w lampre, w liquigasie, w katjuszy i jeszcze w jednej chyba ekipie jadą Polacy w tdf. Mają swoje zadania, od nich też wiele zależy.Czasami to nie wiem po prostu...No właśnie startuje JEDEN Polak, więc dlaczego jest napisane jak wypadną POLACY? Szmyd ma się rozmnożyć przez pączkowanie w alpach czy jak?
tour de france 2012
Gosc_Pegos_*
Napisano 30 czerwiec 2012 - 13:17
Napisano 30 czerwiec 2012 - 13:37
Przed momentem panowie Wyrzykowski i Jaroński powiedzieli że mamy jednego kolarza w tym roku w tdf więc nie dyskutować proszę ;-)w lampre, w liquigasie, w katjuszy i jeszcze w jednej chyba ekipie jadą Polacy w tdf. Mają swoje zadania, od nich też wiele zależy.Czasami to nie wiem po prostu...No właśnie startuje JEDEN Polak, więc dlaczego jest napisane jak wypadną POLACY? Szmyd ma się rozmnożyć przez pączkowanie w alpach czy jak?
Gosc_Pegos_*
Napisano 30 czerwiec 2012 - 14:33
Przed momentem panowie Wyrzykowski i Jaroński powiedzieli że mamy jednego kolarza w tym roku w tdf więc nie dyskutować proszę ;-)w lampre, w liquigasie, w katjuszy i jeszcze w jednej chyba ekipie jadą Polacy w tdf. Mają swoje zadania, od nich też wiele zależy.Czasami to nie wiem po prostu...No właśnie startuje JEDEN Polak, więc dlaczego jest napisane jak wypadną POLACY? Szmyd ma się rozmnożyć przez pączkowanie w alpach czy jak?
Krzychu;) nigdzie nie napisałem że chodzi mi o kolarzy:P nie tylko oni ciężko pracują na sukces ekip;)
Co do Wyrzykowskiego to już nie raz udowodnił że pamięć ma dobrą ale w przyswajaniu wiedzy zatrzymał się jakieś 15 lat temu niestety. Obniża poziom Pana Jarońskiego i to znacząco.
ale sam nie ogarnąłem że jakoś mało w tym sezonie polaków wśród masażystów i mechaników:/ więc skucha z mojej strony:P
Napisano 30 czerwiec 2012 - 15:53
Krisowy blog sportowy:
Strava: https://www.strava.c...thletes/3746277
Endomondo: https://www.endomond...profile/1796231
Gosc_Pegos_*
Napisano 30 czerwiec 2012 - 23:46
Jak Wiggins nie dotrwa do końca TgF (bo olimpiada), to może Froome ? - chyba, że będzie reprezentował Kenię :-D
Wigo nie dotrwa do końca TdF przez olimpiadę?
Napisano 01 lipiec 2012 - 10:19
Osobiscie podobal mi sei Martin, zrobil sobie przerwe na czasowce, a i tak byl szybszy od ponad 150 innych zawodnikow :-) Bez tej awarii bylby blisko Cancellary.
Napisano 01 lipiec 2012 - 10:52
Nie mam wątpliwości, że Wiggons ukończy TdF i to na wysokim miejscu, tylko piszę, że nie wiem co mu chodzi po głowie i jakie ma plany.
Chodziło mi o to czy gdy np. w pewnym momencie wyścigu stwierdzi, że stracił realne szanse na wygranie TdF (po raz kolejny) to się wycofa, z myślą o przygotowaniu się do olimpiady. Może po prostu dojść do wniosku, że dalsza jazda i ukończenie Touru na 2, 3, czy 4-tym miejscu nie ma sensu i lepiej skupić się na olimpiadzie.
W takiej sytuacji szanse mógłby wykorzystać Froome, który już udowodnił, że podjeżdżać umie nawet lepiej od Wigginsa, a i w prologu nawet mu nieźle poszło.
Z drugiej strony Wiggins medale olimpijskie już ma, a zwycięstwa w TdF nie.
I dlatego nie wiadomo jakie ma priorytety.
"Wieczność jest bardzo nudna, szczególnie pod koniec" - Woody Allen
Napisano 01 lipiec 2012 - 11:24
Zabawnym jest fakt, że Frank Schleck zapowiadał znaczącą poprawę swoich umiejętności jazdy indywidualnej na czas, co pokazał zajmując 136 miejsce w prologu ...
Prolog a jazda na czas to jednak spora różnica - w prologach bardzo liczy sie panowanie nad rowerem w wąskich uliczkach i ciasnych zakrętach - poczekajmy z ocenami Franka do pierwszej prawdziwej czasówki.
Tak czy inaczej uważam, że straci on minimum po 0,5 minuty na 10km czasówki do Wiggo/Evansa
Napisano 01 lipiec 2012 - 12:52
Bardzo mi się podoba dzisiejszy etap - ktoś bardzo mądrze wymyślił, by zrobić taki etap - przynajmniej pierwszy tydzień nie będzie się składał z samych sprinterskich pojedynków.
Napisano 01 lipiec 2012 - 16:36