Skocz do zawartości

Zdjęcie

tour de france 2012

344 odpowiedzi w tym temacie

#21 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2012 - 13:17

Cytat

Czasami to nie wiem po prostu...No właśnie startuje JEDEN Polak, więc dlaczego jest napisane jak wypadną POLACY? Szmyd ma się rozmnożyć przez pączkowanie w alpach czy jak?

w lampre, w liquigasie, w katjuszy i jeszcze w jednej chyba ekipie jadą Polacy w tdf. Mają swoje zadania, od nich też wiele zależy.

#22 krzy1976

krzy1976
  • Użytkownik
  • 2670 postów
  • SkądJary

Napisano 30 czerwiec 2012 - 13:37

Cytat

Cytat

Czasami to nie wiem po prostu...No właśnie startuje JEDEN Polak, więc dlaczego jest napisane jak wypadną POLACY? Szmyd ma się rozmnożyć przez pączkowanie w alpach czy jak?

w lampre, w liquigasie, w katjuszy i jeszcze w jednej chyba ekipie jadą Polacy w tdf. Mają swoje zadania, od nich też wiele zależy.

Przed momentem panowie Wyrzykowski i Jaroński powiedzieli że mamy jednego kolarza w tym roku w tdf więc nie dyskutować proszę ;-)

#23 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2012 - 14:33

Cytat

Cytat

Cytat

Przed momentem panowie Wyrzykowski i Jaroński powiedzieli że mamy jednego kolarza w tym roku w tdf więc nie dyskutować proszę ;-)

Krzychu;) nigdzie nie napisałem że chodzi mi o kolarzy:P nie tylko oni ciężko pracują na sukces ekip;)
Co do Wyrzykowskiego to już nie raz udowodnił że pamięć ma dobrą ale w przyswajaniu wiedzy zatrzymał się jakieś 15 lat temu niestety. Obniża poziom Pana Jarońskiego i to znacząco.

ale sam nie ogarnąłem że jakoś mało w tym sezonie polaków wśród masażystów i mechaników:/ więc skucha z mojej strony:P

#24 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 30 czerwiec 2012 - 15:42

Cytat

nigdzie nie napisałem że chodzi mi o kolarzy:P

No, napisałeś, że JADĄ ,ale juz mniejsza z tym...

Mam nadzieję, że kasa postawiona na wigginsa dzisiaj sie zwróci ;-)

#25 kris91

kris91
  • Użytkownik
  • 1314 postów
  • SkądKrotoszyn

Napisano 30 czerwiec 2012 - 15:53

Faramir, a Wiggins powiedział przed etapem, że " żółta koszulka od pierwszego etapu byłaby tylko wielkim problemem i obciążeniem dla całego zespołu " :-P ale powodzenia, też mu kibicuje, ale widać chce jechać bardzo taktycznie i dziś po prostu nie stracić :)

#26 Faramir

Faramir
  • Użytkownik
  • 238 postów
  • SkądWierzbica

Napisano 30 czerwiec 2012 - 16:25

Wiem, wiem, nie sprecyzowałem, postawiłem head-to-head, że wiggins pobije kangura w prologu ;-)

#27 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 30 czerwiec 2012 - 16:25

No to fabian cancellara dziś wygrał :mrgreen:

#28 szamanviking

szamanviking
  • Użytkownik
  • 1199 postów
  • SkądWadowice

Napisano 30 czerwiec 2012 - 17:58

sporo ludzi się wycofa w trakcie,bo Olimpiada.... Cancellara rownież,a wygra ktoś nowy spoza podium z ostatnich lat,bo ja tak chcę :-P

#29 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 30 czerwiec 2012 - 20:25

Jak Wiggins nie dotrwa do końca TgF (bo olimpiada), to może Froome ? - chyba, że będzie reprezentował Kenię :-D

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#30 Gosc_Pegos_*

Gosc_Pegos_*
  • Gość

Napisano 30 czerwiec 2012 - 23:46

Cytat

Jak Wiggins nie dotrwa do końca TgF (bo olimpiada), to może Froome ? - chyba, że będzie reprezentował Kenię :-D

Wigo nie dotrwa do końca TdF przez olimpiadę?:D błahahaha:D niezły babol:D rozumiem że kolega zmęczony po ciężkim treningu?:D w sumie to wycofa się bez kraksy ale jeśli tdf będzie wielką klapą, w końcu to jego główny cel ostatnich 3 lat.

#31 Gosc_Jelitek_*

Gosc_Jelitek_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 09:39

A widzieliście skład Astany?? Kaszeczkin i Vino znów razem...i jak tu nie myśleć o dopingu?? :-(

Ja kibicuję Voeclerowi ...
Rok temu ładnie pojechał.

#32 Gosc_sportologia.pl_*

Gosc_sportologia.pl_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:19

Szkoda, że w Tour de France jedzie tylko jeden Polak. Na szczęście na chwilę obecną Sylwester Szmyd ma wolną rękę :-)

#33 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:19

Szmyd 114-sty.
Osobiscie podobal mi sei Martin, zrobil sobie przerwe na czasowce, a i tak byl szybszy od ponad 150 innych zawodnikow :-) Bez tej awarii bylby blisko Cancellary.

#34 Gosc_sportologia.pl_*

Gosc_sportologia.pl_*
  • Gość

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:26

Zabawnym jest fakt, że Frank Schleck zapowiadał znaczącą poprawę swoich umiejętności jazdy indywidualnej na czas, co pokazał zajmując 136 miejsce w prologu ...

#35 piotrkol

piotrkol
  • Użytkownik
  • 2028 postów
  • SkądBrzesko

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:42

Cytat

Szmyd 114-sty.
Osobiscie podobal mi sei Martin, zrobil sobie przerwe na czasowce, a i tak byl szybszy od ponad 150 innych zawodnikow :-) Bez tej awarii bylby blisko Cancellary.

a co się stało dokładnie bo akurat nie widziałem tego ?

53865785563_3dfc4288d2_o.png 50927423167_21cc9455fd_o.png 41936344895_5d8a499da7_o.png 51000815092_a2fafceb67_o.png 53650540372_5d02396ecc_o.png

#36 Stormik

Stormik
  • Użytkownik
  • 228 postów
  • SkądKoźle/Opolskie

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:48

złapał lacia :mrgreen: i musiał rower zmienić (chyba że chodzi o tego 2 co na rondzie mu koło uciekło i prawie zaliczył glebę) nie pamiętam który jak się nazywał już

#37 robo

robo

ble ble

• Użytkownik
  • 2600 postów
  • SkądKońskie

Napisano 01 lipiec 2012 - 10:52

Pęgos, źle mnie zrozumiałeś.

Nie mam wątpliwości, że Wiggons ukończy TdF i to na wysokim miejscu, tylko piszę, że nie wiem co mu chodzi po głowie i jakie ma plany.

Chodziło mi o to czy gdy np. w pewnym momencie wyścigu stwierdzi, że stracił realne szanse na wygranie TdF (po raz kolejny) to się wycofa, z myślą o przygotowaniu się do olimpiady. Może po prostu dojść do wniosku, że dalsza jazda i ukończenie Touru na 2, 3, czy 4-tym miejscu nie ma sensu i lepiej skupić się na olimpiadzie.

W takiej sytuacji szanse mógłby wykorzystać Froome, który już udowodnił, że podjeżdżać umie nawet lepiej od Wigginsa, a i w prologu nawet mu nieźle poszło.

Z drugiej strony Wiggins medale olimpijskie już ma, a zwycięstwa w TdF nie.
I dlatego nie wiadomo jakie ma priorytety.

"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen

#38 natus

natus
  • Użytkownik
  • 324 postów
  • Skądwrocław

Napisano 01 lipiec 2012 - 11:24

Cytat

Zabawnym jest fakt, że Frank Schleck zapowiadał znaczącą poprawę swoich umiejętności jazdy indywidualnej na czas, co pokazał zajmując 136 miejsce w prologu ...

Prolog a jazda na czas to jednak spora różnica - w prologach bardzo liczy sie panowanie nad rowerem w wąskich uliczkach i ciasnych zakrętach - poczekajmy z ocenami Franka do pierwszej prawdziwej czasówki.
Tak czy inaczej uważam, że straci on minimum po 0,5 minuty na 10km czasówki do Wiggo/Evansa

#39 slababateria

slababateria
  • Użytkownik
  • 175 postów
  • SkądKonstancin-Jeziorna

Napisano 01 lipiec 2012 - 12:52

Sagan (bo to on tak miał, Stormiku) zrobił niesamowitą rzecz ratując się przed upadkiem, sam Szmyd napisał, że nigdy czegoś takiego nie widział. Prolog był bardzo fajny bo bardzo techniczny i wymagający doświadczenia na takich trasach.
Bardzo mi się podoba dzisiejszy etap - ktoś bardzo mądrze wymyślił, by zrobić taki etap - przynajmniej pierwszy tydzień nie będzie się składał z samych sprinterskich pojedynków.

#40 1415chris

1415chris
  • Użytkownik
  • 4485 postów
  • SkądSurrey

Napisano 01 lipiec 2012 - 16:36

Jestem :lol: chlopak z elektrycznym silniczkiem i slowak w pierwszym tdf.

Dodaj odpowiedź

Zaawansowany edytor tekstowy