Bidon
Posted 31 July 2011 - 11:23
- tak, bez problemu silikon ściąga się i zakłada. Troszkę siły trzeba użyć, ale bez obawy. Parę razy już czyściłem.czy w tych bidonach ustnik da się rozebrać na tyle żeby go dokładnie wyczyścić?
Focus Izalco, Giant Trinity, Accent CX, Cube Stereo Hybrid 140 HPC Race 750
#105 Gosc_KeNaJ_*
Posted 31 July 2011 - 11:45
i jeszcze jedno na forach zagranicznych znalazłem info że mając pełny bidon, przy wyciąganiu z koszyka, trzeba uważać aby go za mocno nie ścisnąć bo grozi to fontanną. Według was jest to problem czy tylko trzeba się przyzwyczaić?
Posted 31 July 2011 - 12:06
i jeszcze jedno na forach zagranicznych znalazłem info że mając pełny bidon, przy wyciąganiu z koszyka, trzeba uważać aby go za mocno nie ścisnąć bo grozi to fontanną. Według was jest to problem czy tylko trzeba się przyzwyczaić?
To chyba zależy od uchwycenia, ja takich problemów nie mam.
Posted 31 July 2011 - 22:07
Umyć wtedy, kiedy widzisz, że się tam syf zebrał. Nie ma reguły 'co ile' ...a jak jest z łapaniem osadu? co ile wypadałoby ten ustnik umyć - pijąc izotoniki/węglowodany bo pewnie przy czystej wodzie jest to zupełnie zbędne.
Nie tyle przyzwyczaić, co w momencie, kiedy masz pełny bidon, mieć ustnik w pozycji 'zakręcony'. Wyciągasz pełny bidon, zębami udkręcasz ustnik i po napiciu się wkładasz do koszyka juz odkręcony. Przy mniejszej ilości płynu i kolejnym wyciągnięciu już lekko opróżnionego bidonu, nie ma obawy, że zaatakuje Cię fontanna. Proste ;-)i jeszcze jedno na forach zagranicznych znalazłem info że mając pełny bidon, przy wyciąganiu z koszyka, trzeba uważać aby go za mocno nie ścisnąć bo grozi to fontanną. Według was jest to problem czy tylko trzeba się przyzwyczaić?
Posted 26 August 2011 - 14:35
Tylko koszyki miej dobrze dokręcone, bo na jakimś bruku pod takim ciężarem mogą się poluzować
Minusem jak dla mnie był bardzo sztywny ustnik, bo plastykowy, ale może to zmienili.
pzdr
Trzymaj Koło - blog dla PRO amatorów
Wycieczki weekendowe i atrakcje turystyczne
Posted 26 August 2011 - 22:27
#116 Gosc_Stas_*
Posted 12 September 2011 - 17:55
Czy bidony Camelbaka spełnią moje oczekiwania?
Stas
Posted 12 September 2011 - 19:14
Nic nie leci, wszystko szczelne. Ogólnie patrz na bidony, które mają gumowy ustnik, a nie plastikowy.
Posted 12 September 2011 - 19:17
1. Popijaj lub puszczaj strugę. Nigdy więcej gryzienia w celu otwarcia ustnika i frustracji! Rewolucyjny ustnik daje Ci możliwość wygodnego picia podczas długich przejazdów.
2. Nie lepiąca się rama. Zbudowany z medycznej jakości silikonu, jednolity i szczelny ustnik eliminuje wszelkie wycieki i pryskanie na Twoją ramę lub ubranie
3. Duża prędkość przepływu. Elastyczne i łatwo ściskające się ścianki powiększające wypływ wody lub możliwość puszczania strugi
4. Zabezpieczenie przed wyciekiem. Zaworek zamykający wypływ w trakcie transportu. Przekręcenie rygielka przy podstawie ustnika o 90° zamyka szczelnie cały bidon.
5. Lepszy zapach. Zbudowany z zastrzeżonej mieszanki polipropylenu z technologią HydroGuard™ bidon pozwala delektować się smakiem napoju, a nie bidonu :
LINK: http://allegro.pl/bi...1808461583.html
Polecam sprawdzony ;]
Posted 13 September 2011 - 00:18
A poza tym potrafi naprawdę daleko posłać gruby strumień wody gdybyście akurat chcieli ostudzić czyjeś emocje ;-)
Posted 13 September 2011 - 08:50