Jump to content

Photo

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 replies to this topic

#681 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 03 November 2014 - 19:09

Prułem żeby zdążyć przed zmrokiem.Do 150 km miałem 33 potem trochę górek się zaczęło  i tendencja spadkowa 

#682 Zeniu

Zeniu
  • Użytkownik
  • 32 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 03 November 2014 - 20:34

Ja ostatnio walnąłem traskę Dąbrowa Górnicza- Ogrodzieniec-Pilica-Żarnowiec-Sędziszów -Jędrzejów -Chmielnik-Szydłów-Raków-Łagów-Opatów. 200 km, średnia 31.8 solo 

Jędrzejów - Szydłów - bardzo ruchliwa droga i mało gdzie utwardzone pobocze - masz odwagę ;-)

Szydłów - Łagów - no góreczki męczą, nie powiem, umierałem tam przy 170km ;d ale średnia odstawała bardzo dużo od Twojej, szacun :]

Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły...

#683 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Posted 03 November 2014 - 21:01

Jedrzejów - Szydłów? Fajnie mi się jechało;) gorzej było z Mierzawy do Jędrzejowa bo  trzeba było na ruchliwą 7 mkę wskoczyć na parę km oraz potem na 74 Łagów - Opatów,tam to w ogóle strach jechać rowerem,dużo lepiej przed Łagowem skręcić w prawo, dojedzie się do Iwanisk a potem do Opatowa 

#684 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 04 November 2014 - 11:44

ja jestem z Zawiercia i ostatnio jeździłem po jurze. Niewiele bo jestem początkujący (od 2 tyg szosa) także zrobiłem 40km Zawiercie-Rudniki-Parkoszowice-Włodowice-Mirów-Rzędkowice-Zawiercie. 95% idealny asfalt więc polecam.
Orientuje się ktoś czy z okolic Zawiercia dojedzie się jakoś fajnie na Pogorię w Wojkowicach Kościelnych ? Omijając mocno ruchliwe drogi?

#685 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 posts

Posted 04 November 2014 - 19:28

Jeśli siły po pracy pozwolą to jutro (w środę) lub w czwartek wieczorem ok 18/19 prawdopodobnie wyskoczę na jakąś godzinkę na małą przejażdżkę po Tychach i okolicy. Gdyby ktoś był chętny niech pisze tutaj lub na priv. Można zrobić jakąś zapoznawczą rundkę :)  

#686 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 04 November 2014 - 20:09

no i tema żyje :) uff

ja wpiątek startuję w okolicw jury najdalej Jaroszowiec  i wracam :)  ponad 100km  jak ktoś chętny zapraszam na priv.. może z naszej ekipy ktoś jeszcze dołączy ... tylko śmigamy maks średnia 30 dyszki ..  

#687 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 04 November 2014 - 20:33

Jeśli siły po pracy pozwolą to jutro (w środę) lub w czwartek wieczorem ok 18/19 prawdopodobnie wyskoczę na jakąś godzinkę na małą przejażdżkę po Tychach i okolicy. Gdyby ktoś był chętny niech pisze tutaj lub na priv. Można zrobić jakąś zapoznawczą rundkę :)

Jutro wieczorem takze bede krecil od 17:30 przez jakies 2-2,5 h. Jak co moge gdzies w kier. Tychow podskoczyc. Krece od strony Ligoty, Piotrowic i Podlesia.
Using Tapatalk

#688 Holden Caulfield

Holden Caulfield
  • Użytkownik
  • 129 posts

Posted 04 November 2014 - 20:58

Jutro (i ogólnie w tym tyg.) akurat nie dam rady, ale generalnie na jakieś spokojne 1,5-godzinne wypady po zmroku w tygodniu bym się pisał, bo samemu jakoś niepewnie. W razie czego będę śledził temat.

Startowałbym z Gisza ok. 17:30-18

#689 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 04 November 2014 - 22:46

Spoko. Wiec trza sledzic watek. Ja ogolnie teraz krece w ciagu tyg. tylko wieczorami i to bardzo nieregularnie, bo to koniec sezonu. Od grudnia zacznie sie budowanie formy na nowy sezon, wiec wieczorne i weekendowe rowerowanie bedzie coraz bardziej regularne. Jesli ktos bylby chetny dolaczyc to bedzie zawsze razniej krecic w zimowe wieczory 😊
Using Tapatalk

#690 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 posts

Posted 07 November 2014 - 15:58

Pisze się ktoś na późnowieczorne lub nocne kręcenie na szosie dzisiaj lub w najbliższych dniach (o ile pogoda dopisze)? Dziś ok. 19:30-20:00.

#691 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 07 November 2014 - 19:02

Jak juz to jutro w ciagu dnia.... 😉
Using Tapatalk

#692 Damiano

Damiano
  • Użytkownik
  • 321 posts
  • SkądDąbrowa Górnicza

Posted 09 November 2014 - 14:10

macdziabek

Najlepiej poszukać na mapie, ale ok: Z Zawiercia, główną drogą w stronę DG do Chruszczobrodu albo na Łazy drogą wzdłuż torów. Potem na Wysoką i Chruszczobród, w którym z głównej drogi odbijasz na prawo i jedziesz na Gołuchowice. Mijasz je i w lewo na  Trzebiesławice (w prawo jest na Siewierz). W Trzebiesławicach, zjeżdzasz z górki i na skrzyzowaniu w prawo i za 1,5km jestes na Podwarpiu na mini rondku z przystankiem autobusowym. Jedziesz na wprost w  las. Potem  jedziesz drogą przez Wojkowice kościelne i powinieneś dojechać do Pogorii 4.

#693 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 09 November 2014 - 14:12

Dzięki wielkie, możliwe, że jutro sobie to sprawdzę :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

#694 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 posts

Posted 09 November 2014 - 19:56

Jak juz to jutro w ciagu dnia.... 😉

A we wtorek rano kręcisz coś? Ja planuję się wybrać, więc można się ustawić np. pod Piramidą czy Żyrafą i pośmigać.

#695 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 09 November 2014 - 21:03

Wiesz co, we wtorek jest zorganizowana ustawka z okazji dnia Niepodleglosci, start o 10:00 kolo oczyszczalni ul. Radoszowy w Panewnikach, wiec to jest zaraz kolo mnie. Chyba sie przejade. Ale w razie jakis zmian w planach to najwyzej dam znac tu w watku. Ale przyjezdzajcie na ustawke we wtorek. Organizatorem jest grupa Szosser, niestety nie znam ;-) https://www.facebook...67472800150369/
Using Tapatalk

#696 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 09 November 2014 - 21:08

PS: ze wzgledu na jutrzejszy wolny dzien od pracy, zamierzam pomielic okolo poludnia jakies 2-3h, jesli ktos chetny to dawac znac 😉
Using Tapatalk

#697 hqvkamil

hqvkamil
  • Użytkownik
  • 610 posts
  • SkądBieszczady

Posted 09 November 2014 - 21:37

Widzę że ładnie ciśniesz. :)

Focus user! :-P

#698 czarusblitz

czarusblitz
  • Użytkownik
  • 644 posts

Posted 09 November 2014 - 22:37

No no, jakos powoli sie kreci, choc rzadko w jesienne dni 😉
Using Tapatalk

#699 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 posts
  • SkądSosnowiec

Posted 11 November 2014 - 18:53

se dzisiaj pokręciliśmy z Holdenem :-D  jakieś 100km i tym razem też o jakieś zamczysko zachaczyliśmy :-P było trochę walkii z wiatrem , ale generalnie super jazda !

mam nadzieję , że w następny weekend pogoda pozwoli , aby poprawić ... MOCNIEJ :-D

ps

jak się nudzicie i chcecie pojechać "parę km" z "prawie peletonem"  wbijać do mnie do piątku na priv i rzeźbić na forum - może uda się jeszcze sklejć fajny peletonik przed zimą :-P

Serdecznie Pozdrawiam

Senuś

#700 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 posts

Posted 11 November 2014 - 19:44

Ja jutro jadę ale tak na spokojnie raczej na nikisz i może coś jeszcze. Jeżdżę początkująco.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Reply to this topic