Czy golicie nogi ?
Started By
Darek80
, 28 Jan 2007 18:59
700 replies to this topic
Gosc_dumal_*
Posted 29 March 2009 - 18:19
http://www.kolarstwo...ex/bisinde.html
jesli ktos nie wie po co sie to robi to polecam przeczytanie artukulu pod tym linkiem 8-) (to ogolnie ciekawa stronka ;-) )
sam scigam sie na licencji i wiem jak kolarze patrza na "owlosionych" (najczesciej nie traktuja kogos takiego zbyt powaznie)
[ Dodano: 2009-03-29, 19:21 ]
a wyniki tej ankiety zblizone sa do wynikow ankiety "czy jezdzisz w klubie?"
czyli pdejzewam ze po nogach mozna z grubsza poznac czy ktos na powaznie sie sciga czy jezdzi rekreacyjnie ;-)
jesli ktos nie wie po co sie to robi to polecam przeczytanie artukulu pod tym linkiem 8-) (to ogolnie ciekawa stronka ;-) )
sam scigam sie na licencji i wiem jak kolarze patrza na "owlosionych" (najczesciej nie traktuja kogos takiego zbyt powaznie)
[ Dodano: 2009-03-29, 19:21 ]
a wyniki tej ankiety zblizone sa do wynikow ankiety "czy jezdzisz w klubie?"
czyli pdejzewam ze po nogach mozna z grubsza poznac czy ktos na powaznie sie sciga czy jezdzi rekreacyjnie ;-)
Posted 29 March 2009 - 18:32
He he
Jakoś inaczej na to patrzę. Wg mnie futro jest OK.
Cała masa ludzi którzy poważniej traktują kolarstwo w Zielonej Górze nie goli nóg i leje tyłki, znakomitej większości tych, którzy golą. Także bym nie generalizował. Ogolone nogi nic nie powiedzą o człowieku tak samo jak totalnie odjechany rower.
Pozory mylą. Można tylko pozować na kolarza, a znam takich.
Jakoś inaczej na to patrzę. Wg mnie futro jest OK.
Cała masa ludzi którzy poważniej traktują kolarstwo w Zielonej Górze nie goli nóg i leje tyłki, znakomitej większości tych, którzy golą. Także bym nie generalizował. Ogolone nogi nic nie powiedzą o człowieku tak samo jak totalnie odjechany rower.
Pozory mylą. Można tylko pozować na kolarza, a znam takich.
Posted 30 March 2009 - 19:08
hmm,jak dla mnie są same racjonalne powody ku temu ;p
ale to fakt, jak się jeździ tylko dla siebie to nie ma wybitnej konieczności... co nie zmienia faktu,że lepiej to wygląda ;p
no i nie wiem,jak to się ma u was,ale kumpel raczej nie golił nóg w zimie i po treningu w okropnej breji i domywaniu się przez pół godziny stwierdził,że jednak woli poświęcić trochę czasu i się ogolić niż szorować sierść tyle czasu ;p
ale to fakt, jak się jeździ tylko dla siebie to nie ma wybitnej konieczności... co nie zmienia faktu,że lepiej to wygląda ;p
no i nie wiem,jak to się ma u was,ale kumpel raczej nie golił nóg w zimie i po treningu w okropnej breji i domywaniu się przez pół godziny stwierdził,że jednak woli poświęcić trochę czasu i się ogolić niż szorować sierść tyle czasu ;p
Gosc_Anonymous_*
Posted 30 March 2009 - 20:15
Niech już lepiej kobiety golą ( depilują sobie nóżki ). A facet nie koniecznie kolarz bez owłosienia nie tylko na nóżkach, wygląda conajmniej zniewieściale. Droga Miko my golimy twarze a wy golcie sobie co tylko chcecie. Pozdrawiam. ;-)oj no panowie, przekonajcie się do golenia nóg, proszę
Posted 30 March 2009 - 22:23
Wygląd swoją drogą - bez włosów fajnie widać mięśnie ;-) Ja w zasadzie mam to w zadzie, czy wygląda to zniewieściale czy nie - najważniejsze żebym JA się czuł dobrze a zdanie innych mało mnie interere ...
I najważniejszy powód golenia nóg - po solidnym treningu fajnie zrobić sobie relaksujący masaż (chociaż lepiej jak robi go nasza osobista masażystka ;-) ), a wiadomo, że to nic przyjemnego kiedy w trakcie masowania czuć wyrywanie włosów.
Mnie przekonywac nie trzeba ;-)
I najważniejszy powód golenia nóg - po solidnym treningu fajnie zrobić sobie relaksujący masaż (chociaż lepiej jak robi go nasza osobista masażystka ;-) ), a wiadomo, że to nic przyjemnego kiedy w trakcie masowania czuć wyrywanie włosów.
Mnie przekonywac nie trzeba ;-)
Gosc_Pegos_*
Posted 03 April 2009 - 22:17
Jak dla mnie najlepsze wyjście to na początku sezonu podgolić maszynką do włosów a potem poprawić pianą i maszynką do mordki... kremy to straszny syf... ble dziś się prawie porzygałem od zapachu takiego specyfiku i prawa noga jest w połowie owaloną kremem a polowa maszynkami... ci którzy nie pozbyli się futra niewiedzą co racą.... zupełnie inny rząd wielkości jeśli chodzi o komfort... w dodatku niech ktoś mi powie ile mamciu musi zużyć na ten swój Kampinos żeby podziałało? W tej materii ogolone nogi to kwestia rozsądku i przyjaźni z portfelem… dodatkowo trakcie jazdy w deszczu jak masz ogolone nogi to jest cieplej… woda na bieżąco spływa i nie wychładza nóżek tak jak ta która się „przylepia”. Więc jak dla mnie same korzyści. A jak się ktoś czepia to się mu zwraca uwagę żeby się "pedał" nie gapił na męskie nogi
:D