w domu wykresików.

Proponuję dopisać, z pulsometrów dla zaawansowanych to tylko polar. Dla amatorów lub tych co nie chcą wydawać setek/tysięcy złotych na pulsometr, wystarczy któryś z modeli sigmy sport. Np PC15, którego sam obecnie używam.

#364 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 21 lipiec 2010 - 13:28

JA wlasnie bede kupowal nowy pulsometr. Co kupic do 250zl. Mam teraz fit-watcha ale juz tak czesto gubi sygnal ze chce kupic cos nowego. Troche sie zrazilem do sigmy, ale w tej cenie wielkiego wyboru nie ma wiec pewnie znowu bedzie sigma. Czy te nowsze sigmy np onyx pro z kodowanym sygnalem nie maja problemu znikajacego sygnalu?. Czy onyx pro ma mozliwosc ustawienia stref samemu czy automatycznie je wyznacza na podstawie wieku plci i wagi?

#365 Malik

Malik
  • Administrator
  • 2523 postów
  • SkądZielona Góra

Napisano 21 lipiec 2010 - 13:44

Z fit watchem zawsze były problemy. Miałem starą pc15kę, teraz mam nową i zero problemów.
Polecam.

Jak chcesz coś lepszego no to nie ma wyjścia... polar.

#366 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 21 lipiec 2010 - 13:54

Wiem ze polar jest super ale w tej cenie bedzie to najprostszy model. Mi zalezy na: mozliwosci samodzielnego ustawienia stref
alarm dzwiekowy stref
tetno maksymalne i srednie
pamiec zeby miec czesc treningow zapisanych (czas, tetno srednie, maskymalne i procent czasu jazdy w danej strefie)
ciaglosc sygnalu
czas jazdy
To co mial fit watch w zupelnosci mi wystarczy. Gdyby nie gubienie sygnalu to napewno bym nie zmienial. Nie potrzebuje zadnych cudow typu klaorie, spalony tluszcz, wykresy, zaprogramowane treningi, jakies pomiary okrazen.

#367 radziobiker

radziobiker
  • Użytkownik
  • 138 postów
  • SkądBożepole Małe

Napisano 21 lipiec 2010 - 20:45

Szczególnie dla kogoś kto nie ma kasy i nie ma potrzeby oglądania w domu wykresików.

Proponuję dopisać, z pulsometrów dla zaawansowanych to tylko polar. Dla amatorów lub tych co nie chcą wydawać setek/tysięcy złotych na pulsometr, wystarczy któryś z modeli sigmy sport. Np PC15, którego sam obecnie używam.

Nie zgodzę się. Pulsometrów już maiłem kilka. Mój pierwszy pulsometr to Polar S510. Sprzedałem go (bo nie umiałem się nim obsługiwać) i zamieniłem na Sigmę (nie pamiętam modelu). Strasznie później żałowałem. Sigmę sprzedałem i kupiłem Polara S410. Nie jest może super wypasiany ale mi wystarczy i jest to Polar. Kupiłem go na akcji za około 300 zł. (używka w super stanie). A tak na marginesie też jestem amatorem.
Pozdrawiam

#368 acmatti

acmatti
  • Użytkownik
  • 37 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 30 lipiec 2010 - 16:03

hej.
potrzebuje porady w celu zakupienia pulsometru , najlepiej z allegro , ponieważ w mojej miejscowości jest jeden sklep rowerowy w którym wcale nie mają pulsometrów !
Głównie interesuję mnie pulsometr z opaską na piersi , w cenach od 90 do 130 zł , oczywiście SIGMA ! Aha a najlepiej w ile funkcyjny ? Wystarczy 9 ?
Czy te aukcję są godne zakupu ?

http://allegro.pl/it...o_czerwony.html

czy lepiej 15 funkcyjny ?

http://allegro.pl/it...dobra_cena.html

Bardzo mi na tym zależy , dzięki za odpowiedz !

#369 woody

woody
  • Użytkownik
  • 1415 postów
  • Skądłódź

Napisano 31 lipiec 2010 - 09:09

Bierz pc-15

u2250y2014v3.gif

#370 angelo

angelo
  • Użytkownik
  • 25 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 18 sierpień 2010 - 15:05

Sporo osob ma tego Lifeteca 15215 , czy uzywacie go przy BEZPRZEWODOWYM liczniku ? pytam sie , bo mam juz jeden pulsometr ale zakloca licznik 99km/h ;) i chce kupic cos nowego

#371 aktywny

aktywny
  • Użytkownik
  • 18 postów
  • Skądwoj. mazowieckie

Napisano 19 sierpień 2010 - 11:13

Ja mam do Was takie pytanie, czy pulsometry(chodzi mi głównie o pc15, lifetec, medion) dobrze odbierają sygnał gdy się jeżdzi w zwykłym T-shirt'cie (stroju kolarskiego się jeszcze nie dorobiłem)

#372 Gosc_OutsideR_*

Gosc_OutsideR_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2010 - 11:20

Ja planuję zakup PC-15. Mam do Was pytanie - czy można opaskę nosić na potówce czy musi być na gołe ciało ?

#373 ex_lemon

ex_lemon
  • Użytkownik
  • 202 postów
  • SkądKnurów

Napisano 26 sierpień 2010 - 11:47

U mnie działa tylko na gołe ciało. Paski smaruje delikatnie żelem nawilżającym, np. durex :) Działa wtedy bez zarzutu od początku do końca :)

#374 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2010 - 11:55

Poszukuję zegarka z pulsometrem i funkcjami licznika(kadencja nie musi być).
Obsługa jak obsługa - poradzę sobie ze wszystkim.
Im tańszy tym lepszy :-/
A i proszę, nic z Garmina.
Jakieś propozycje? :idea:

#375 Akademicki

Akademicki
  • Użytkownik
  • 61 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 26 sierpień 2010 - 12:27

mam PC-15 od marca i działa bez zarzutu mimo, że go nie oszczędzam (jeżdżę całkiem sporo).
przed jazdą zwilżam pasek śliną i nie ma mowy żeby podczas treningu gubiło mi puls.
funkcji ma wystarczająco dużo, dobre mocowanie do roweru i jest całkiem wygodny. na co dzień noszę go jako zegarek, może nie jest zbyt gustowny ale mi to nie przeszkadza.

nie mam żadnych zastrzeżeń :)

#376 Gosc_Vivi_*

Gosc_Vivi_*
  • Gość

Napisano 26 sierpień 2010 - 18:56

Akademicki, Dzięki za radę i fatygę, ale prosiłem,żeby miał funkcje licznika jeszcze :roll:
I tak dziękuję ;-)

#377 tropheus

tropheus
  • Użytkownik
  • 26 postów
  • SkądPszów

Napisano 27 sierpień 2010 - 00:26

Zamierzam sprawić sobie pierwszy pulsometr - mam kilku faworytów:
- Polar FT2
- Sigma PC-15
- Sigma Onyx Easy

Co wybrać?

#378 Gosc_cookie_*

Gosc_cookie_*
  • Gość

Napisano 27 sierpień 2010 - 06:58

Zamierzam sprawić sobie pierwszy pulsometr - mam kilku faworytów:
- Polar FT2
- Sigma PC-15
- Sigma Onyx Easy

Co wybrać?

Srry, że sie wcinam w temat ale tez mam podobny dylemat i zastanawiam się czy nie kupić czegoś z oferty decathlonu. Miał ktos może cos do czynienia z pulsometrami kalenji- modele: 100 oraz 300. Setka jest w cenie 80 zeta a 300 kosztuje koło 120 zeta.
Ktoś z was może to testował?

#379 kaziklcd

kaziklcd
  • Użytkownik
  • 583 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 sierpień 2010 - 08:14

Co do samej oferty się się nie odniosę ale Sigma ma fantastyczny serwis/obsługę. Kupiłem 4 lata temu będąc w Ułesej prosty model Sigmy PC1400 i ostatnio urwał się ze starości pasek (pasek z kopertą zespolone tak, że innego paska nie przypasujesz). Napisałem do Sigmy Germany a oni przysłali mi 2 szt nowych kopert z paskami free of charge. To się nazywa obsługa po sprzedażowa :P Dlatego chwalę Sigmę po wszystkich odpustach :D

#380 yaro1986

yaro1986
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądJózefów

Napisano 27 sierpień 2010 - 10:01

Czy ma ktos doswiadczenia z pulsometrem sigma onyx pro? Wyczytalem ze mimo kodowanego sygnalu zdarzaja sie jakies dziwne wysokie odczyty?. Jak jest z lapaniem sygnalu, sa jakies problemy?. Cena jest jeszcze w moim zasiegu, a pulsometr wydaje sie byc ciekawa propozycja.

Dodaj odpowiedź