Skocz do zawartości

Zdjęcie

Puchar Równicy w Ustroniu_12.05.2012

• Zamknięty Temat jest zamknięty
289 odpowiedzi w tym temacie

#221 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 13 maj 2012 - 22:10

Przyznaję się bez bicia że wyprzedzam masowo na zjazdach,jednak znam dobrze swoje możliwosci i swój sprzet,rasowym góralem nie jestem i tak jak wspomniał Jelitek,nadrabiam zjazdem,ale znam równiez granice .W Lesznej nieco pomoglem zjazdowo koledze z teamu,obok nas sypali sie jak domino,to był też jeden z kluczowych momentów w czołówce. Przy okazji,wziąłem ze sobą pompkę,pelerynę i dętki, opony dzień wcześniej załozyłem solidniejsze,jakoś się da....

PS. ten podjazd w Lesznej ma średnio 15%+. Miejscami tam jest 30%+. Nawet to garmin pokazywał, który raczej takich procentów nie pokazuje w miejscach gdzie niby jest. 10% i więcej to jest przez większość Równicy, w tym na tym brukowanym odcinku :)

a w zyciu,niemozliwe,gdzie tam niby jest 30% ? może poderwałes w góre przednie koło na 1 metrze :mrgreen:, moze tylko małe chwilówki pod 20%,to wszystko. Wpadnij na Widokową w Kocierzu,lub inne podobne,i porównaj

#222 marylapersona

marylapersona
  • Użytkownik
  • 3 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 maj 2012 - 22:52

Chciałam dorzucić wątek kobiecy, znaczy kilka kobiecych wrażeń, bo też byłam na Równicy, i ukończyłam;) I jestem so proud! Dla mnie wyścig był megahardcorem, raz w życiu w deszczu tak pomykałam, a z zimna tak się jeszcze nie trzęsłam.

Kilka wrażeń na moim blogu:

http://marylapersona...wnica-na-mokro/

Wszystkim, którzy ukończyli - mocno gratuluję!

#223 funmark

funmark
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • SkądUstroń

Napisano 13 maj 2012 - 23:49

Witam, galeria na: http://www.ustron.pl...charrownicy.htm

pozdrawiam

Marek

#224 Maitre

Maitre
  • Użytkownik
  • 483 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 maj 2012 - 07:05

PS. ten podjazd w Lesznej ma średnio 15%+. Miejscami tam jest 30%+. Nawet to garmin pokazywał, który raczej takich procentów nie pokazuje w miejscach gdzie niby jest. 10% i więcej to jest przez większość Równicy, w tym na tym brukowanym odcinku :)

a w zyciu,niemozliwe,gdzie tam niby jest 30% ? może poderwałes w góre przednie koło na 1 metrze :mrgreen:, moze tylko małe chwilówki pod 20%,to wszystko. Wpadnij na Widokową w Kocierzu,lub inne podobne,i porównaj

Chyba coś garminy czasem źle działają (Virenque też pisał, że ma zły wykres wysokości) - może to przez pogodę. Mój licznik (nie Garmin) pokazał w najbardziej stromym miejscu 17%. Chociaż 2 tygodnie wcześniej pokazywał mi w tamtym miejscu 15% (pierwszy raz taka rozbieżność, bo zazwyczaj pokazywane nachylenie powtarza się albo rzadko kiedy różnica jest +-1%). Takie hopki dodają smaczku imprezie, choć też wolę łagodniejsze i dłuższe podjazdy.
A na Widokowej to jest 15%, ale nie maksymalnego nachylenia, a średniego na 1 km. Tam w deszczu byłoby trudno wyjechać, podobnie jak na Koczy Zamek z Kamesznicy.

#225 emer

emer
  • Użytkownik
  • 582 postów
  • SkądGalicja

Napisano 14 maj 2012 - 07:37

ciśnienie skakało podczas wyścigu, więc liczniki oparte na pomiarze barometrycznym musiały przekłamywać wysokości, ale nie musiało mieć to aż takiego wpływu na pomiar nachylenia ...
Taki pomiar i okazywanie na wyswietlaczu , to tez jest z opóźnieniem, na podstawie powiedzmy kilku sekund minionych czy metrów minionych - im wolniej jedzie się, tym pomiar będzie dokładniejszy, a im szybciej , to będzie to jakaś średnia z przejechanego odcinka drogi ;-)
Na moje oko i czucie (nie patrzyłem na licznik), to musiało tam być maximum w porywach 17-20% ...
No ale zmęczenie, deszcz, ślisko, zalane oczy musiało dodać parę procent :-)

#226 Piotr92

Piotr92
  • Użytkownik
  • 765 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 14 maj 2012 - 07:46

Na podjeździe maksymalne nachylenie to 19%, gorszy jest zjazd, maksymalnie 22%. Ja jadąc tam po suchym miałem problemy zjechać, na mokrym nie jechałem, kto wie jakby się to skończyło.

#227 Karol_R

Karol_R
  • Użytkownik
  • 151 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 maj 2012 - 07:51

Dużo zdrowia dla Andrzeja :)

Co do podjazdu to ta stronka rzecze: Leszna Góra - profil

#228 esdopedoen

esdopedoen
  • Użytkownik
  • 31 postów
  • Skądkatowice

Napisano 14 maj 2012 - 07:52

Zapraszam na relecję :

http://www.cyclingte...dore.pl/?p=1285

#229 saint

saint
  • Użytkownik
  • 160 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maj 2012 - 08:14

http://bikeholik.blo...w-rodzinie.html

#230 Koroliow

Koroliow
  • Użytkownik
  • 384 postów
  • SkądKaszuby

Napisano 14 maj 2012 - 08:15

No i to chyba jest najbardziej wiarygodne. Jakby tam było 30 % to nie byłoby szans podjechać w deszczu i chyba nawet na sucho by nie dało rady - tylne koło by się ślizgało (buksowało).

#231 kamil1891

kamil1891
  • Użytkownik
  • 69 postów
  • SkądBielsko Biała

Napisano 14 maj 2012 - 09:06

No i to chyba jest najbardziej wiarygodne. Jakby tam było 30 % to nie byłoby szans podjechać w deszczu i chyba nawet na sucho by nie dało rady - tylne koło by się ślizgało (buksowało).

Mi i tak buksowało :P no ale widocznie garmin coś przekłamywał. Procent już w tej chwili nieważny, ważne że ścianka jest konkretna :)

#232 gooli

gooli
  • Użytkownik
  • 67 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 maj 2012 - 12:50

Co do wyników premii górskiej postanowiliśmy uwzględnić w niej tych, którzy ukończyli cały wyścig.

Oficjalne wyniki wyścigu i premii

Jeśli to możliwe, to fajnie byłoby aby w wynikach z premii górskiej znaleźli się także Ci, którzy nie ukończyli. Czy to w osobnej tabelce, czy to na dole z DNF...

#233 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 maj 2012 - 14:08

gooli, postaram się dziś wrzucić takie zestawienie.

#234 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 maj 2012 - 22:57

Udało się wrzucić trochę zdjęć:
https://plus.google....495868814872273
A relacja - cóż, jest kilka pomysłów, tylko , który wybrać, żeby nie było tak slisko i mokro :).

#235 Gosc_solid_crank_*

Gosc_solid_crank_*
  • Gość

Napisano 14 maj 2012 - 23:03

Pisz Przemku szorstko i sucho ;-)
I tak będzie płynnie, jak na zjeździe :lol:

#236 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 maj 2012 - 00:09

Ano piszę... już wystartowałem, ale jeszcze nie pada :-D

#237 Przem59

Przem59
  • Użytkownik
  • 222 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 maj 2012 - 02:09

Proszę, oto autorska relacja:
http://www.szosowanie.tk/news.php

Napisałem ją mniej więcej w 3h05m, czyli w czasie nieco gorszym od zwycięzcy. Powiedzmy ex aequo druga pozycja :lol:
Poproszę o 90 pkt do generalki...

#238 mickrz

mickrz
  • Użytkownik
  • 423 postów
  • SkądKatowice

Napisano 15 maj 2012 - 08:24

Do wyników Premii Górskiej OPEN dorzuciłem DNF - dla pełnej orientacji.

#239 Huskacz

Huskacz
  • Użytkownik
  • 127 postów
  • Skądtaka śląska wiocha

Napisano 15 maj 2012 - 11:50

A ja zapraszam do galerii :) https://profiles.goo...342730636072609

#240 przemonr1

przemonr1
  • Użytkownik
  • 419 postów
  • SkądKobiernice

Napisano 15 maj 2012 - 14:28

Huskacz fajne zdjęcia. Czy jest szansa na wrzucenie ich w sieć w trochę większej rozdzielczości, np. spakowanych na jakiś serwer z plikami? Wiesz, chciałbym mieć udokumentowane jaki jestem głupi, jeżdżąc na rowerze w takich warunkach :mrgreen: