Tu może nie chodzi tyle o formę co o porę roku. Zimą ciężej się oddycha, powietrze zimne, ciężkie, do tego kurtki, spodnie, to wszystko spowalnia

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?
Napisano 12 grudzień 2014 - 20:07
Ok, Twoje wezwanie, Ty rządzisz. Mokrej ulicy się nie bój, byle nie padało. Po nocy, jeśli będzie przymrozek, może być wilgotno, bo nie zdąży przeschnąć do 10-tej. Dzisiaj objechałem Bieruń, Wolę, Bojszowy, Tychy, Lędziny i miejscami było mokro, ale zagrożenia nie było, więc spokojnie
. Zresztą, w nocy padało, a teraz się nie zanosi, czyli powinno być ok.
Napisano 03 styczeń 2015 - 20:04
Jak tylko będzie sucho, powinni ludzie przyjechać. Meteo zapowiada śnieg w nocy, no i może być problem. O 10-tej rano napiszę, czy pojadę. Wiatr to pikuś, jedzie się wolniej i tyle. Gorzej, jak kałuże stoją na drodze.
Edit.
I właśnie leży topniejący śnieg i woda. Chyba nic z tego nie będzie. Ja się nie wybieram.
Napisano 24 styczeń 2015 - 17:40
Czy przy takiej pogodzie jak jest obecnie (śnieg, deszcz, itp.) kręci ktoś z tego forum? Nie na szosie rzecz jasna, ale na mtb lub crossach. Dzisiaj zrobiłem sobie krótki, ale całkiem przyjemny trening na rowerze crossowym, trochę ponad 30km jeżdżąc tylko po ulicach z myślą o przygotowaniu formy do jazdy szosówką w sezonie. Niestety nie posiadam trenażera, więc trening w domu odpada. Przy takiej pogodzie nie robię jakichś długich tras; chociaż nie mam sprecyzowanego planu treningu zakładam jednak, że każdy kilometr przejechany zimą przełoży się na lepszą formę w sezonie.
Gdyby ktoś był zainteresowany jakimś wspólnym wypadem proszę o info tutaj lub w wątku, który niedawno założyłem
http://szosa.org/top...-szosowcy-tychy
Napisano 23 luty 2015 - 18:57
po śniegach i mrozach ... aż dziw że w naszym klimacie taka pogoda utrzymała się 3 tygodnie :-P
odpaliłem szosę ponownie i ostro zabieram się za treningi ... na razie codziennie tylko jazda do pracy ( 40km dziennie - do pracy powoli z pracy maks tempo )
w weekendy jestem bardziej niż chętny na jakieś dłuższe kręcenie :-D
chamsin - kurdę bleszka trzeba się w końcu umówić na jakąś jazdę bo mamy rzut beretem do siebie :-D
może 1 marzec spotkanko w okoliacah tej Waszej wieży telewizyjnej tak w okolicach 10:00 będę może Holdenik też się skusi :?:
tempo nie więcęj niż 27km ... mamy zimę :-P
Pozdrawiam
Dodaj odpowiedź