Skocz do zawartości

Zdjęcie

Czy golicie nogi ?

700 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Czy golicie nogi ? (722 użytkowników oddało głos)

Czy golicie nogi ?

1. Głosowano Tak (232 głosów [31.91%])

Procent z głosów: 31.91%

2. Głosowano Nie (495 głosów [68.09%])

Procent z głosów: 68.09%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#61 Gosc_Qba_*

Gosc_Qba_*
  • Gość

Napisano 05 maj 2007 - 09:18

Cytat

czuję opór do pozbywania się tego męskiego, jakby nie było, atrybutu.

Popieram hehe. Pozdro!

#62 Gosc_Anonymous_*

Gosc_Anonymous_*
  • Gość

Napisano 13 maj 2007 - 21:10

Kiedyś raz ogoliłem , dziwnie się czułem jak zawodowiec :mrgreen: A teraz już nie ogolę bo w moim przypadku nie ma to najmniejszego sensu :-/

#63 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maj 2008 - 10:31

zastanawiam się nad ogoleniem nóg ze względów estetycznych, ponieważ mam mocno owłosione (dużo długich włosów), często znajduje zaplątane owady :lol: zastanawiam się nad jedną z dwóch opcji, gel i mach3 lub bodygroom http://www.allegro.p...om_olsztyn.html

#64 Gosc_Arek_*

Gosc_Arek_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2008 - 11:20

IMHO zbyt droga. Jeśli zależy Ci na ogoleniu samych nóg, to w zupełności wystarczy gel i mach3 (za cenę golarki masz sporo ostrzy do kupienia)

#65 SQEERN

SQEERN
  • Użytkownik
  • 88 postów
  • SkądOstrów W.L.K.P

Napisano 09 maj 2008 - 11:22

mach3 i gel (to polecam z mojej strony (golę już od 2lat) i sam mam taki zestaw :-) z tą golarką nie miałem do czynienia, ale myślę że maszynka bardziej zetnie to co ma ściąć

#66 Gosc_hru_*

Gosc_hru_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2008 - 11:57

Ponieważ ja mam bardzo ich mało to potrzebuje ciepłej wody z prysznica i maszynki. Maszynka byle jaka aby była świeża. Golę bo mi się podoba. Nie zgadzam się że odbiera to męskości. Wolę doginać rowerem kilkadziesiąt kilometrów dziennie, niż stać pod monopotel z butelką browaru i udawać jaki to ze mnie facet. Najlepiej jeszcze pod tym monopolem z pietnastoma kolegami, wtedy się jest jeszcze bardziej męski :). Na koniec ciekawostka.
Jeszcze nikt się nie zoorientował, nawet Panie gdy biegam w krótkich spodenkach że mam ogolone nogi. Są ładne, opalone i umięsnione. Easy....

#67 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 09 maj 2008 - 12:19

hmm ... a ja zapytam o "inne" miejsca .... ;-)
Ja golę - nadmiar owłosienia w "miejscach" narażonych na tarcie, potliwość (nawet doskonałe wkładki chyba nie zapewniają idealne odprowadzenie wilgoci), powoduje IMO wieksze prawdopodobieństwo otarć i innych uciążliwych sytuacji ...
No i tak w ogóle - jest jakos bardziej higieniczne ... :mrgreen:

#68 Agamemnon88

Agamemnon88
  • Użytkownik
  • 30 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 09 maj 2008 - 12:25

Jak to powiedzial kiedys bodajze Czeslaw nasz przeslawny kolarz Lang :D ogolona lyda lepiej wyglada =] i tego sie 3mam =)
BTW...

Jakies 3 tyg. temu na ćwiczeniach z rachunkowosci (studiuje 1 rok na AEP) Pani mgr wywolala mnie do tablicy...a ze ciepelko bylo to ubralem sie przed wyjsciem w krotkie spodenki, troche przed kolano ;P ide sobie z konca klasy i slysze zza plecow..."eeeno Zwierzak ale masz łydyyyy :D " chwila ciszy i ... smieeeech :D pani lekko zmieszana spojrzala w dol i... zaniemowila :P troszke poczerwieniala, ale szybko sie ocknela ;P i zaczela dyktowac zadanie :D

Jednym slowem Śmiesznie bylo =)

#69 aragorn2111

aragorn2111
  • Użytkownik
  • 49 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 maj 2008 - 17:41

Ja mam takie bujne i twarde, czy też sztywne owłosienie na nogach, że jak nałożę spodenki kolarskie to włoski przechodzą mi przez materiał i wygląda to komicznie :P O dziwo nie drapie mnie to i golić się nie zamierzam. Taka już mentalność, że się nie przemogę. Swoją drogą ostatnimi czasy miałem na sobie nawet spódniczkę mini i rajstopy i też wyglądało to przepięknie z moim owłosieniem (ten strój to moje poświęcenie dla sztuki :P)

#70 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 09 maj 2008 - 18:20

ja golę nogi od miesiąca... na nogach mogłem pleść warkocze, ocena jednoznacznie pozytywna...podczas deszczu cieplej... robaczki się nie wplątują. Zgoliłem głównie aby maści stosować. Wszystkim niezdecydowanym polecam ...

#71 nick

nick
  • Użytkownik
  • 2254 postów
  • Skądkrakow

Napisano 09 maj 2008 - 20:49

ja lece maszynka do strzyzenia bez nakladki. efekt tez dobry a nie trzeba sie skrobac. pozdr

#72 mariusz k

mariusz k
  • Użytkownik
  • 836 postów
  • Skądrybnik

Napisano 09 maj 2008 - 22:02

Ja gole jednorazową maszynką na mokro, bez żelu czy mydła i nie mam żadnych problemów. Jedynym problemem jest szybkie odrastanie włosów :-/ .

#73 750519

750519
  • Użytkownik
  • 147 postów
  • SkądKraśnik

Napisano 09 maj 2008 - 22:15

Witam
A ja nóg nie golę. Włosów na ciele mam dużo, a na nogach jeszcze więcej. Mam obawę czy nie bedę miał kłopotów z np. wrastającymi włosami, że włosy staną sie grubsze i sztywniejsze, itp.
Ale mam pytanie do golących nogi: Do jakiej wysokości golicie nogi? Za kolano? W pół uda, czy do pachwiny? Czy nie wygląda to śmiesznie jak ktoś ma noge np. pół na pół?
Pozdrawiam Brać Szosową.

#74 Muniek

Muniek
  • Użytkownik
  • 350 postów
  • SkądPszczyna

Napisano 09 maj 2008 - 23:08

Tak z ciekawości - próbował ktoś golić nogi ale nie całe? Tj. same łydki?

#75 Robert_Rybnik

Robert_Rybnik
  • Użytkownik
  • 272 postów
  • SkądRybnik

Napisano 09 maj 2008 - 23:48

JA tam golę i jest eXtra :mrgreen:

Same Łydki to trochę nie teges...
Bo u niektórych co... od kolan BUSZ ;>
Troche komicznie by to wyglądało...
Można tam ok 20 cm powyzej kolana golić, tak ze jak założysz krótkie GATKI to żeby to jakoś wygladało...

ZDECYDOWANIE najgorszy jest PIERWSZY RAZ i pzrełamanie się... Potem to już SAMO idzie :lol:

#76 karrol

karrol
  • Użytkownik
  • 90 postów
  • SkądStargard

Napisano 10 maj 2008 - 08:33

Ja mam dość bujne owłosienie, ale na szczęście jasne, więc nie wyróżnia się tak bardzo;-)
No a golić na razie nie potrzebuje. Maści żadnych nie używam, w deszczu nie jeżdżę. No, i poza tym mam spore opory przed takowym zabiegiem. Mimo, że u znajomych kolarzy ogolone nogi wyglądają, moim zdaniem, dobrze, to jakoś u siebie tego nie widzę :-P
W tej chwili to mocno wątpię czy kiedykolwiek ogolę, ale różne rzeczy się zdarzają, więc kto wie... ;-)
pozdro

#77 jorg

jorg
  • Użytkownik
  • 10 postów
  • SkądJastrzębie Zdrój

Napisano 10 maj 2008 - 17:02

Kurde,ale górniki by miały miny jak by mnie pod prysznicem zobaczyli z ogolonymi nogami,to byłby kabaret,i dlatego nie golę nóg.Ale moi koledzy amatorzy kolarze też golą i wygląda to spoko.Pozdro.

#78 COST

COST
  • Użytkownik
  • 282 postów
  • SkądRADOM

Napisano 10 maj 2008 - 19:15

Cytat

Kurde,ale górniki by miały miny jak by mnie pod prysznicem zobaczyli z ogolonymi nogami,to byłby kabaret,i dlatego nie golę nóg.Ale moi koledzy amatorzy kolarze też golą i wygląda to spoko.Pozdro.

powiedz im jorg że łatwiej doczyścic je jak wracasz z szychty.miał nie kołtuni sie z włosami :-P

#79 kr1zje

kr1zje
  • Użytkownik
  • 1165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 maj 2008 - 21:20

zamówiłem nowe nożyki do mach3, jak przyjdą to golę nogi :mrgreen:

#80 Gosc_hru_*

Gosc_hru_*
  • Gość

Napisano 10 maj 2008 - 22:20

Cytat