tour de france 2012
Napisano 02 lipiec 2012 - 15:35
Cytat
Do tej pory bardzo lubiłem i Cancellarę i Sagana, teraz jeszcze bardziej lubię Fabiana a Sagana... no cóż, nienawidzę takiego cwaniakowania !Wielki brak klasy Sagana, gdyby nie Cancellara to mógłby sobie marzyć o etapie. Fabian drugi raz dał komuś zwycięstwo w trakcie jednego sezonu (wcześniej Milano-Sanremo). Wielka szkoda.
Gosc_Pegos_*
Napisano 02 lipiec 2012 - 15:52
Cytat
Cytat
Do tej pory bardzo lubiłem i Cancellarę i Sagana, teraz jeszcze bardziej lubię Fabiana a Sagana... no cóż, nienawidzę takiego cwaniakowania !Wielki brak klasy Sagana, gdyby nie Cancellara to mógłby sobie marzyć o etapie. Fabian drugi raz dał komuś zwycięstwo w trakcie jednego sezonu (wcześniej Milano-Sanremo). Wielka szkoda.
Już nie na jednym wyścigu odjeżdżałeś jak Fabian ze sprinterem na plecach co lubi się wozić

Napisano 02 lipiec 2012 - 18:32

BMC się chyba pogubiło w pewnej chwili - na 4,5 km przed metą na czele jechało dwóch zawodników z BMC - z tym że drugim był Evans :mrgreen:
Napisano 02 lipiec 2012 - 22:28
Cytat
Co mnie zaskakuje w tym tdf to kaski jakie,maja poszczegolne ekipy wlasnie sky rabobank heh takie smieszne jajeczka ;-) sky troche ciala dal z zoltymi kaskami calej ekipy
to nie oni dali ciała tylko organizatorzy. Żołte kaski dostaje drużyna, która prowadzi w klasyfikacji drużynowej;) Swoją drogą dlaczego te kaski nie miały wentylacji ?
Napisano 03 lipiec 2012 - 17:08
drogi rowerowe a właściwie pasy rowerowe na drodze nawet między miastami,
wysepki utrudniające wyprzedzanie przed przejściami dla pieszych,
wyniesiony pas z kostki między pasami jezdni utrudniający wyprzedzanie w mieście...
wszystko dla zwiększenia bezpieczeństwa
no ale jak na złość na dzisiejszym etapie same kraksy

Napisano 03 lipiec 2012 - 19:18
Napisano 03 lipiec 2012 - 19:19
Cytat
Cytat
.... a wentylacja ???Hmm Bob budowniczy troche kanciaste te kaski ;-)
;-)
Wbrew pozorom wentylacja w tym kasku jest bardzo dobra, dzięki nowemu systemowi dopasowania. Wloty powietrza znajdują się również nad czołem. Istnieje również wersja z szybką mocowaną magnesami, którą można łatwo zdejmować i zakładać w czasie wyścigu. Aerodynamika natomiast jest dużo lepsza niż w klasycznych kaskach szosowych.
Polecam wyszukanie na jutjubie "Giro Air Attack". Myślę, że sporo tych kasków zobaczymy na olimpijskim torze.
Napisano 03 lipiec 2012 - 20:12
Cytat
dziękiPolecam wyszukanie na jutjubie "Giro Air Attack". ........
fajne .... a szybka to całkiem nie zły patent
.... mimo wszystko
wizualnie mi sie nie podoba
co nie zmienia faktu że, ma być skuteczne, a nie ładne
akurat w przypadku zawodowców
jarek :-)
Dodaj odpowiedź