Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#81 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 11 maj 2008 - 15:29

Ja tez zacząłem golić nogi :mrgreen: , widze teraz tylko dobre strony golenia. Miałem niedawno wypadek i musiałem mieć całe nogi w plastry i niebyło problemu z odrywaniem go przez wyrywanie włosów. Szybciej mi sie teraz i nogi opalą :mrgreen:. A dokąd golicie nogi tylko za kolano czy do kroku??

#82 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2008 - 20:18

oczywiście do pachwin, uda można rzadziej golić, ale higienicznej jest golić (jeśli już) całe nogi

#83 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 11 maj 2008 - 20:42

ja ogoliłem w tym roku pierwszy raz to wyglądało jak by włazience pudla ogolili hi hi, myślałem że będzie masakra a tu rewelka. :lol:
Mogę podpowiedzieć że jak za pierwszym goleniem to poszła elektryczna maszynka ustawiona na zero. A następnie w wannie dalszy ciąg golenia jednorazówką i żel pogoleniu ;-)

#84 Gosc_felipe_*

Gosc_felipe_*
  • Gość

Napisano 12 maj 2008 - 13:08

Cytat

zamówiłem nowe nożyki do mach3, jak przyjdą to golę nogi :mrgreen:

Z doświadczenia wiem, że łatwo jest się pociąć taką maszynką. Zawsze lepiej na pierwszy raz porządna pianka + jednorazówka Gillette :-)

#85 gazela93

gazela93
  • Użytkownik
  • 117 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 12 maj 2008 - 13:17

Ja również gole maszynką uda a późnej dopiero jednorazówką ze względu na duże owłosienie na udach :-P .

#86 SN

SN
  • Użytkownik
  • 475 postów
  • Skądzupelnie blisko

Napisano 12 maj 2008 - 13:40

ja tam wole zapalniczke!

#87 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 maj 2008 - 19:47

nogi ogolone, najpierw poleciałem maszynką do włosów philipsa, aby wstępnie zmniejszyć zasieki na nogach, a potem żel z odżywką i mach3 w rękę i do dzieła :lol: teraz tylko trenować, aby było jeszcze lepiej mięśnie widać :mrgreen:

#88 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2008 - 06:08

Ja z kolei robię całkiem odwrotnie. Jak robi się ciepło, golę od miejsca , w którym zaczynają się spodenki w górę(łącznie z okolicami łonowymi :-P ). Nie rzuca się to w oczy, a komfort i higiena są na o wiele wyższym poziomie, no i wreszcie mozna w pełni wykorzystać wkładkę antybakteryjną, która w "gąszczu" raczej mało daje. Trzeba tylko pamiętać o własciwym nawilżeniu zarówno wkładki jak i ciała przed jazdą.

#89 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 13 maj 2008 - 10:12

Cytat

... Trzeba tylko pamiętać o własciwym nawilżeniu zarówno wkładki jak i ciała przed jazdą.

Czym nawilżasz? Sudocrem czy coś innego?

#90 Gosc_mjolnir_*

Gosc_mjolnir_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2008 - 14:29

Wkładkę i siebie smaruję zwykłym kremem nawilżającym z aloesem. Kiedyś posmarowałem nim pierwszy raz wkładkę i stwierdziłem że spełnia swoją rolę.

#91 Gosc_szudri_*

Gosc_szudri_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2008 - 20:50

na kolarzy o bujnych włoskach na nogach, powiada się na nich owieczki lub baranki :lol:

#92 kuman7

kuman7
  • Użytkownik
  • 221 postów
  • Skądwałcz

Napisano 14 maj 2008 - 21:01

a wiec ja jestem barankiem 8-) ale tak na naprawde mówiac to ja nie gole, gdyz wychodze z załozenia ze stajac na starcie bardzo owłosiony rywale mnie lekcewarzą troszke myslac o jakis amator jedzie i dzieki temu mam przewage na początku. :mrgreen:

#93 Kamilo

Kamilo
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądTarnów

Napisano 16 maj 2008 - 12:38

A ja ogoliłem dzisiaj nogi :mrgreen: chyba z ciekawości... nie jestem zawodowcem czy nawet półzawodowcem, z nikim się nie ścigam (więc masaże i maści rozgrzewające są mi obce) i zawsze jeżdżę sam, szlifu na razie nie zaliczyłem, a i moja lepsza połowa nie protestowała (czyżby dlatego że jej nie mam :mrgreen: ). Wygląda to kosmicznie i odczucie jakieś dziwne, jakbym był nagi :-D Łydy gładkie jaj pupcia niemowlęcia...

#94 zrycio

zrycio
  • Użytkownik
  • 21 postów
  • SkądGorzów Wlkp.

Napisano 19 maj 2008 - 11:40

Ja tam nóg nie gole, zarost ma niewielki i niestartuje w żadnych zawodach dlatego jest mi niepotrzebne, chociaż faktycznie w gronie kolarzy mogł bym się czuć dość dziwnie :mrgreen:

#95 pawella

pawella
  • Użytkownik
  • 39 postów
  • SkądKielce

Napisano 19 maj 2008 - 12:26

Oj nie. Dużo tego mam. :-D

#96 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 06 czerwiec 2008 - 09:28

a że się tak zapytam:
po jakim czasie jak ogolę nogi to włosy mi odrosną?
Bo zbliżają się wakacje i zastanawiam sie czy do wrzesnia wróciłbym do stanu z przed.... jeśli bym się teraz ogolił :?:

#97 Mysza

Mysza
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądWierzchowie

Napisano 06 czerwiec 2008 - 10:27

Włosy zaczynają odrastać już po 2 -3 dniach :P chyba, ze używasz innych specyfików..depilatory..woski...

#98 travisb

travisb
  • Użytkownik
  • 1761 postów
  • Skąd54.351 �N 18.645 �E

Napisano 06 czerwiec 2008 - 12:13

u mnie po niecałym miesiącu owłosienie wraca do stanu 'sprzed', więc śmiało możesz sięgnąć po maszynkę ;)

#99 Deadi

Deadi
  • Użytkownik
  • 2567 postów
  • SkądOpolskie

Napisano 09 lipiec 2008 - 14:41

Mój zarost na nogach jest iście kobiecy, wiec wielkiego dylematu nie mam, aczkolwiek zastanawiam sie nad tym zabiegam, aczkolwiek dochodzę do wniosku, że korzysci sa nijakie, a koszty mazynki i gelu wole przeznaczyc na Isostara ;)

#100 Gosc_noerror_*

Gosc_noerror_*
  • Gość

Napisano 09 lipiec 2008 - 20:51

Zrobiłem to :lol: , już dwa razy :lol: , nie wiem co to mi w sumie daje, ale jest fajnie, tylko że do wakacji muszę się odzwyczaić, bo co koledzy powiedzą :roll:

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy