Jaki pulsometr?
Posted 21 July 2010 - 12:56
Proponuję dopisać, z pulsometrów dla zaawansowanych to tylko polar. Dla amatorów lub tych co nie chcą wydawać setek/tysięcy złotych na pulsometr, wystarczy któryś z modeli sigmy sport. Np PC15, którego sam obecnie używam.
Posted 21 July 2010 - 13:28
Posted 21 July 2010 - 13:44
Polecam.
Jak chcesz coś lepszego no to nie ma wyjścia... polar.
Posted 21 July 2010 - 13:54
alarm dzwiekowy stref
tetno maksymalne i srednie
pamiec zeby miec czesc treningow zapisanych (czas, tetno srednie, maskymalne i procent czasu jazdy w danej strefie)
ciaglosc sygnalu
czas jazdy
To co mial fit watch w zupelnosci mi wystarczy. Gdyby nie gubienie sygnalu to napewno bym nie zmienial. Nie potrzebuje zadnych cudow typu klaorie, spalony tluszcz, wykresy, zaprogramowane treningi, jakies pomiary okrazen.
Posted 21 July 2010 - 20:45
Szczególnie dla kogoś kto nie ma kasy i nie ma potrzeby oglądania w domu wykresików.
Proponuję dopisać, z pulsometrów dla zaawansowanych to tylko polar. Dla amatorów lub tych co nie chcą wydawać setek/tysięcy złotych na pulsometr, wystarczy któryś z modeli sigmy sport. Np PC15, którego sam obecnie używam.
Nie zgodzę się. Pulsometrów już maiłem kilka. Mój pierwszy pulsometr to Polar S510. Sprzedałem go (bo nie umiałem się nim obsługiwać) i zamieniłem na Sigmę (nie pamiętam modelu). Strasznie później żałowałem. Sigmę sprzedałem i kupiłem Polara S410. Nie jest może super wypasiany ale mi wystarczy i jest to Polar. Kupiłem go na akcji za około 300 zł. (używka w super stanie). A tak na marginesie też jestem amatorem.
Pozdrawiam
Posted 30 July 2010 - 16:03
potrzebuje porady w celu zakupienia pulsometru , najlepiej z allegro , ponieważ w mojej miejscowości jest jeden sklep rowerowy w którym wcale nie mają pulsometrów !
Głównie interesuję mnie pulsometr z opaską na piersi , w cenach od 90 do 130 zł , oczywiście SIGMA ! Aha a najlepiej w ile funkcyjny ? Wystarczy 9 ?
Czy te aukcję są godne zakupu ?
http://allegro.pl/it...o_czerwony.html
czy lepiej 15 funkcyjny ?
http://allegro.pl/it...dobra_cena.html
Bardzo mi na tym zależy , dzięki za odpowiedz !
Posted 26 August 2010 - 12:27
przed jazdą zwilżam pasek śliną i nie ma mowy żeby podczas treningu gubiło mi puls.
funkcji ma wystarczająco dużo, dobre mocowanie do roweru i jest całkiem wygodny. na co dzień noszę go jako zegarek, może nie jest zbyt gustowny ale mi to nie przeszkadza.
nie mam żadnych zastrzeżeń
#378 Gosc_cookie_*
Posted 27 August 2010 - 06:58
Srry, że sie wcinam w temat ale tez mam podobny dylemat i zastanawiam się czy nie kupić czegoś z oferty decathlonu. Miał ktos może cos do czynienia z pulsometrami kalenji- modele: 100 oraz 300. Setka jest w cenie 80 zeta a 300 kosztuje koło 120 zeta.Zamierzam sprawić sobie pierwszy pulsometr - mam kilku faworytów:
- Polar FT2
- Sigma PC-15
- Sigma Onyx Easy
Co wybrać?
Ktoś z was może to testował?
Posted 27 August 2010 - 08:14
Posted 27 August 2010 - 10:01