Skocz do zawartości

Zdjęcie

Katowice lub okolice początkujący ! Ktos powalczy wspólnie ?

817 odpowiedzi w tym temacie

#721 Gosc_grzesiek32_*

Gosc_grzesiek32_*
  • Gość

Napisano 30 listopad 2014 - 18:24

Tu może  nie chodzi tyle o formę co o porę roku. Zimą ciężej się oddycha, powietrze zimne, ciężkie, do tego kurtki, spodnie, to wszystko spowalnia

#722 macdziabek

macdziabek
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 30 listopad 2014 - 18:28

Nie wiem, czy w zimę bo jeszcze nie zdążyłem się wyposażyć w spodnie zimowe ale w cieplejsze dni chętnie dołączę :) Mam 20 lat więc bym był widocznie jednym z młodszych.

#723 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 01 grudzień 2014 - 10:05

Cytat

Przybywaj, Mac! Wypucuj rowera i kręć z nami, bo to lepsze niż sex

Cytat

Mam 20 lat

A, to nie. W takim razie, pierwsze sex, potem rower :D

#724 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 11 grudzień 2014 - 09:23

Kręci ktoś w sobotę przed południem ok. 10:30? Spod Piramidy w Tychach, kurs na 3 Stawy w Katowicach - chyba że będą ciekawsze propozycje.

#725 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 11 grudzień 2014 - 14:17

Przyjadę. Meteo zapowiada słoneczną pogodę i ciepło na sobotę, więc zapowiada się przyjemna przejażdżka.

Jaką trasę planujesz? Dwupasmówką 86, czy przez Podlesie, Kostuchnę i Ochojec?

#726 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 10:13

Z Tychów przez Podlesie, Armii Krajowej przez Kostuchnę (lub dodatkowa opcja przez Panewniki), Ligotę, następnie Kościuszki już w stronę Brynowa i 3 Stawów. Powrót tą samą trasą lub przez Nikiszowiec, Giszowiec, Wesołą. 

#727 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 19:35

Jutro będę pod warunkiem, że w nocy nie spadnie deszcz i ulica nie będzie mokra i jeżeli wiatr nieco zelży. Jak będzie taki jak teraz albo silniejszy, to jakąś krótszą trasę chciałbym zrobić.

#728 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 12 grudzień 2014 - 20:07

Ok, Twoje wezwanie, Ty rządzisz. :D Mokrej ulicy się nie bój, byle nie padało. Po nocy, jeśli będzie przymrozek, może być wilgotno, bo nie zdąży przeschnąć do 10-tej. Dzisiaj objechałem Bieruń, Wolę, Bojszowy, Tychy, Lędziny i miejscami było mokro, ale zagrożenia nie było, więc spokojnie :). Zresztą, w nocy padało, a teraz się nie zanosi, czyli powinno być ok.

#729 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 03 styczeń 2015 - 18:20

Kręci ktoś jutro spod piramidy o 11 jeśli pogoda będzie jak dzisiaj? Ja jeżeli wiatr nieco zelży zamierzam przejechać jakąś krótszą trasę do 50 km.

#730 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 03 styczeń 2015 - 20:04

Jak tylko będzie sucho, powinni ludzie przyjechać. Meteo zapowiada śnieg w nocy, no i może być problem. O 10-tej rano napiszę, czy pojadę. Wiatr to pikuś, jedzie się wolniej i tyle. Gorzej, jak kałuże stoją na drodze.

Edit.

I właśnie leży topniejący śnieg i woda. Chyba nic z tego nie będzie. Ja się nie wybieram.

#731 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 15:37

Kręci ktoś jutro przed południem jeżeli dobra pogoda się utrzyma ? 

#732 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 16:13

Jutro powinno być jeszcze cieplej jak dziś i full lampa. Ja będę kręcił. Napisz gdzie i kiedy.

#733 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 16:34

A Ty masz jakiś plan trasy? Ja planowałem jakiś krótszy wypad (start 10.30/11), więc może mógłbym się przyłączyć.

#734 Ultek

Ultek
  • Użytkownik
  • 1695 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 17:17

Ty masz bardziej obczajone tereny wokół Tychów. Ostatnia trasa, którą jechaliśmy nie była zła, ale możemy się wybrać w strony, gdzie jeżdżą Fenixy. Oczywiście, można skrócić dystans do takiego, który Ci odpowiada.

To może piramida o 11.00?

#735 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 17:24

Dam znać wieczorem co i jak.

#736 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 16 styczeń 2015 - 21:53

Plany nieco się zmieniły i ostatecznie nie wiem, czy i o której godzinie znajdę czas na rower. Jeśli się uda to zajrzę pod piramidę o 11, ale nie daję pewności. 

#737 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 24 styczeń 2015 - 17:40

Czy przy takiej pogodzie jak jest obecnie (śnieg, deszcz, itp.) kręci ktoś z tego forum? Nie na szosie rzecz jasna, ale na mtb lub crossach. Dzisiaj zrobiłem sobie krótki, ale całkiem przyjemny trening na rowerze crossowym, trochę ponad 30km jeżdżąc tylko po ulicach z myślą o przygotowaniu formy do jazdy szosówką w sezonie. Niestety nie posiadam trenażera, więc trening w domu odpada. Przy takiej pogodzie nie robię jakichś długich tras; chociaż nie mam sprecyzowanego planu treningu zakładam jednak, że każdy kilometr przejechany zimą przełoży się na lepszą formę w sezonie. 

Gdyby ktoś był zainteresowany jakimś wspólnym wypadem proszę o info tutaj lub w wątku, który niedawno założyłem

http://szosa.org/top...-szosowcy-tychy

#738 OnTheRoad

OnTheRoad
  • Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 20 luty 2015 - 21:00

Kręci ktoś jutro albo w niedzielę? W jakich godzinach? 

#739 chamsin

chamsin
  • Użytkownik
  • 223 postów
  • Skądkatowice

Napisano 21 luty 2015 - 10:21

Jedziemy dzis spotkanie wjazd do parku chorzowskiego od strony telewizji o 11 15.Trasa na maisteczko slaskie jakies 70 km tempo 26srednie.bedzie nas wiecej

#740 Seneka111

Seneka111
  • Użytkownik
  • 92 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 23 luty 2015 - 18:57

po śniegach i mrozach ... aż dziw że w naszym klimacie taka pogoda utrzymała się 3 tygodnie :-P

odpaliłem szosę ponownie i ostro zabieram się za treningi ... na razie codziennie tylko jazda do pracy ( 40km dziennie - do pracy powoli z pracy maks tempo :P)  

w weekendy jestem bardziej niż chętny na jakieś dłuższe kręcenie :-D

chamsin - kurdę bleszka trzeba się w końcu umówić na jakąś jazdę bo mamy rzut beretem do siebie :-D

może 1 marzec spotkanko w okoliacah tej Waszej wieży telewizyjnej tak w okolicach 10:00 będę może Holdenik też się skusi :?:

tempo nie więcęj niż 27km ... mamy zimę :-P

Pozdrawiam

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy